Salade met halloumi en granaatappel

2

Wat mij betreft is nu definitief de tijd van salades aangebroken. De dagen zijn langer, het is weer lichter buiten en ik draai elke dag mijn duimen voor een mooi zonnetje. Ik denk dat de lente mijn favoriete tijd van het jaar is, alles komt weer tot leven en ik kan zo oprecht genieten van de eerste warme zonnestralen. De zon haalt het beste in mij naar boven en zorgt ook voor heel wat inspiratie! Want ik krijg trek in salades en zet de soep aan de kant. Tijd voor heel wat salade recepten op de blog, en ik begin vandaag met deze salade met halloumi en granaatappel.

Salades zijn echt mijn favoriet tijdens de lente en zomer. Het is helemaal niet moeilijk om een goede salade te maken, het draait uiteindelijk allemaal om de combinatie van smaken. Op Facebook deelde ik – lang geleden – elke maandag een saladerecept en ik merkte dat daar heel veel inspiratie uit gehaald werd. Tijd om mijn salade-dag nieuw leven in te blazen dus, verwacht de komende tijd heel veel salades op de blog!

salade met halloumi en granaatappel

Salade met halloumi en granaatappel

Ik ging voor dit recept aan de slag met de granaatappel en dat was niet toevallig. Weet je nog dat ik vertelde over mijn samenwerking met Nature’s Pride? Dit bedrijf zet elke maand een exoot in de schijnwerpers en in de maand mei is dat de granaatappel. Ook de granaatappel heeft het paarse EAT ME stickertje. Als je het paarse EAT ME stickertje op exotische groenten & fruit tegenkomt in de winkels, dan betekent dit dat de producten bij Nature’s Pride vandaan komen.

De granaatappel is een echte exoot want hij komt niet bepaald uit de buurt. Van oorspong komt de granaatappel uit een gebied dat zich uitstrekt van Iran tot aan het Himalaya gebergte. Ook werd deze appel al eeuwen geleden verbouwd in het Middelandse zeegebied. En met dat gegeven ben ik aan de slag gegaan voor deze salade. Ik combineerde de zoetzure pitjes van de granaatappel met de zoutige smaak van de halloumi kaas, die ook zijn oorsprong in het Middelandse zeegebied kent. Halloumi koop je bij de kaasboer of bij de Turkse supermarkt!

Salade met halloumi en granaatappel

De granaatappel is geen echte appel, maar een prachtige vrucht die aan de buitenkant hard is en aan de binnenkant ongeveer 600 eetbare pitjes bevat. De smaak is heerlijk zoetzuur en de pitjes zijn bedekt met een rood, sappig vruchtvlees. De granaatappel is super gezond, want de vrucht bevat sterke anti-oxidanten, die je beschermen tegen schadelijke radicalen. Ook wordt de granaatappel een natuurlijke huidverzorger genoemd, omdat er planteigen stoffen in de granaatappel zitten die de cellen van de huid beschermen en restaureren.

Zoet combineren met zout vind ik altijd zo’n smaakexplosie geven. Deze salade eet je als bijgerecht of als lichte maaltijd. Vind je het lastig om met de granaatappel aan de slag te gaan omdat je niet weet hoe je deze vrucht te lijf moet gaan? Geen nood, ik vond dit filmpje van Pauline voor je, waarin precies uitgelegd wordt hoe je de granaatappel klaar maakt voor gebruik.

Salade met halloumi en granaatappel

Voor 4 personen:

  • 1 EAT ME granaatappel
  • 150 gr veldsla
  • 200 gr rode biet (voorgekookt)
  • 200 gr halloumi kaas
  • Peper
  • Azijn (ik gebruikte een frambozen azijn, maar witte/rode wijn azijn kan ook)

Nodig: grillpan, snijplank, scherp mes, saladeschaal

Bereiden: Snij de halloumi in plakken van 1/2 cm. Zet een grillpan op het vuur en laat deze warm worden. Doe geen olie in de pan! Leg de plakken halloumi in de pan, zet het vuur laag en laat de kaas langzaam warm worden en grillen.

Snij de granaatappel open en haal de pitjes eruit. Het handigste is om dit onder water te doen, kijk het filmpje hierboven voor uitleg. Bewaar de pitjes even in een schaaltje.

Maak je gebruik van voorgekookte bietjes, snij deze dan fijn. Gebruik je liever verse bietjes, hou dan rekening met minstens 40 minuten kooktijd.

Nu komt het fijne van het maken van salades; het is eigenlijk een kwestie van alles bij elkaar doen. Dus eerst de veldsla in een saladeschaal, daar de gesneden bietjes bij. Leg de halloumi bovenop de salade en strooi vervolgens de granaatappelpitjes over de salade. Druppel wat friszoete azijn over de salade en voeg naar smaak nog wat peper toe. Enjoy en laat die lange zomeravonden maar komen!

Salade met halloumi en granaatappel

Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

MYF_sponsored

Deze blogpost betreft een samenwerking met Nature’s Pride. Lees mijn disclaimer.

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

2 reacties

  1. Hallo kun jij gedachte lezen
    Wilde net een salade uitbpeoberenet gramaatappelpitjes en halloumi
    Grappig leuk recept dank je wel

  2. Heerlijk dat het weer salade-tijd wordt! Ik heb ook al eens een salade met halloumi, granaatappel en zoete aardappel gemaakt en dat is zó lekker samen. Het brengt elkaar in balans.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.