Ga terug
+ servings
hachee, basisrecept hachee zelf maken, recept, malse hachee van runder sukadelappen, authentiek recept

Hachee - basisrecept

Makkelijk recept om zelf heerlijke zachte hachee klaar te maken, met runder sukadelappen, rode wijn en appelstroop.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 2 uur 15 minuten
Totale tijd: 2 uur 30 minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Stoofvlees
Porties: 4

Ingrediënten

  • 600 gram runder sukadelappen
  • 4 middelgrote uien
  • 500 ml runderbouillon
  • 100 ml rode wijn
  • 3 eetlepels appelstroop
  • 3 laurierblaadjes
  • 6 kruidnagels
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 4 eetlepels olijfolie (om in te bakken)
  • 50 gram boter
  • 3 eetlepels bloem
  • snuf zout
  • snuf peper

Bereiden

  • Snij de runder sukadelappen in blokjes van 1½ x 1½ cm en doe ze in een schaal. Schep hier 3 eetlepels bloem door heen en voeg een snuf peper en zout toe.
  • Verwarm de olie in een stoofpan met dikke bodem en schroei het vlees rondom aan. Schep het daarna uit de pan en zet even apart.
  • Voeg eventueel nog wat extra olie toe maar maak de pan niet schoon. Laat de boter smelten in de pan. Fruit de uien aan, bak zo'n 5 minuten tot de uien zacht en glazig zijn. Voeg dan het rundvlees toe aan de pan.
  • Schenk de rode wijn en blus het vlees hiermee af. Laat even 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Schenk de runderbouillon in de pan en voeg de appelstroop, laurier, kruidnagels, nootmuskaat en paprikapoeder toe.
  • Laat minstens 2 uur stoven op zacht vuur met de deksel schuin op de pan. Roer regelmatig even door om aanbranden te voorkomen. Serveer met rode kool en aardappelpuree.
Calorieën: 334kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwit: 34g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 9g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl