Ga terug
+ servings
gepofte zoete aardappel

Gepofte zoete aardappel met ricotta en zongedroogde tomaatjes

Makkelijk recept voor het poffen van zoete aardappel in de oven, met een vulling van frisse ricotta, zongedroogde tomaatjes en pompoenpitten
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Bijgerecht
Nederlands
Groenten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappelen
  • 100 gram ricotta
  • 100 gram hüttenkäse
  • 1 eetlepel limoensap
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 1 bosui
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 1 takje verse dille
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • peper
  • zout

Bereiden

  • Verwarm de oven op 180 graden. Was de zoete aardappelen onder lauwwarm water en dep ze droog.
  • Bekleed de ovenschaal met aluminiumfolie, zorg ervoor dat er genoeg folie overhangt om de ovenschaal straks mee af te dekken.
  • Leg de zoete aardappelen in de ovenschaal en prik met een vork over de lange kant wat gaatjes. Besprenkel de aardappelen met olie en Italiaanse kruiden. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en schuif de schaal de oven in. Laat de aardappelen in 40 minuten poffen. Ze zijn gaar als je er met een vork makkelijk in kunt prikken.
  • Maak in de tussentijd de vulling klaar: meng de ricotta met de hüttenkäse en het limoensap. Snij de zongedroogde tomaatjes fijn en schep door het mengsel.
  • Wanneer de aardappelen klaar zijn, snij je ze voorzichtig over de lange kant (waar de gaatjes van de vork nog zitten) open met een mes. Vul de zoete aardappel nu met het mengsel van ricotta, hüttenkäse en limoensap.
  • Snij de bosui in kleine ringen en strooi over de zoete aardappel. Voeg nog wat pompoenpitten en verse dille toe en serveer de zoete aardappelen met een frisse groene salade en eventueel nog een mooi stukje vlees.
Calorieën: 274kcal | Koolhydraten: 49g | Eiwit: 10g | Vet: 5g | Verzadigd vet: 3g | Vezels: 7g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl