10 food confessions tag

9

Ik vind deze tag echt heel grappig en zie de 10 food confessions tag ook werkelijk overal voorbij komen. Normaal hou ik me altijd een beetje afzijdig van dingen die massaal opgepakt worden, maar deze tag is echt heel leuk om bij anderen te lezen. Het gaat er namelijk om dat je 10 bekentenissen doet met betrekking tot jouw eetgedrag. Ik dacht altijd dat ik vrij normaal was, maar toen ik stiekem mijn eigen food confessions ging opnoemen, kwam ik toch tot een aardig lijstje. Zo zie je maar, als ik iets langer nadenk over mijn eetgewoonten dan zijn er best wel wat confessions to make. Nieuwsgierig naar mijn bizarre eetgedag? Dat komt mooi uit, want ik vulde dus ook de 10 food confessions tag in. 

1. Kaas is mijn allergrootste verslaving. Ik ben zo dol op kaas en geen haar op mijn hoofd die erover peinst om mijn kaas te laten staan. Ik eet kaas het liefst op een donkerbruine boterham, maar zo uit het vuistje lukt het me ook prima. Als een geen kaas in huis is, word ik lichtelijk onrustig en ga ik naar de winkel. Ik kan het ook vaak niet laten om na het eten van mijn boterham met kaas nog een paar extra plakjes af te schaven.

10 food confessions

2. Omdat deze confession zo mooi aansluit bij de vorige, beken ik maar gelijk. De állergoddelijkste kaas-combinatie, is kaas met Nutella. Ook een goede chutney of mayonaise (truffel!) combineer ik graag met kaas, maar Nutella is echt the best! Ik heb altijd een pot Nutella in huis, onder het mom van makkelijk broodbeleg voor de kids… en drie keer raden wie er met stukjes kaas in de pot zit te dippen. Echt, dat ik dit ooit ontdekt heb…. Voor mijn kilo’s is het niet zo handig, maar als ik zo zit te snoepen kan ik er wel echt van genieten.

3. Slagroomtaart vind ik echt heel vies. Slagroom lust ik op z’n tijd wel, maar van meer dan 2 happen word ik al misselijk. Maar slagroomtaart, oeh nee, echt niet. Ik vind het te zoet, te machtig, en de structuur vind ik niet fijn. Als ik taart of cake eet, moet het wat steviger zijn dan zo’n hap slagroom.

4. Wanneer we nasi eten, wil ik daar altijd kroepoek, komkommer en pindasaus bij. Want stukjes komkommer in de pindasaus dippen, dat is toch wel zo’n gouden smaakcombinatie. Bijna net zo goed als kaas met Nutella. Ik eet dan vaak ook maar een klein beetje nasi, om vervolgens met stukjes komkommer de pan met pindasaus uit te lepelen….

5. Ik kan geen yoghurt van een lepel eten. Maar ja, met een vork gaat ook zo lastig…haha! Ik schep dus yoghurt op mijn lepel en eet dan eerst de eerste helft van de lepel leeg, om daarna een tweede hap te nemen en daarbij pas de lepel leeg te eten. Ik heb dus eigenlijk elke hap een dubbele hap, en ik vind het heerlijk!

10 food confessions

6. Ik hou niet van vlekken en heb daarom mijn kinderen tot voor kort altijd gedwongen om met een slabbetje te eten. En als we tomatensoep of rode pastasaus eten, dan moeten ze nog steeds een slab om, of ze moeten hun shirt uit. Ik haat rode vlekken, eigenlijk vooral omdat ik ze er gewoon heel slecht uit krijg. Ook aardbeien geven van die rot vlekken en mijn dochter moet ze dan ook altijd in 1 x opeten, ze mag er geen hapjes vanaf bijten. Als ze echt te groot zijn, snij ik ze wel voor haar hoor! Mijn moeder weet trouwens van deze vlekkenfobie en maakt vaak nog even snel mijn dochters jurk schoon als er toch een aardbeienvlek op gekomen is.

7. Als healthy foodblogger zou je misschien anders van mij verwachten, maar mijn lievelingseten is pizza. En dan dus de pizza van de pizzeria, met zo’n dunne bodem, en dan graag parmaham en rucola erop. Of een pizza met tonijn, dat vind ik ook heel erg lekker. Zelf pizza maken doen we hier heel vaak en vind ik ook een prima alternatief. Maar ik moet ook echt regelmatig een echte pizza eten!

8. Ik ben bang voor vissen… Wat dat met eten te maken heeft? Nou, ik kan dus op een markt of bij de visboer écht niet naar de vitrine kijken, met al die dode vissen… Ik krijg er echt kriebels, rillingen, kippenvel en een droge mond van. Alles tegelijk. En het stomme is, ik ben verder echt gek op vis, maar wel in een filet. Vissen in 1 stuk op mijn bord, dat je er zelf nog in moet gaan wroeten, nee bedankt, dan is mijn eetlust echt weg.

Oh, en nog een kleine aanvulling… mijn sterrenbeeld is dus… juist ja; Vissen.

10 food confessions

9. Ik ben echt dól op chocola! Ik zou een reep chocola in een keer op kunnen eten. Maar de keren dat ik dat doe, die zijn op 1 hand te tellen. Want ik heb namelijk ook zo’n stemmetje in mijn hoofd, of een duiveltje op mijn schouder, die altijd zegt dat het niet zo verstandig is om alles in 1 keer op te eten. Wat ik dan dus doe, is een klein stukje van de reep afbreken en de rest terug leggen in de la. Om vervolgens nog 3 of 4 keer terug te lopen naar de la om nog een stukje af te breken….

10. Ik hou niet van eten weggooien. Als er nog eten over is, een kom soep, wat salade, een beetje van het avondeten, dan gaat dat in een schaaltje en met folie erover de koelkast in. Maar het irritante is, dat ik de volgende dag dus nooit trek heb in de restjes die in de koelkast staan. Dus uiteindelijk komt het er vaak op neer dat de restjes toch de kliko in gaan. Heel zonde, ik weet het, en ik neem  me ook steeds voor om mijn leven te beteren….

En nu jullie! Hoe zit het met jullie food confessions? Vertel het me in de comments, ik ben heel benieuwd! Heb je ook een blog, neem deze tag dan gerust over. De originele tag komt trouwens van Leonie, van Gewoonwateenstudentjesavondseet.nl, lees zeker ook even haar confessions!

Ga je aan de slag met een van mijn recepten? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

9 reacties

  1. Bij mij is nr 9 juist heel herkenbaar.
    Verder vind ik het gevoel van pudding of pap in mijn mond heel vies. Het gaat niet eens om de smaak, maar dat blubberige gevoel met soms van die stukjes erin. Gruwel! Huiver!

  2. De kaas verslaving is heel bekend, en komkommer met satésaus ook.
    Maar heb je ook wel eens kaas met komkommer gegeten, heeeeerlijk. En dan eigenlijk nog satésaus erbij :):)

  3. Oo jaaaa die vissen! Ik kan op de markt ook echt niet langs een viskraam lopen. Ik word serieus echt zo misselijk als ik het ruik of ernaar kijk… iel! Deze was ik overigens helemaal vergeten toen ik mij 10 confessions opschreef;)

  4. Deze tag is inderdaad zo leuk haha. Komkommer met satésaus vind ik inderdaad ook een goddelijke combinatie, net als zalm met satésaus… Ben ik ook gek op!

  5. Kaas met Nutella haha…die combi ken ik nog niet. Ik ben zelf gek op pindakaas en die eet ik alleen met banaan plakjes erop of met een lik ketchup. En bij de nasi moet pindasaus en gebakken uitjes anders vind ik het niet ‘af’ zeg maar. En nr. 9 tja wie heeft dat niet zou ik bijna willen zeggen. Er zijn tijden geweest, gelukkig alweer jaren geleden, dat ik rustig een hele bonbon bloc achter elkaar op at. 1 stukje was gewoon niet mogelijk. Leuke confessions 🙂

  6. De hele dag kan ik mij behoorlijk sterk houden. Een koekje bij de koffie moet gewoon kunnen maar voor de rest kom ik aardig door met gezonde happen. Tot het moment van naar bed gaan. Nadat ik de afwasmachine aanzet dan word ik getrokken door dat ene laatje met de hagelslag. En dan is er helaas geen stemmetje die zegt Doe het niet!!! Ik zet gewoon de hagelslag op m’n mond en giet het zo naar binnen. Na 3 teugen hoor ik dat stemmetje pas en dan .. nou ja het kwaad is al geschied helaas…

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.