Ga terug
+ servings
broccolisalade, broccoli salade, salade recept met broccoli, lunch salade broccoli, bijgerecht, bbq salade

Broccoli salade met feta en spekjes

Makkelijk recept voor goedgevulde broccoli salade met feta, cranberries, amandel en krokante spekreepjes.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Salade
Nederlands
BBQ, Bijgerechten recepten, Lunch recepten, Salade recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli
  • 75 gram feta
  • 150 gram spekreepjes
  • 100 gram gemengde sla
  • 1 rode ui
  • 50 gram cranberries
  • 2 eetlepels amandelschaafsel

Voor de honing mosterd dressing:

  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • ½ limoen
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 1 eetlepel honing
  • 2 theelepels mosterd
  • snuf peper
  • chilivlokken

Bereiden

  • Snij de broccoli in fijne roosjes. Zorg dat alle roosjes even groot zijn. Vul een pan met een laagje water en plaats het stoommandje in de pan. Voeg de broccoli roosjes toe en stoom zo'n 2 a 3 minuten.
  • Giet de broccoli af en laat even afkoelen.
  • Snij de rode ui heel fijn. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel.
  • Maak de honing-mosterd dressing voor de broccoli salade klaar door de yoghurt, mayonaise, het sap van ½ limoen, de azijn, honing en mosterd te mengen. Breng op smaak met een snuf peper en chilivlokken.
  • Bak de spekreepjes krokant uit in de koekenpan. Laat ze daarna even uitlekken op een stukje keukenpapier.
  • Doe de broccoli roosjes in een saladeschaal. Voeg hier de gemengde sla en rode ui aan toe. Doe ook de cranberries, geroosterde amandelen en de krokant uitgebakken spekreepjes in de schaal.
  • Verkruimel als laatste de feta over de broccoli salade en serveer deze met de honing mosterd dressing.
Calorieën: 278kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwit: 12g | Vet: 20g | Verzadigd vet: 8g | Vezels: 4g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl