X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Kaas croutons, croutons maken van oud brood, croutons uit de oven,

Kaas croutons

0
By Mind Your Feed on 13 september 2022 Diner, Snacks

Kaas croutons, zelfgemaakte croutons uit de oven. Dit is zo’n fijn no waste recept, want oud brood gooien we natuurlijk niet weg. Nee, daar maken we zelf croutons van! Croutons is een Franse term voor een dobbelsteentje van geroosterd brood en ik vind ze heerlijk in mijn soep of salade! Heb je dus nog een oud broodje of niet meer helemaal verse boterham liggen…. maak er croutons van!

Croutons kun je bakken in de koekenpan of in de frituur of airfryer, maar ik gebruik voor dit recept de oven! Dat is makkelijker bij kaas croutons, aangezien de kaas door de warmte natuurlijk gaat smelten. Deze krokantjes maak je klaar op de bakplaat van de oven en met 10 minuten komen ze knapperig uit de oven! 

Kaas croutons, croutons maken van oud brood, croutons uit de oven,

Zelf croutons maken

Oh dit mag eigenlijk bijna geen recept heten, zo makkelijk is het om zelf croutons te maken… Toch deel ik het graag met je, zo heb je weer inspiratie voor wat je de volgende keer met een sneetje oud brood kunt maken. Je kunt trouwens allerlei soorten brood gebruiken om zelf croutons van te bakken. Een boterham, stokbroodje, ciabatta, bruin pistoletje. Je snijdt er eenvoudig dobbelsteentjes van en de oven doet het werk!

Ik deelde al eerder het recept voor Italiaanse croutons met je. Die zijn bijvoorbeeld een heerlijke toevoeging aan de Italiaanse tomatensoep met mascarpone. Of wanneer je een basic groene salade een Italiaanse touch wil geven. In dit recept ga ik voor kaas in plaats van kruiden. Ook erg lekker! 

Kaas croutons, croutons maken van oud brood, croutons uit de oven,

Kaas croutons 

Welke kaas kun je dan gebruiken om zelf kaas croutons te maken? Het lekkerste vind ik om wat oudere kaas te gebruiken, want dan geef je deze krokantjes lekker veel smaak mee! Je kunt Goudse kaas gebruiken, maar ook bijvoorbeeld Parmezaanse kaas, die heeft veel pit en een zoutje.

En dat is weer hartstikke lekker wanneer je een groene groentesoep eet, die boordevol groenten zit en waar je een beetje extra pit aan toe wilt voegen. Nu ik er over nadenk, het wordt tijd dat ik eens een recept voor Franse uiensoep ga uitwerken, daar zouden deze kaascroutons ook te gek bij passen! 

Kaas croutons, croutons maken van oud brood, croutons uit de oven,

Salade met croutons 

Deze kaas croutons zouden ook erg lekker smaken bij deze salades:

  • Broccoli salade met spekjes
  • Panzanella met witte bonen
  • Salade met geroosterde bloemkool
  • Italiaanse bonensalade

Kaas croutons, croutons maken van oud brood, croutons uit de oven,

Kaas croutons, croutons maken van oud brood, croutons uit de oven,

Kaas croutons

Makkelijk recept om zelf kaas croutons te maken van oud brood en oude kaas.
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 15 minuten minuten
Bijgerecht
Nederlands
Bijgerechten recepten
Servings: 2

Nodig

  • Mengkom
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 2 sneetjes oud brood
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram oude kaas (geraspt)
  • snuf peper

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Snij met een scherp mes de boterhammen in blokjes van 1 x 1 cm. Doe de dobbelsteentjes in de mengkom.
  • Schenk hier 2 eetlepels olijfolie bij en pers de knoflook erbij uit.
  • Voeg de geraspte oude kaas toe aan de mengkom en hussel alle ingrediënten voor de kaas croutons door elkaar.
  • Spreid de brood dobbelsteentjes uit over de bakplaat met bakpapier en strooi de kaas die in de mengkom achter blijft over het brood uit. Zorg dat het brood niet op elkaar ligt.
  • Schuif de bakplaat voor 10 minuten de warme oven in. Schep de croutons halverwege even om. Na 10 minuten zijn de croutons klaar, laat ze even afkoelen.
Calorieën: 114kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwit: 6g | Vet: 10g | Verzadigd vet: 5g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Kaas croutons, croutons maken van oud brood, croutons uit de oven,

Ga jij aan de slag met dit recept voor kaas croutons? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Foto’s door: Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.

croutons kaas soep recepten
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleItaliaanse tomatensoep met mascarpone
Next Article Gnocchi ovenschotel met spinazie
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kip fajitas

Marokkaanse gehaktballetjes

Kippendijen uit de oven

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
17 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

15 mei 2025

Makreelsalade

13 mei 2025

Kip fajitas

10 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #20 – 2025

9 mei 2025

Marokkaanse gehaktballetjes

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.