OERsterk eten review + winactie

99

Een paar weken geleden verscheen het nieuwe boek van Richard de Leth; OERsterk Eten. Ik kon helaas niet bij de boeklancering aanwezig zijn omdat ik al in Parijs zat… tsja, keuzes… Maar jammer vond ik het wel, want ik had Richard graag eens ontmoet, ik vind het namelijk een hele inspirerende man! Ik kan me namelijk goed vinden in zijn idee over gezonde, goede voeding en ik was dan ook blij dat ik een exemplaar van OERsterk Eten opgestuurd kreeg om te reviewen! Ik ben namelijk dól op goede boeken over voeding, ik haal er nieuwe inspiratie uit en vind het zelf ook fijn om weer eens wat theorie te lezen. Ik mag trouwens ook nog 2 exemplaren van OERsterk Eten weggeven, lees verderop hoe je meedoet aan de winactie!

Oersterk Eten

OERsterk Eten

 

OERsterk Eten is het derde boek van drs. Richard de Leth, eerder verschenen OERsterk en OERsterk Leven. Richard noemt zich een inspirator voor een gezonde en gelukkige levensstijl en dat vind ik wel een mooie titel. Zijn idee is dat door te eten zoals de natuur het bedoeld heeft, er niet alleen blije gezichten aan tafel te zien zijn, maar mensen ook echt gezonder worden. Onze voedingsgewoonten hebben nu eenmaal invloed op onze gezondheid, en vooral op het behoud hiervan. Door oorspronkelijke voeding te eten, zul je minder ziek zijn en langer gezond en gelukkig leven.

Suiker, granen, peulvruchten en zuivel…

Oervoeding is pure kracht, zegt Richard. Er zijn dus ook voedingsmiddelen die je volgens Richard beter kunt laten staan, deze passen niet in een gezonde levensstijl, en dat zijn vooral voedingsmiddelen die door landbouw en industriële revolutie aan ons eetpatroon zijn toegevoegd. Deze voedingsmiddelen aten we in de oertijd dus zeker niet en onze lichamen zijn er niet op aangepast om deze voeding goed te verwerken. Voeding die wel bij OERsterk Eten past bestaat uit veel groenten en fruit, ruime hoeveelheden eiwitten in de vorm van gevogelte, paddenstoelen, eieren, noten, zaden, insecten (!) en vis. Verder is het belangrijk om voldoende vetten in de juiste vorm te eten en kun je af en toe gebruik maken van een beetje honing. Suiker, granen, peulvruchten, en zuivel komen dus niet voor in de oervoeding. En ook vlees laat Richard staan, alleen gevogelte hoort volgens hem thuis in een gezond eetpatroon.

Oersterk Eten

Dat is volgens mij dan ook gelijk het grootste verschil met de Paleo voeding. Daar wordt vlees namelijk gezien als een belangrijk onderdeel van een gezond eetpatroon. Ik vind zelf trouwens dat ook granen, peulvruchten en zuivel in een gezond eetpatroon thuis horen, maar goed, dat terzijde. Het gaat hier namelijk om het boek OERsterk Eten en ik zal je nog wat meer vertellen over wat ik van het boek vind!

OERsterk Eten

Het boek is compleet, want zowel de theorie als de praktijk komen aan bod. Een uitleg van de OERsterk theorie wordt aangevuld met handige vervangtips voor voedingsmiddelen die niet binnen de oervoeding thuis horen. Denk aan melkvervangers, broodvervangers, aardappelvervangers, bouillons, kruidenmixen, dips en sausjes voor bij groenten. En uiteraard krijg je heel erg veel recepten om mee aan de slag te gaan! De recepten zijn ingedeeld op basis van de seizoenen van het jaar, omdat dit natuurlijk een belangrijke richtlijn is voor wanneer welke producten gegeten worden. Salades, soepen, visgerechten, maar ook toetjes, feestrecepten, smoothies en… recepten met insecten geven je heel veel inspiratie om aan de slag te gaan.

Oersterk Eten

Oersterk Eten

Voor mij gaat de theorie van Richard nét even te ver. Ik kan (en wil!) niet alle granen en zuivel uit mijn eetpatroon schrappen, omdat ik niet vind dat het schrappen daarvan nodig is. Maar ik ben er wel van overtuigd dat je zeker extra punten op je gezondheid kunt scoren als je vooral de (geraffineerde) suikers laat staan. Wat dat betreft is dit boek van Richard een mooie aanvulling op mijn collectie van boeken over voeding. Ik pak uit alles wat mee, mix en match zo mijn eigen theorie en ik laat me daarin vooral leiden door dát wat goed voelt en waar ik me prettig bij voel.

Oersterk Eten

Winactie

Ben je nieuwsgierig geworden naar OERsterk Eten? Ik mag 2 exemplaren van dit nieuwe boek van Richard de Leth weggeven. Hoe maak je kans op een exemplaar?

 • Laat hieronder een reactie achter; vertel mij waarom jij aan de slag wilt met OERsterk Eten.
 • Geef een geldig e-mail adres op! Na afloop van de winactie zoek ik per mail contact met je.
 • Natuurlijk geef je Mind Your Feed een like op Facebook, volg je mij op Twitter, Instagram of Bloglovin
 • En share the happiness, deel je dit bericht voor me op social media dan vind ik dat heel leuk!

De winactie duurt tot en met zondag 17 mei, 12.00 uur. De winnaar maak ik via mijn social media kanalen bekend én ontvangt een persoonlijk berichtje van mij!

Kun je niet wachten tot zondag, dan kun je OERsterk Eten ook bestellen via Bol.com.

Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

99 reacties

 1. Hi Reny,

  na een aantal jaren met een eetstoornis heb ik nu het eten aardig onder controle, ik kan weer vrij eten.
  De keuze is vooral gezonde voeding en dit boek zou een hele mooie aanvulling zijn voor mij waar ik een hoop ideeen/suggesties uit kan halen.
  Zou geweldig zijn!!

  hartelijke groet,

  Anneke Wille

 2. Ik zou graag dit boek willen winnen omdat ik interesse heb in verschillende eetstijlen. Ik zou graag een keer het Paleo dieet willen proberen en dit boek lijkt me daar perfect voor: het geeft uitleg plus praktische tips!

 3. ik ben nog heel erg zoekende en kan iedere hulp gebruiken! Ik heb zijn tweede boek ook en daar haal ik regelmatig lekkere recepten uit

 4. Karin van de Merwe op

  Ja leuk! Een boek vol nieuwe inspiratie en lekkere recepten.
  Ik ben benieuwd naar het boek ik doe dus ook graag mee! 🙂

 5. Dit boek zou ik heel graag willen winnen! Goede basis voor gezond eten.

 6. Patricia Tijsen op

  Hoi,

  Ik zo heel graag het boek willen winnen want ik heb het roer met eten helemaal omgegooit. Geen suikers en brood en aardappels meer dus het is erg welkom om te weten hoe ik die producten kan vervangen. Ben al 100 kg kwijt maar er moet nog 15 af voor een gezond gewicht en dit is nu best zwaar. Maar met alle hulp middelen en sporten moeten deze laatste kilo’s ook lukken.

 7. Al vier jaar aan het klooien met hernia, op zich geen heel groot probleem alleen hernia en paardrijden is geen goede combi. Maarja, dat is mijn passie en dat zal ik nooit opgeven!
  Op de mri is te zien dat ik redelijk veel vet om mijn ruggenwervel heb zitten ipv spier. Ga ik hiermee aan de slag dan zou ik de klappen beter op kunnen vangen van het rijden. Dus HUP spieren kweken en vet weg! En daarom moet ik dus ook beter gaan eten, en het vooral vol gaan houden!

 8. Wij zijn al weer een poosje bezig om steeds meer troep uit ons menu te schrappen. Gisteren is onze moestuinkist binnen gekomen en we hopen deze zomer onze eerste eigen teelt te kunnen eten. Ik gebruik meestal het internet om recepten te zoeken maar er gaat toch niets boven een echt kookboek voor je neus tijdens het koken 😀 Ik haal mijn kookboeken bij de kringloop maar helaas kan je daar boeken over het nieuwe/gezonde koken niet zo vaak vinden. Dus hop ik dat ik dit mooie boek zal winnen 😉

 9. Ik wil (en kan!) Alle zuivel en granen schrappen maar heb daar soms toch echt nog moeite mee, zeker om soms alternatieven te bedenken. Ik hoop dat dit boek van Richard de leth mij hierbij een zetje in de hoede richting kan geven, waardoor ik dit met gemak kan (blijven)doen.

 10. Goedemorgen Eveline.
  Als yoadocent….inmiddels 35 jaar…. krijg iknatuurlijk in de groepen uiterasad regelmatig vragen over klachtenpatronen.
  langzaam maar zeker verschuift het intetesseveld van veel mensen….ook naar je eigen verantwoordelijkheid ten asnzien van je voedingspatroon.
  Voor mij een uitdaging om mensen ook daarin op weg te helpen.
  Ik volg jouw nlog al langer.
  Heb verschillende boeken

  En dit boek van Richard zou daar een goede aanvulling op zijn.

  Dank voor al je lekkere recepten. Nodigt ook mij uit om zelf aan de slag te gaan.
  een fijne dag en warme groet.
  Maria

 11. Claudia Waelen op

  Wat zou het fijn zijn om dit boek te winnen! 2 jaar geleden vanwege gezondheidsklachten aan de meest interessante zoektocht ooit begonnen… Hoe kun je door “anders” (gezonder!) te eten je gezondheid optimaliseren? Inmiddels doet het hele gezin mee, volg ik cursussen enz… Dit boek zou een mooie bron van inspiratie zijn die mijn passie nog meer voedt!

 12. Al een aantal jaar gaat het met mijn gezondheid niet goed. Gelukkig zorgt puur en gezond eten ervoor dat het iets beter gaat. Dit boek zal een mooie aanvulling zijn om mij nog weer beter te gaan voelen.

 13. Ik ben het er net zoals jij niet helemaal mee eens om alle vlees te schrappen maar tja de rest van het rijtje heb ik helaas geen keus in. Ik heb reuma en merk dat het geprikkeld wordt door voedingsmiddelen met lactose, tarwegluten en de nachtschade familie. .. Dus eten maken is nogal een puzzel.. daarom zou ik graag dit boek willen hebben, voor inspiratie en wellicht tips! Dus ik blijf weekend duimen!

 14. Ik heb 1 van zijn vorige boeken ook gelezen en zou wel meer over zijn ideeën over voeding willen lezen en gaan toepassen. Ben erg benieuwd hoe ik dingen die ik dagelijks gebruik gezond kan vervangen en denk dat dit boek mij daar goed bij kan helpen.

 15. Wat een leuke actie. Ik sta aan het begin van een verandering van eten. Ik wil graag mn gezin het beste geven en ben me dus behoorlijk aan het inlezen. Je recepten gaan er hier al in als koek. Zou geweldig zijn om het boek te winnen.

 16. Hey,

  Ik kan het boek oersterk eten zeker gebruiken.
  Omdat ik aan topsport doe namelijk wielrennen met een 3wieler.
  En ik dus op men eten moet letten en alle tips! kan gebruiken.
  Ik ben fan van mind your feed. Ik eet Paleo doe aan Crossfit dus hopelijk word ik ooit OERSTERK.

  Groetjes

  Rob

 17. Ik ben 1 januari 2013 begonnen met hormoonbalansen, oftewel voeding volgens de richtlijnen van de Hormoonfactor. Ik had een waslijst aan klachten en was al langer op zoek naar de oplossing hiervoor. Naar mijn eigen gevoel lag de oorzaak bij mijn hormonen, maar volgens de artsen/therapeut was dit onmogelijk. Maar zie hiervoor mijn succesverhaal op de Hormoonfactor.
  Ik heb geen moeite met het laten staan van de zgn voedingsmiddelen die ik voor die periode gebruikte, maar zou wel wat extra ideeen kunnen gebruiken voor ons avondeten, zodat ik meer variatie daarin heb. Het boek zou dus meer dan welkom zijn!

 18. Stephanie op

  Wat een mooie en eerlijke recensie! Ik ben erg benieuwd naar dit boek. Ik eet vanaf januari paleo en het heeft me al heel wat gebracht: meer energie, meer zelfvertrouwen, minder kilo’s, betere huid, geen buikpijn na het eten, ik zit lekkerder in mijn vel. Ik ben vooral geïnteresseerd in de theorie van Richard omdat ik nog wel vlees eet en graag wil weten waarom het dus niet gezond zou zijn. Ik ben net begonnen met een studie als natuurvoedingsdeskundige dus alle nieuwe inspiratie is welkom!! (En ben al 18 kilo afgevallen door jaren te zoeken naar de beste leefstijl voor mij) bewustwording, dat is belangrijk!

  Gr. Stephanie

 19. Altijd fijn om weer nieuwe inspiratie en nieuwe recepten te hebben!! Ik zou heel graag dit boek willen winnen!!!

 20. Ik ben heel nieuwsgierig naar dit boek! Ik ben zelf nog erg zoekende naar welk eetpatroon bij mij past en goed voelt. Paleo is wel een inspiratiebron, maar net als wat jij aangaf, gaat alle granen en zuivel schrappen mij iets te ver. Ik probeer alles met mate te eten, maar wat extra inspiratie en vervangers voor deze producten kan ik goed gebruiken!

 21. Voor mijn opleiding (voeding en diëtetiek) vind ik het leuk om verschillende eetgewoonten op mijzelf te experimenten. Ik vind het interessant om uit verschillende visies mijn eigen visie te creëren en in de toekomst mijn visie wellicht toe te passen. Dit boek staat nog op mijn verlanglijstje!

 22. Ik eet graag gezond en lekker en ik ben erg benieuwd naar dit boek!
  Dank je wel voor deze actie!
  Groetjes, Nathalie

 23. Jolande Boon op

  Dag Reny,

  Ik zou dit boek graag willen hebben zodat ik daar naar mijn behoefte recepten uit kan halen. Ik weet zelf al veel van voeding maar heb nog niet de juiste weg gevonden om dit intern vast te leggen;-) Dat is voor mij het pad tussen ratio en gevoel, weten is één ding en hard nodig. Maar leren voelen wat mijn lijf nodig heeft en dat volgen is een tweede.
  Iedere vorm van input is welkom in dit proces.

 24. Ik zou het boek heel graag winnen. Eindelijk een motivatie in handen om te starten met gezond eten.
  Ik volg diverse blogs maar die swipe je makkelijk opzij. Een boek is toch prominenter aanwezig. Ik hoop hierdoor eindelijk een goede start te kunnen gaan maken.

 25. Leven zonder suiker, zuivel, granen en peulvruchten…..hoe doe je dat in hemelsnaam ?
  Ik zou het graag uitvogelen aan de hand van dit boek!

 26. Oersterk is simpelweg een effectieve hulp voor een oergezond en heerlijk leven.

 27. Mieke Hulscher op

  Al jaren ben ik op zoek naar inspirerende boeken over wat gezonde voeding is. Dat begon al bij “Fit for life” van Harvey en Marilyn Diamond in de jaren tachtig tot nu. Gelukkig is er momenteel zo veel belangstelling voor gezonde voeding dat je het bijna niet bij kunt benen! Dat is een goede ontwikkeling. Dit boek zou ik daarom ook heel graag toevoegen aan mijn verzameling en er heerlijk uit gaan koken voor mijn man, kinderen en kleinkinderen!

 28. Wouw zou te gek zijn zo’n mooi boek te mogen winnen!

  Zelf leef ik al zo’n 15 jaar suikervrij maar pas sinds een jaar ook vrij van alle zoetstof rommel.

  Mijn zoontje van bijna 7 (met syndroom van Down) eet al sinds zijn geboorte super gezond maar heeft inmiddels wel de lastige combi van Glutenvrij, suikervrij Lactose vrij. Een flinke uitdaging dus.

  Inspiratie dus van harte welkom.
  Lees daarom ook altijd graag jou blog!

 29. Afgelopen december ben ik begonnen aan een “180 graden andere kant op” avontuur. Niet alleen wat betreft mijn werk, maar vooral mijn voeding. Dit boek zou een zeer welkome aanvulling zijn.

 30. Met 3 kleine kindjes (7j, 4j, 1j) die zware voedselallergieën hebben (gluten, melkeiwitten, soja, eieren, tomaten, suiker!) is het niet altijd evident om inspiratie te blijven vinden voor de keuken. Wij zelf volgen hetzelfde dieet omdat we er ons beter bij voelen, maar vooral voor kindjes is het niet simpel, zeker al niet sociaal gezien…
  Het is duidelijk dat gezond eten de hoogste prioriteit in mijn leven is en ik constant op zoek ben naar nieuwe invullingen. Het paleo-dieet sluit mooi aan bij onze levenshouding, hoewel we niet echt gek zijn op veel vlees (in een vroeger leven immers vegetarisch). Maar ook Richard raadt enkel kip en vis aan, dus perfect volgens onze voorkeuren! Dit boek zou dus echt wel constant gebruikt worden in onze keuken, hopelijk winnen wij het…!

 31. Ik ben het net als jij zo op het eerste gezicht niet helemaal eens met het uitgangspunt van het boek, maar net daarom prikkelt het mijn nieuwsgierigheid! Ik ben altijd geinteresseerd in hoe anderen tegen voeding aankijken. Ik heb zelf een chronische ziekte waardoor ik alles wat met voeding te maken heeft, extra in de gaten hou en wil bijleren op dat gebied. het ziet er bovendien een prachtig boek uit met veel inspiratie en kleur, dus als bijleren op zo’n prettige manier kan, dan ben ik helemaal pro!

 32. Hoi Reny,
  Graag doe ik mee aan de winactie, heb je bericht gedeeld op FB!
  Groetjes Siebette

 33. Oeh dit boek staat hoog op mijn verlanglijstje! Ik ben mij al een aantal jaren aan het verdiepen in gezonde voeding, maar ik vind het nog vaak lastig om hierin een patroon te krijgen. Bij vermoeidheid en stress val ik erg snel terug in ‘gemakzucht’ en wat ongezonder eten. Ik denk dat ik met dit boek weer wat inspiratie op kan doen. Ook wil ik dit graag om ervoor te zorgen dat ook mijn zoontje van anderhalf wat gezonder gaat eten, hij eet op dit moment toch nog wel vaak wat brood..

 34. Hoi. Goedemorgen,
  Ik zou dolblij zijn met dit prachtige boek. Ik lees jouw blog en nog een stel anderen met goede en gezonde voeding als onderwerp altijd met veel plezier. Maar koken uit een boek blijft voor mij toch altijd prettig, boek in de standaard op het aanrecht en lekker aan de slag. Ik ben net verhuisd met mijn puberzoon en ook hem wil ik inspireren tot gezondere voeding. Zou dus bij hem ook heel goed vallen!
  Bovendien ben ik de 20e jarig! Zou een leuk kadootje voor mij zijn en een aanvulling op mijn boekenkast in ontwikkeling.
  Ik ga maar duimen….

 35. Wat zou ik graag dit boek winnen! Ik heb het eerste boek OERsterk vorig jaar gelezen en ik was erg enthousiast.
  Na een tijdje dit principe gevolgd te hebben was ik lekker afgevallen. Echter met de feestdagen alles weer laten versloffen en weer aangekomen…. Nu kan ik dus wel weer wat nieuw lees voer gebruiken om mij opnieuw te stimuleren.

 36. Na jarenlang buikpijn ,darmproblemen huisartsen enz..ben ik er sinds kort achter dat ik een tarwe en lactoseintolerantie heb,.
  Dit boek zou voor mij een fantastische weg zijn naar zuivel-en glutenvrij eten,waardoor ik mijn hele levensstijl kan omgooien,.
  Ik kan wel wat handvaten gebruiken,want ik eet zo graag brood,kaas ed,vraag me af hoe je je eten toch lekker krijgt zonder al die toegevoegde gluten en zuivel.
  Dus ja heeeeeel graag.!!!!!!!

 37. Goedemorgen! Dat is nog eens een leuke actie! Dit zou een mooie start zijn om met mijn gezin over te gaan op oer! We doen al wat pogingen hier en daar maar het valt niet mee om oude gewoontes af te leren.
  Zou tof zijn! Groetjes, Hilde

 38. Anneke van Dooren op

  Alleen al om beter in mn vel te komen ik ben het zo langzamerhand zat om de kant en klare produkten wat ze ons allemaal willen verkopen met alle aromat, geur kleur en smaakstoffen dat als je daar van eet je steeds meer wil, (en wat de fabrikant dan zegt, dat de mensen het produkt willen) dat is lulkoek!!!!! Wij willen het niet het is ons op gedrongen door de maatschappij, snel sneller snelst. Niet meer met mij, ik wil en ben al bezig om over te stappen om mn eigen verse sausjes en smaken te maken. Met dit boek OERsterk gaat het zeker lukken om mn levenstijl om te gooien!!!! PFFFFFFF

 39. Ik vind boeken over eten altijd leuk, ik heb gisteren nog een boek over paleo gekocht omdat mij dat erg aanspreekt. Maar ik heb net als jij moeite met geen zuivel en peulvruchten.Ben nog op zoek naar mijn eigen eetstijl. Daarom zou ik dit boek graag willen winnen.

 40. Ellen Veugelers op

  Reny, wat goed deze boekrecensie. Ben enthousiast geworden om ook dit boek te lezen. Ik heb het ook weer nodig om een handvat te hebben om door de bomen het bos weer te zien en aan de hand van de informatie mijn keuze richting gezonde voeding vast te houden.

 41. Heel veel kilo aangekomen tijdens zwangerschap en ziekenhuisopname van mijn eerste kindje. Bewust met voeding bezig gegaan ook voor mijn kindje, nu zwanger van de 2e. Vindt het belangrijk mijn kinderen goede voeding te kunnen geven en hun een goede basis te geven voor de rest van hun leven.

 42. Geertje v op

  Zou m ook graag winnen om weer wat eet-inspiratie op te doen. Ik laat zeker niet alle zuivel en vlees staan maar wel interessant om te lezen waarom dat zou ‘moeten’. Recepten zullen zeker een aanvulling zijn, dus doe graag mee!

 43. Hoi!

  Al een tijdje ben ik bezig om mijn levensstijl om te gooien om zonder suiker, gist en zuivel te eten. Hier reageer ik sterk op waardoor ik veel hoofdpijn en buikpijn had. Wat voeding al niet met je kan doen, super! Ben nu weer op zoek naar inspiratie en lekkere recepten om volop verder te gaan met deze levensstijl. Het boek zou een erg leuke nieuwe inspiratie bron zijn!

  Groetjes lisette

 44. Oooh dit is een mooi boek! Ik probeer zelf zo veel mogelijk clean te eten. Het begon met paleo maar de insteek van de hoeveelheden vlees stonden me tegen. Het blijft beetje zoeken naar hoe en wat ipv vlees dus een duidelijk boek zou goed van pas komen. Ik ga duimen!

 45. Beste,
  Waarom ik het fijn zou vinden dit boek te mogen winnen is omdat ik al geruime tijd worstel met mijn darme en hormonen. Het lijkt mij als ik het blog lees dat deze manier van eten mij hierbij goed zou helpen vandaar het mij blij zou maken.
  Zonnige groetjes, Janny

 46. Mirjam abbing op

  Wat zou ik dat boek graag winnen!!!
  Ik probeer al n tijdje gluten( tarwe ) suikers en ongezond eten te laten staan. Vw gezondheids problemen moet dat gewoon, maar als ik moe ben neem ik toch vaak weer dat verkeerde ( gezonde) eten!! Bah….
  Ik hoop met t boek de goede keuzes te maken en t wat , waarom rn de combinaties door te krijgen.. Het zou n positieve drive zijn om door te gaan en beter te worden .
  Groetjes mirjam

 47. elise berkhout op

  Onlangs te horen gekregen dat mijn dochter van 8 tegen diabetes aan zit. We aten al biologisch maar nu dus nog beter opletten met alles. Dit boek lijkt mij een fantastische inspiratiebron.

 48. Josette de Quant op

  Na een herstelperiode moet ik mij nu echt gaan richten op nog gezonder eten. Want ik wil graag meer energie opbouwen. Dus zou dit boek welkom zijn 🙂

 49. Iedereen heeft wel een reden om dit boek te willen winnen. De mijne is dat ik mijn levenstijl qua eten een tijd geleden heb omgegooid naar puur eten en ik voel me er erg goed bij. Dit boek zou daar een mooie aanvulling op zijn.

 50. Sinds enkele maanden eet ik zoveel mogelijk suikervrij. Ook laat ik geraffineerde koolhydraten weg. En ik voel me nu zo veel beter! Ik zou graag mijn kennis over gezonde voeding uitbreiden en uitzoeken of ik nog meer stappen kan maken met gezond eten! Dit boek zou me daar uitstekend bij kunnen helpen. Ik zou het dan ook heel graag willen winnen!

 51. Ik heb twee jonge kindjes en probeer al een poosje het dagelijkse voedingspatroon van hen en ons aan te passen naar een ‘gezondere leefstijl’. Zonder suikers, zonder toevoegingen, gewoon puur natuur. Ik vind dit op momenten dat ik druk ben met mijn werk een echte uitdaging. ‘Snelle en gezonde’ recepten voor een voedingsrijke avondmaaltijd, of een gezonde lunchboxen voor de opvang zijn lastig te vinden. het broodje is zo geaccepteerd dat ik het lastig vind om wat anders te maken. Gelukkig komen er steeds meer boeken die terug gaan naar de bron. Een aanvulling op mijn repertoire aan gezonde maaltijden is altijd zeer welkom. Dus ja, ik zou heel graag je boek willen winnen.

 52. Drie maanden geleden ben ik voor de tweede keer moeder geworden, prachtig is het! Ik wil heel graag het goede voorbeeld zijn voor mijn kinderen. Ik wil ze (op)voeden met gezonde keuzes en echt voedsel. Soms mis ik hierin de handvatten en sta ik met mijn ziel onder mijn arm wazig te staren naar al die e-nummers op die verpakkingen in de supermarkt. Het winnen van het boek zou geweldig zijn!

 53. Zie na zoveel reacties nog maar eens een origineel argument toe te voegen om dit boek te winnen. Alles is al gezegd of beter geschreven. En ja, ik ontvang je nieuwsbrief al dus…
  Maar je zou me wel erg blij maken met dit boek, ook al omdat het leuk is iets te winnen!

 54. Omdat ikzelf insulineresestentie heb en 2 tienerdochters heb die intensief sporten ben ik op zoek naar info over pure gezonde voeding….

 55. Sandra Rozenbrand op

  Neeeee, koken met insecten!? Daar wil ik meer van weten!

 56. Hoi Reny. Ik ben al bijna een jaar bezig met gezonde voeding. suikervrij zandloper paleo slowjuice. Ik slinger mijn eigen weg er tussenin. Dit boek zou een mooie aanvulling zijn.!

 57. Ik ben heel benieuwd naar dit boek!! Ik zou het graag willen winnen voor mijn kinderen! Zodat zij nu een gezonde basis mee krijgen en niet pas na 40 jaar :0).

 58. Sinds kort ben ik bezig om in verband met allerlei voedselallergien voedingsmiddelen te schrappen. Zo mag ik bijvoorbeeld geen aardappelen meer eten. Hierdoor ben ik ook wel anders naar eten gaan kijken en er anders over na gaan denken.Ik vind het best heel moeilijk om iedere dag weer iets te bedenken waar al die voedingsmiddelen niet in voorkomen, ik kan dus best wat inspiratie gebruiken waar dit boek mij wellicht goed bij kan helpen.

 59. Krijg door verschillende oorzaken mijn gewicht niet omlaag. Ben nu paleo tegengekomen en verdiep me daarin. Dit boek zou een mooie aanvulling zijn hierop, dus zou het graag willen winnen.

 60. Ik ben heel benieuwd. Ik heb een collega die er naar leeft en heel veel fitter en gezonder is, maar zich ook veel beter voelt.
  Ik zou het ter afwisseling gebruiken en aanvulling, inspiratie voor een gezonder leefpatroon

 61. Geweldig actie. Dit boek staat op mijn verlanglijstje. Ik sta er ook niet helemaal achter om alles te scrappen. Dat werkt alleen maar averechts op mijn eetstoornis. Genieten is ook belangrijk.
  Maar ben benieuwd wat zijn theorie is.

 62. Pffff…tja waarom wil ik Oersterk eten winnen??? Weet je……..in de loop der jaren weet ik intussen allang niet meer wat er nu wel of niet meer goed voor je is 🙁
  Dus verzamel allerlei boeken die met voeding te maken heeft….om nog meer in de war te raken….

 63. Heerlijk, weer zo’n boek! Ik maak graag mn eigen eetpatroon en haal inspiratie uit allerlei kookboeken en blogs. Eerlijk gezegd kende ik deze Richard de Leth niet, maar ik leer m graag kennen!

 64. Ik win nooit iets, maar niet geschoten is altijd mis natuurlijk! Alweer een mooi boek voor op mijn verlanglijstje. Het lijstje wordt wel erg lang zo! Ik zou dit heel graag willen toevoegen aan mijn boekenkast, het klinkt als een heel interessant boek!

 65. hoi hoi, ik heb net een paar weken in het ziekenhuis gelegen en ben nog herstellende, ben op dit moment nogal toe aan een goede dosis gezonde sterke voeding waarvan ik weer snel kan opknappen, zo’n boek komt wel van toepassing om inspiratie op te doen!

 66. Ik ben gek op pure smaken en kook heel graag met verse natuurlijke producten. En kan altijd ideeen en inspiratie gebruiken dus ben erg benieuwd naar dit boek

 67. A. Langeveld op

  Wat een supergave winactie! Ik eet vanwege een zieke al anderhalf jaar gluten en lactose vrij. Ik vind het nog steeds af en toe lastig. Dit boek met lekkere ideeën zou echt goed helpen.

 68. Irma Oomen op

  Waauw!! Dit was echt helemaal nieuw voor mij. Ik volg verschillende “heatlh” blogs maar van OERsterk had ik nog nooit gehoord. Toen ik las over het feit dat hij zegt dat de mensheid terug moet naar de kern (OER), dacht ik gelijk: Jaa dat is nou nog eens mooi gezegd en bedacht. Want het is natuurlijk gewoon zo, wij zijn veel te veel bezig met pakjes en zakjes en alles wat niet meer natuurlijk voor de mensheid bedoelt is.
  Zelf kook ik al een tijdje zonder pakjes en zakjes maar deze OER vorm spreekt me ook wel heel erg aan. Vind het een super idee en zou er graag meer over lezen/ te weten komen. En uiteraard mee willen leren koken. Want ik denk dat je je eigen manier van koken zult moeten aanpassen om OERsterk te kunnen worden. 🙂

 69. Sinds 2 maanden eet ik geen brood, aardappels , pasta, suiker en zo min mogelijk bewerkte voedingsmiddelen.Het is een zoektocht waarbij ik elke dag nieuwe dingen ontdek. Dit boek zou mij absoluut weer een stuk verder brengen en nieuwe positieve impulsen geven !,

 70. marijksels op

  Iets met perfecte timing…;)
  Het roer ‘moet’ om mn lichaam is op het moment helemaal niet blij met mij en protesteert! Grrr..overal uitslag, opgezette buik, vocht in mn lijf en gewoeker van candida…. ‘k Wil zo graag troepvrij etend door het leven gaan, maar wat waar en hoe te beginnen en graag ook nog een beetje op verantwoorde wijze..bomen of bos…ik zie ze niet meer.

 71. Nu bijna een jaar bezig met het aanpassen van mijn eetgewoonte. Bevalt me erg goed maar nieuwe inspiraties en tips zijn momenteel erg welkom. Dit boek gaat mij daar zeker mee helpen.

 72. Ondanks mijn spierziekte heb ik ingezien dat je een heleboel zelf aan voeding kan doen door BV te koken zonder pakketjes(troep) daarom is dit boek van Richard van leth een welkome aanvulling op mijn nieuwe weg die ik ben ingeslagen en straks de gezondheidwetenschappets versteld zal laten staan. Back to basic.
  En de tijd nemen voor lichaam en geest, je zult er van stelt van staan wat je hiermee kan bereiken.

 73. Goeiemorgen!
  Fijne review, open en eerlijk 🙂 Ik zou ontzettend graag met dit boek aan de slag gaan, want Paleo intrigeert me. Ik heb erover gelezen, heb ook wel eens een paar Paleo-recepten gemaakt, maar kan er tegelijkertijd nog niet echt m’n draai mee vinden. Dat hoeft natuurlijk ook niet per se, want ik denk ook dat peulvruchten, zuivel en granen niet per definitie gemeden hoeven te worden. Maar in de basis denk ik dat Paleo wel inzichten biedt die het overwegen waard zijn en ik zou daar graag meer over te weten komen en het ook wat meer toepassen om op die manier uit te proberen wat voor mij werkt en wat niet. Dit boek is denk ik echt een goed hulpmiddel daarbij.
  Fijne dag vandaag!

 74. ohhh wat zal ik een gat in de lucht springen als ik dit boek mag winnen!!! Het zou voor mij een mooie steun in de rug zijn voor een gezonde levensstijl en de zwangerschapskilotjes te verliezen!

 75. jessica mak op

  Hoi

  Ik kan allemaal reden verzinnen omdat boek te proberen winnen .
  er is al zoveel gezegd en daarom wil ik alleen zeggen ;

  “IK WIL DAT OERSTERK BOEK WINNEN”

  groetjes Jessica

 76. Annemiek V-b op

  Ik ben heel erg voor puur en onbewerkt eten, maar ook vooral eten vanuit de gedachte hoe het voor ons bedoeld is en wat het voor ons kan betekenen. De natuur is wat dat betreft zo helend, ook met het voedsel. Richard de Let heeft daar in theorie veel over geschreven, maar maakt het nu ook nog eens praktisch toegankelijk via zo’n mooi, watertandend kookboek. Waar ik graag dagelijks mijn inspiratie uit zou willen halen, voor mijn man en zoontje, maar natuurlijk ook voor mezelf. Je voelt je zo goed bij puur eten! De leidraad van dit kookboek zou ik goed kunnen gebruiken!!
  Ik heb helaas geen Twitter, Instagram of Bloglovin, maar heb je wel geliked op facebook (en ik volg je ook)

 77. Ik ben best bereid om alle zuivel en granen uit mijn voedingspatroon te schrappen, mits ik genoeg onderbouwing kan terugvinden en genoeg (smakelijke en gemakkelijke) alternatieven ter beschikking heb. Ik ben in elk geval reuze benieuwd, ook naar het effect van het een tijd lang volhouden van “de theorie” en bijbehorende recepten. Hoewel ik best verantwoord bezig ben, valt er nog wel wat te verbeteren qua eten.

 78. Dit boek staat op mijn verlanglijstje, ik lees heel graag boeken over voeding en gezondheid om daar vanuit het beste aan mijn kinderen te geven, ze te voeden en niet alleen te vullen. Maar als ik dit boek zou winnen zou ik hem aan mijn zus geven omdat ik het haar zo gun en dan mag ik ‘m vast weleens lenen 😉

 79. Veranderen (qua manier van eten) is niet zo gemakkelijk maar de motivatie is er omwille van de gezondheid en een immuunsysteem dat ik weer helemaal moet opbouwen. Als dat dan ook nog lekker kan zodat je niet het gevoel hebt dat je van alles moet missen maar integendeel, dat er allerlei nieuwe mogelijkheden lijken te zijn… dat alleen al zorgt er voor dat ik alles wil weten over oervoeding.

 80. Ziet er een mooi boek uit boordevol mooie foto’s en lekkere healthy recepten. Deze zou ik graag aan mijn collectie willen toevoegen 🙂 Ben altijd op zoek naar nieuwe lekkere receptjes!

 81. Wauw, dit boek past erg goed bij het zuur-base principe dat ik nu 6 weken volg. Samen met mijn vriend (en een aantal anderen die met hem mee doen en die hij coacht en van tips voorziet) eten we voor 6 weekjes o.a. geen suiker, zout, vlees, vis, peulvruchten, eieren etc. en drinken o.a. geen alcohol en koffie. Wat we wel eten zijn vooral erg veel groenten, wat ik enorm lekker vind! Soms is alleen de inspiratie op en weet ik niet meer zo goed, wat we kunnen eten. Dit boek zorgt voor een boel inspiratie en kookzin! Ik heb nu zoveel meer energie dan normaal, ben gelukkiger en hoop dat ik dit vast kan houden… gezond eten, lekker koken maakt mij blij en dit boek zou zorgen voor nog meer lekker eten en gelukkige momenten… stiekem vind ik ook wel dat ik mezelf een klein cadeautje/beloning mag geven, want het valt niet altijd mee! Gezond eten en leven is namelijk ook af en toe een sociaal experiment!

  Veel groetjes, Meike

  Ps. ik volg je nog niet zo lang, maar wordt er geïnspireerd door al je posts, dankjewel!

 82. In mijn zoektocht naar wat goed bij mij past qua voeding zou dit boek me zeker kunnen helpen! Het zou fantastisch zijn als ik dit boek zou winnen om zo gezondere keuzes te leren maken.

  Groetjes,
  Petra

 83. Ik heb 2 schatten van kinderen en een man waar ik al lang een manier voor zoek om ze gezond en clean te laten eten. Ikzelf zoek ook steeds inspiratie voor gezonde voeding, dit boek zou me daar mss nog een stapje verder in helpen.

  En ik wil het ook OERGraag 🙂

 84. Wij, als gezin, (2 volwassenen en 2 pubers) willen het roer omgooien :puur&geznd eten en drinken.
  dit boek zou een ideale start zijn!
  groetjes Amanda

 85. Beste Reny, altijd leuk om je blogs en recensies zoals deze te lezen. Al 20 jaar ben ik bezig met gezonde voeding, eigenlijk langer want mijn moeder deed dat vroeger thuis ook al. Vanaf mijn studie milieukunde veel minder vlees gaan eten en dus op zoek naar gezonde alternatieven. Met vrienden een vega kookboekje gemaakt.
  Sinds de kinderen er zijn opnieuw op zoek: rapley methode, geen potjes, geen pakjes en snoep, gezonde traktaties. Eigen fruit en kruiden in de tuin kweken met de kids. Merk ook dat suiker, brood en zuivel me moe maakt en krijg er buikpijn van.
  Ben benieuwd naar dit boek, want altijd op zoek naar nieuwe info!
  Groeten, Marieke

 86. Ik kan wel wat OERkracht gebruiken… En laat me graag door dit boek inspireren voor een gezonde en gelukkige levensstijl!

 87. Mijn klein kookmaatje van 3 jaar helpt mij graag om gezonde dingen klaar te maken. Een nieuw inspiratie boek zou van pas kunnen komen !! x

 88. Op zoek naar hoe ik mijn eetstijl kan veranderen. Ik volg met veel interesse je blog. Je eerlijkheid hoe het niet altijd lukt, spreekt me aan. Dat is hier ook zo. Ik voel dat het niet altijd gemakkelijk is. Het boek zou een nieuw duwtje in de rug zijn!

 89. Wat een leuke win actie weer. Ik zou het boek graag winnen (en anders gaat het zeker op mijn verlanglijstje voor mijn verjaardag). Ik kan namelijk wel inspiratie gebruiken om meer met groente te koken en hoe eiwitten aan mijn voedingspatroon toe te voegen. Dit blijf ik lastig vinden, ik denk dat dit kookboek zeker veel inspiratie op zal leveren.

 90. Heleen Broedelet op

  Dit boek zou ik graag willen winnen voor mijn dochter, die mijn grote inspiratiebron is voor nog gezonder en toch lekker eten, nadat ik in december 2013 totaal onverwacht geveld ben door een herseninfarct, terwijl ik dacht supergezond te zijn!

 91. Rimmie Lewis op

  Sinds ik een klein mini mensje in mijn leven heb ben ik bewust geworden van eten en gezond gaan eten. Mijn gezondheid is aanzienlijk verbetert en ik wil dan ook graag zo doorgaan en mijn kennis uitbreiden en meer mensen bewust maken van “echt” eten. Met dit boek heb ik weer een mooie aanvulling op mijn kleine beginnende collectie 🙂

 92. Annemarie op

  Wil heel graag het boek OERSTERK ETEN winnen na een jaar kwakkelen met mijn gezondheid inmiddels duidelijk dat voeding heel veel kan doen en wil zo graag het boek OERSTERK ETEN gebruiken om weer mijn OERKRACHT terug te krijgen en dan te kunnen genieten van PUUR NATUUR en OERSTERK kunnen zijn!

 93. Ik zou dit boek willen winnen voor mijn dochter Martine die naar aanleiding van het eerste boek beter en gezonder is gaan eten en leven en er nu al veel beter uitziet. Ik lees dan wel met haar mee en we kunnen samen recepten uitproberen.

 94. Dit boek zou ik heel graag willen winnen omdat ik heel erg bezig ben met gezonde voeding.
  Door onder andere gezonde voeding probeer ik mijn ziektes te overwinnen.
  Goede boeken zijn duur daarom vind ik het zo leuk dat je er 2 weg mag geven.
  Misschien heb ik een keer geluk en anders hopen dat de bibliotheek het inkoopt.
  Succes iedereen die meedoet.

 95. Caroline Noordermeer op

  Op de valreep…
  Ik zou dit boek willen winnen voor mijn oma van 93!
  Zij leeft en eet haar hele leven al heel gezond en zij heeft op haar 90ste nog een nieuwe hartklep gekregen omdat haar aderen en haar hele gestel zo goed was.
  Ik vind haar voeding wel 1zijdig daarom zou ik haar met dit boek willen laten zien dat ze ook wat gevarieerder kan eten.