Maal de havermout tot meel in de keukenmachine of gebruik hiervoor een koffiemolentje. Nog makkelijker is om havermeel te gebruiken… Doe de gemalen havermout in de beslagkom en voeg hier de melk, de eieren en het bakpoeder aan toe. Gebruik wat peper en zout om op smaak te brengen.
Snij de zalm in kleine snippers. Maak de courgette even schoon onder wat lauwwarm water (schillen hoeft niet) en snij in kleine blokjes.
Vet de muffinvorm in of gebruik muffinpapiertjes en doe deze in de vorm. Doe nu in elk vormpje wat zalm en courgette. Giet nu over de zalm en courgette het havermoutbeslag. Zorg dat de vormpjes niet te vol zijn, tot 2/3 van de vorm is voldoende want de muffins gaan nog rijzen.
Schuif de muffinvorm de oven in en bak de muffins goudbruin in 25-30 minuten. Controleer of ze gaar zijn door met een satéprikker in de muffin te prikken, de satéprikker zou er dan droog uit moeten komen. Laat ze even afkoelen en eet de muffin dan met een klodder hüttenkäse.