Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper fijn en schil de gember.
Gebruik een scherp mes om de pompoen in parten te snijden. Verwijder de pompoenpitten en snij de parten dan in gelijke blokjes van ongeveer 1½ x 1½ cm.
Snij de paprika in kwarten, verwijder de zaadjes en snij daarna in fijne reepjes.
Verwarm een scheut olie in een stoofpan met stevige bodem en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook en gember uit boven de pan en voeg de rode peper toe.
Voeg dan de rode paprika en pompoenblokjes toe aan de pan en schep goed door.
Schep de tomatenpuree bij de groenten en schenk de kokosmelk in de pan.
Voeg de stengel citroengras, het sap van ½ limoen, de garam masala kruidenmix en gerookt paprikapoeder toe en breng de pompoen curry zachtjes aan de kook.
Laat koken tot de pompoen bijna gaar is, controleer dit door met een vork in de pompoen te prikken.
Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en spoel ze even af. Doe deze samen met de spinazie bij de pompoen curry en laat de kikkererwten meewarmen en de spinazie slinken.
Serveer de pompoen curry met kikkererwten met rijst, naan en koriander of platte peterselie.