Ei muffins met groenten

11

Ei muffinsNa havermout is mijn favoriet toch wel het ei. Eieren zijn namelijk zo ontzettend veelzijdig! Regelmatig maak ik als ontbijt deze bananenpannenkoeken, maar je kunt ook voor je lunch heerlijke dingen maken met eieren. Zeker als je minder brood wilt eten (waarom? lees hier), is het ei je nieuwe beste vriend in de keuken. De inspiratie voor deze ei muffins haalde ik uit het fijne Voedselzandloper kookboek van Pauline, een heel fijn kookboek met makkelijke recepten. Natuurlijk gaf ik mijn eigen draai aan het recept, zo ben ik nu eenmaal, dus maakte ik deze ei muffins met de groenten die ik op dat moment in de koelkast had liggen.

In de ei muffins kun je eigenlijk bijna alle groenten verwerken, gemakkelijk als je nog wat dingen hebt liggen in de groentela. Ik vind het wel lekker om een beetje pit aan de ei muffins toe te voegen, dus gebruikte ik een lente-ui en wat peper.

Ook aan de slag? De volgende ingrediënten gebruikte ik, maar variëren staat vrij!

Ei mufiinsEi muffins met groenten

(voor 6 muffins)

  • 6 eieren
  • 2 lente-uien
  • 1/2 paprika
  • een handvol spinazie
  • peper
  • koriander

Nodig; muffinvorm, muffinpapiertjes, oven

Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de lente-ui, paprika en spinazie heel fijn. Kluts de eieren en voeg wat peper en koriander toe. Doe de muffinpapiertjes in de muffinvorm en doe de groenten erin. Schenk nu in elk muffinbakje wat van het ei-mengsel. Schenk de bakjes niet te vol! Zet de muffinvorm in de oven en bak de ei muffins gaar in 20-25 minuten. Als de muffins klaar zijn, haal je ze niet gelijk uit de oven, maar laat je ze even afkoelen met de klep van de oven op een kier (anders zakken je muffins weer in…). Eet smakelijk!

Ei muffins

Tip: je kunt ook de muffinvorm HEEL goed invetten, je hebt dan geen muffinpapiertjes nodig. Ik gebruikte geen papiertjes, maar had mijn vorm blijkbaar niet goed genoeg ingevet, met tot gevolg dat ik nog steeds mijn muffinvorm sta te schrobben….

Tip: je kunt de groenten naar eigen smaak variëren. Je kunt eventueel ook gebakken spekjes, parmaham of kaas toevoegen. Wees creatief!

Tip: je kunt deze ei muffins ook invriezen. Zo kun je ook op drukke dagen, of als je aan het werk bent, genieten van een fijne lunch!

Wil je mijn tips om bewust en gezond te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg Mind Your Feed op Twitter | Facebook |Bloglovin

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

11 reacties

    • Mind Your Feed op

      Ik zou bakpapier blijven gebruiken 😉 Mijn muffinvorm kreeg ik echt niet meer schoon…. Lekker hè, deze muffins!

  1. Goed om te horen dat ik niet de enige smeerkees ben. Ik krijg die vormpjes ook absoluut niet meer schoon en oh ohoh wat baal ik hier van. En ja, ik had ze supergoed ingesmeerd, maar dat helpt dus echt niet.
    Maar ze zijn wel lekker en daar gaat het om.

  2. Siliconenvorm voor muffins… de oplossing! Ze laten los van de rand en je wipt er zo uit. Zonder invetten. Lekker recept, ik maakte al vaker eimuffins, maar niet met deze ingrediënten. Ga ze overmorgen maken om mee te nemen naar mijn werk. Mmmmm…

  3. Pingback: 5 X Lunch om mee te nemen - Follow Fashion

  4. Pingback: 5 X Gezonde lunch om mee te nemen - Follow Fashion

  5. Ziet er lekker uit!! Als je de muffins invriest en vervolgens eentje wilt eten warm je de muffin dan op of laat je deze gewoon ontdooien?

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.