Snij de broccoli in fijne roosjes. Zorg dat alle roosjes even groot zijn. Vul een pan met een laagje water en plaats het stoommandje in de pan. Voeg de broccoli roosjes toe en stoom zo'n 2 a 3 minuten.
Giet de broccoli af en laat even afkoelen.
Snij de rode ui heel fijn. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel.
Maak de honing-mosterd dressing voor de broccoli salade klaar door de yoghurt, mayonaise, het sap van ½ limoen, de azijn, honing en mosterd te mengen. Breng op smaak met een snuf peper en chilivlokken.
Bak de spekreepjes krokant uit in de koekenpan. Laat ze daarna even uitlekken op een stukje keukenpapier.
Doe de broccoli roosjes in een saladeschaal. Voeg hier de gemengde sla en rode ui aan toe. Doe ook de cranberries, geroosterde amandelen en de krokant uitgebakken spekreepjes in de schaal.
Verkruimel als laatste de feta over de broccoli salade en serveer deze met de honing mosterd dressing.