Snij de runder sukadelappen in blokjes van 1½ x 1½ cm en doe ze in een schaal. Schep hier 3 eetlepels bloem door heen en voeg een snuf peper en zout toe.
Verwarm de olie in een stoofpan met dikke bodem en schroei het vlees rondom aan. Schep het daarna uit de pan en zet even apart.
Voeg eventueel nog wat extra olie toe maar maak de pan niet schoon. Laat de boter smelten in de pan. Fruit de uien aan, bak zo'n 5 minuten tot de uien zacht en glazig zijn. Voeg dan het rundvlees toe aan de pan.
Schenk de rode wijn en blus het vlees hiermee af. Laat even 5 minuten zachtjes pruttelen.
Schenk de runderbouillon in de pan en voeg de appelstroop, laurier, kruidnagels, nootmuskaat en paprikapoeder toe.
Laat minstens 2 uur stoven op zacht vuur met de deksel schuin op de pan. Roer regelmatig even door om aanbranden te voorkomen. Serveer met rode kool en aardappelpuree.