Verwarm de oven voor op 200 graden. Kijk even op de verpakking van het verse pizzadeeg voor de exacte oventemperatuur, dit kan per merk verschillen.
Schil en snipper de ui, maak de knoflook schoon. Snij de paprika's in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna in fijne blokjes.
Zet de koekenpan op het vuur en voeg hier het gehakt aan toe. Bak dit op laag vuur rul en rondom bruin. Voeg dan de ui en paprika toe en pers de knoflook uit boven de pan. Bak nog even kort mee.
Snij de peterselie fijn. Voeg de tomatensaus samen met de peterselie, komijn, paprikapoeder en een snuf peper en zout toe aan het gehakt. Schep nog even goed door.
Meng de creme fraiche met de knoflooksaus.
Rol het verse pizzadeeg uit en leg met het bakpapier op het rooster van de oven. Bestrijk het pizzadeeg met het creme fraiche mengsel en laat de randen vrij.
Schep hier het gehaktmengsel overheen en spreid goed uit. Strooi de geraspte kaas over het gehakt.
Schuif de plaattaart met gehakt zo'n 15-20 minuten in de warme oven. Serveer met ijsbergsla en extra knoflooksaus naar smaak.