Ga terug
+ servings
bananenbrood met pistachenoten

Bananenbrood met pistachenoten

Makkelijk recept voor luchtig bananenbrood met speltbloem, havermout, yoghurt en pistachenoten.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Taart en cake
Nederlands
Bak recepten
Porties: 12

Nodig

Ingrediënten

  • 125 gram speltbloem
  • 125 gram havermout
  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 50 gram kokosolie
  • 3 bananen (rijp!)
  • 10 dadels
  • 75 gram pistachenoten
  • 2 eieren
  • 1 ½ theelepel kaneel
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • snuf zout

Bereiden

  • Laat de dadels 15 minuten weken in een schaaltje met water. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg een zeef op de mengkom en zeef de speltbloem boven de kom. Voeg daarna de havermout, kaneel, bakpoeder en een snuf zout toe.
  • Is de kokosolie nog hard, laat deze dan even in een steelpan smelten. Schenk in de mengkom en doe ook de Griekse yoghurt in de kom, roer het beslag goed door.
  • Doe de bananen, dadels en eieren in de keukenmachine en blend ze tot een luchtige massa. Er mogen nog stukjes dadel herkenbaar zijn, het hoeft niet helemaal glad te zijn.
  • Schenk het banaan-dadel-ei mengsel in de mengkom en roer goed door. Schep daarna de pistachenoten door het beslag van het bananenbrood.
  • Maak het bakpapier even vochtig onder de kraan en bekleed het cakeblik hiermee. Schep het beslag in het cakeblik, schud daarna het cakeblik even voorzichtig zodat het beslag ook goed in de hoekjes van het cakeblik loopt.
  • Strooi als laatste nog wat amandelschaafsel over het bananenbrood met pistachenoten en schuif het brood de warme oven in. Bak in 45 – 50 minuten gaar en mooi bruin. Enjoy!
Calorieën: 218kcal | Koolhydraten: 33g | Eiwit: 5g | Vet: 8g | Verzadigd vet: 4g | Vezels: 4g
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl