Hartige havermoutmuffins met zalm

5

I could really go for a snack….! Ken je dat gevoel? Trek in iets lekkers, en wel nu! Het makkelijkst is dan natuurlijk om een zak chips open te trekken, of om de koelkast in te duiken en op zoek te gaan naar een stukje kaas of een plakje worst. Of je maakt deze hartige havermoutmuffins met zalm klaar. Echt, dit is precies wat je zoekt wanneer je zin hebt in een snack. En omdat ik zag dat mijn voorraad met snackrecepten wel weer eens aangevuld mag worden – de laatste update is van december – geef ik je vandaag wat nieuwe inspiratie voor een hartig tussendoortje!

Havermoutmuffins met zalm

Muffins worden nog vaak geassocieerd met zoet, maar dat hoeft wat mij betreft helemaal niet zo te zijn. Júist hartig vind ik ze ook heel lekker, en je kunt ze zo makkelijk als een klein bijgerechtje serveren. Maar ook als tussendoortje doen hartige muffins het prima! Wat dacht je van ei-muffins met groenten, heerlijk om uit het vuistje te eten. En dat kun je dus ook doen met deze hartige havermoutmuffins met zalm. Of je zet ze op de borreltafel, ik vind het altijd zo leuk om zelf borrelhapjes te maken voor mijn gasten.

Met dit recept kun je trouwens weer eindeloos variëren en dat doe ik dan ook graag. Ik zal dan ook zeker vaker een hartig havermoutmuffin recept met je delen. Deze muffins kun je een dag of 2 bewaren, wel in de koelkast, zo heb je gelijk een klein voorraadje voor lekkere trek. Of om mee te nemen naar je werk  of school! Invriezen heb ik niet geprobeerd  –  ze gingen allemaal gelijk op – maar ik denk dat de muffins nattig worden, waardoor ze minder lekker worden.

Havermoutmuffins met zalm

Hartige havermoutmuffins met zalm

Voor 6 – 8 stuks:

  • 125 gr havermout
  • 100 ml amandelmelk
  • 2 eieren
  • 100 gr gerookte zalm
  • 1/2 courgette
  • 2 tl citroensap
  • peper
  • zout
  • 1,5 tl bakpoeder
  • hüttenkäse
  • olie om in te vetten

Nodig: beslagkom, keukenmachine/koffiemolentje, muffinvorm (+muffinpapiertjes) oven

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maal de havermout tot meel in de keukenmachine of gebruik hiervoor een koffiemolentje. Nog makkelijker is om havermeel te gebruiken… Doe de gemalen havermout in de beslagkom en voeg hier de melk, de eieren en het bakpoeder aan toe. Gebruik wat peper en zout om op smaak te brengen.

Snij de zalm in kleine snippers. Maak de courgette even schoon onder wat lauwwarm water (schillen hoeft niet) en snij in kleine blokjes.

Vet de muffinvorm in of gebruik muffinpapiertjes en doe deze in de vorm. Doe nu in elk vormpje wat zalm en courgette. Giet nu over de zalm en courgette het havermoutbeslag. Zorg dat de vormpjes niet te vol zijn, tot 2/3 van de vorm is voldoende want de muffins gaan nog rijzen.

Schuif de muffinvorm de oven in en bak de muffins goudbruin in 25-30 minuten. Controleer of ze gaar zijn door met een satéprikker in de muffin te prikken, de satéprikker zou er dan droog uit moeten komen. Laat ze even afkoelen en eet de muffin dan met een klodder hüttenkäse.

havermoutmuffins met zalm

Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

5 reacties

  1. Lijkt me heerlijk en ga ik zeker een keer maken. Ik heb zaterdag bij de cursus natuurlijk jou borrelbrood mogen maken en eten, wat ook met havermout was, en dat smaakt echt super goed.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.