Gebruik een scherp mes om de pompoen in parten te snijden. Verwijder de pompoenpitten.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed het ovenrooster met een vel bakpapier. Spreid hier de parten pompoen over uit. Schenk een flinke scheut olie over de pompoen en hussel even door.
Leg dat takjes tijm samen met de teentjes knoflook tussen de pompoen en bestrooi met peper en een snuf (grof) zout.
Schuif het rooster met pompoen zo'n 35 minuten in de warme oven. Prik even met een vork in het vruchtvlees om te controleren of de pompoen gaar is.
Haal het rooster met pompoen uit de oven. Wil je de pompoen schillen dan kun je nu eenvoudig de schil verwijderen. Dit hoeft echter niet, je kunt de schil eten!
Doe de pompoen in een schaal en gebruik de staafmixer om een gladde puree te maken. Voeg een klontje boter en een scheutje melk toe en roer tot een fluweelzachte puree. Voeg naar smaak een snuf zout en peper toe!