Ga terug
+ servings
Kaas croutons, croutons maken van oud brood, croutons uit de oven,

Kaas croutons

Makkelijk recept om zelf kaas croutons te maken van oud brood en oude kaas.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Bijgerecht
Nederlands
Bijgerechten recepten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 sneetjes oud brood
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram oude kaas (geraspt)
  • snuf peper

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Snij met een scherp mes de boterhammen in blokjes van 1 x 1 cm. Doe de dobbelsteentjes in de mengkom.
  • Schenk hier 2 eetlepels olijfolie bij en pers de knoflook erbij uit.
  • Voeg de geraspte oude kaas toe aan de mengkom en hussel alle ingrediënten voor de kaas croutons door elkaar.
  • Spreid de brood dobbelsteentjes uit over de bakplaat met bakpapier en strooi de kaas die in de mengkom achter blijft over het brood uit. Zorg dat het brood niet op elkaar ligt.
  • Schuif de bakplaat voor 10 minuten de warme oven in. Schep de croutons halverwege even om. Na 10 minuten zijn de croutons klaar, laat ze even afkoelen.
Calorieën: 114kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwit: 6g | Vet: 10g | Verzadigd vet: 5g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl