Was de aardappels en dep ze droog. Verwijder eventuele pitjes en oneffenheden. Zet een pan met water op het vuur en leg de aardappels in de pan. Breng het water aan de kook en kook de aardappels zo’n 5 minuten voor.
Scheur 4 stukjes aluminiumfolie af en leg de aardappel in het midden van het folie.
Schenk een scheutje olijfolie over de aardappel, bestrooi met peper en zout en vouw het folie dicht. Leg de aardappels in het folie op de warme bbq – liefst tussen de kolen! – en pof ze in 20 minuten.
Meng intussen de kwark met de hüttenkäse. Pers de knoflook erbij uit. Knip de verse dille en voeg toe, breng de kwarkdressing op smaak met wat peper.
Bak de spekreepjes krokant in een koekenpan.
Snij de aardappels open, schep er wat van de kwarkdressing tussen en maak af met de gebakken spekreepjes. Bring summer on!