Review Easy Peasy lunchbox

0

Jaa, deze had je nog van me tegoed! Er verschijnen in het najaar zoveel fijne (kook)boeken, dus bereid je maar vast voor op een aantal reviews op de blog. Niet elk boek vind ik even interessant, maar er zijn er een paar die ik zeker met je wil delen. Zo ook Easy Peasy Lunchbox. Het nieuwste boek in de Easy Peasy serie. Afgelopen maand was ik aanwezig bij een klein groot feestje ter gelegenheid van het verschijnen van dit boek en vandaag laat ik je er wat meer van zien. Want dit boek is wat mij betreft echt heel inspirerend voor een goedgevulde broodtrommel!

Easy Peasy lunchbox

Die verrékte broodtrommels, die elke ochtend (of avond) weer moeten worden gevuld… Ik zal eerlijk bekennen, mijn meiden krijgen een goed gevulde trommel mee, maar heel veel variatie zit er toch uiteindelijk niet in. Er gaan boterhammen in, wel met verantwoord beleg, en er gaat áltijd rauwkost in. En dan nog een doosje rozijntjes. Om te snoepen. Ook de blikjes die ik voor het 10-uurtje vul zijn wat mij betreft helemaal ok, fruit met ongebrande nootjes, maar ook daarin weinig afwisseling. En juist daarom vind ik Easy Peasy Lunchbox zo’n inspirerend boek. Want Claire en Vera laten zien dat het helemaal niet zo lastig hoeft te zijn om net even wat anders met de trommeltjes te doen.

Easy Peasy lunchbox

Claire van den Heuvel en Vera van Haren hebben al 2 Easy Peasy boeken op hun naam staan en komen nu met dit thema boek. Easy Peasy Lunchbox is anders dan de eerdere boeken, want vooral heel praktisch! Dat waren de andere boeken zeker ook, maar in dit boek krijg je zoveel fijne voorbeelden en snelle recepten dat je direct aan de slag wilt. Ik wel in elk geval! Het vullen van de broodtrommels met net even wat anders dan die standaard boterham wordt zo wel heel makkelijk…

Easy Peasy Lunchbox

Easy Peasy Lunchbox

Wat kun je verwachten in Easy Peasy Lunchbox? Natuurlijk vind je ook weer een stukje filosofie (theorie) in het boek. Waar moet een voedzame trommel aan voldoen? Hoe ziet voldoende groenten voor de kids er nu eigenlijk uit? Waarom zou je bewust om moeten gaan met suikers, juist ook bij kinderen? Wat moet je in huis hebben om het jezelf zo gemakkelijk mogelijk te maken? En wat geef je ze dan uiteindelijk mee? Er staan meer dan 20 pagina’s met inspiratie voor 10-uurtjes op je te wachten, en maar liefst 50 pagina’s met leuke ideeën voor de lunchtrommel. En uiteraard worden ook de drinkbekers niet vergeten…

Easy Peasy lunchbox

Denk nou niet dat je daar uren aan voorbereiding aan kwijt bent! Natuurlijk, ik wil ook zoveel mogelijk zelf maken, maar het is niet altijd haalbaar om zelf de volkoren pita’s voor de lunchbox te bakken. Ook daar is rekening mee gehouden, er is in de recepten voldoende afwisseling tussen zelf maken en kiezen voor net even makkelijker, maar wel voedzaam. Vooral de tips om te zorgen voor voldoende groenten in het trommeltje zijn erg handig en bruikbaar!

Easy Peasy Lunchbox

Ben je dus op zoek naar tips en tricks om jouw kids een voedzaam tussendoortje én goedgevulde lunchtrommel mee te geven? Dan mag Easy Peasy Lunchbox eigenlijk niet in jouw boekenkast (of keuken!) ontbreken. Voor slechts 14,95 bestel je dit boek bij Bol.com.

Easy Peasy Lunchbox

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Mijn exemplaar van Easy Peasy Lunchbox heb ik ontvangen tijdens het lanceringsfeestje. Deze blogpost bevat affiliate-links naar Bol.comBestel jij een exemplaar van Easy Peasy Family via de links in deze blogpost, dan ontvang ik daar een kleine commissie over.

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.