Salade met gegrilde courgette en halloumi

1

Yes, ik had het al aangekondigd, het salade seizoen is wat mij betreft geopend! Vanaf nu ga je regelmatig recepten voor salades zien op de blog! Salades zijn mijn favoriete zonnige lunch, ze vullen goed en je krijgt er op een eenvoudige en lekker manier je veggies mee binnen. Variëren blijft lastig, zo hoor ik om mij heen. Maar geen nood, ik ga je blij maken met heel veel salade recepten! En om er maar weer eentje aan de lijst toe te voegen, vandaag een salade met gegrilde courgette en halloumi.

Het makkelijke van een salade is dat je van alles bij elkaar kunt gooien wat je toch toevallig nog over had. Zo ontstaan bij mij vaak de lekkerste combi’s. Ik zal er vanaf nu aan gaan denken om die smakelijke combi’s ook te fotograferen en de ingrediënten op te schrijven, want om heel eerlijk te zijn doe ik vaak maar wat. Echt, ik duik mijn voorraadkast en koelkast in en bedenk me dan pas wat ik ervan zal gaan maken.

Salade met gegrilde courgette en halloumi

Een paar basics voor het maken van een salade lees je hier. Want wanneer je luncht met een salade, is het natuurlijk niet de bedoeling dat je na een half uur alweer trek hebt. Dan heb je het niet goed gedaan… Voor deze salade gebruikte ik trouwens wel de grillpan, zowel voor de courgette als voor de halloumi. Courgette krijgt wat meer smaak door de groente te grillen, iets wat courgette wel kan gebruiken. En halloumi hoor je eigenlijk wel te grillen (je kunt het ook niet doen hoor), want die lauwwarme, licht zoutige kaas, geeft echt wat extra’s aan je salade.

De vorige keer dat ik halloumi gebruikte, kreeg ik trouwens vaak de vraag waar ik dit gekocht had. Je koopt deze kaas bij de kaasboer, maar beter kun je naar een Turkse of Mediterrane supermarkt gaan. Het is daar vaak een stuk goedkoper! Halloumi is een kaas die gemaakt wordt van geiten- en schapenmelk, al wordt er soms ook koemelk voor gebruikt. Wil je geen koezuivel gebruiken, check dan altijd even het etiket of vraag naar de ingrediënten. Omdat halloumi een hoog eiwitgehalte heeft, kan deze kaas worden gegrild, waarbij de kaas dus niet smelt maar een krokant korstje krijgt.

Salade met gegrilde courgette en halloumi

Voor 4 personen:

 • 200 gr spinazie
 • 75 gr rucola
 • 1/2 courgette
 • 100 gr halloumi
 • 1 pot kikkererwten (220 gr)
 • 5 radijsjes
 • 5 zoete aardbeien
 • 50 gr alfalfa (of andere kiemen)
 • olijfolie
 • azijn

Nodig: grillpan, slaschaal

Bereiden: Snij de halloumi en courgette in plakken van ongeveer 0,5 cm. Zet de grillpan op het vuur en laat warm worden. Doe er geen olie bij! Leg nu de plakken halloumi en courgette in de pan en laat op een middelzacht vuur grillen.

Tijd om te gaan snijden: de radijsjes en de aardbeien mogen in dunnen plakken. Wanneer je grote spinaziebladen hebt, kun je deze ook even wat fijner snijden. Check even bij de halloumi en courgette of het goed met ze gaat. Komen er al mooie bruine grillstrepen op te staan, dan draai ze om en grill je ook de andere kant nog even.

Doe de spinazie en de rucola in een slaschaal. Spoel de kikkererwten in een vergiet af onder wat koud water. Laat goed uitlekken en voeg toe aan de salade. Doe nu ook de aardbeien en radijsjes erbij.

Schep goed door, voeg een flinke scheut olie erbij en sprenkel wat azijn over de salade. Ik gebruikte een frambozenazijn, maar rode wijn azijn kan ook prima.

Verdeel de salade over de borden. Leg hier bovenop de gegrilde courgette en halloumi en maak af met wat alfalfa. Enjoy!

Salade met gegrilde courgette en halloumi

Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

 1. Ik zat aan iets soortgelijks te denken, als lunch zo meteen. Toevallig. Ik koop mijn Halloumi ook bij de toko, maar de grotere AH verkoopt het ook, als Halloumi grillkaas. Ik vind het heerlijk. 🙂

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.