Ga terug
+ servings
salade met pompoen

Salade met pompoen, spek en linzen

Makkelijk recept voor goedgevulde herfst salade met pompoen, spek, spinazie, pecannoten en linzen.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Salade
Nederlands
Pompoen, Salade recepten
Porties: 2

Ingrediënten

  • ½ Hokkaido pompoen
  • 125 gram spekreepjes
  • 130 gram linzen (pot)
  • 75 gram rucola
  • 75 gram bladspinazie
  • 10 pecannoten
  • 2 takjes verse tijm
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Voor de honing-mosterd dressing:

  • 1 theelepel honing
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 eetlepels volle yoghurt
  • peper

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het rooster met een vel bakpapier.
  • Snij met een scherp mes de pompoen in parten van ongeveer 1,5 cm dik. Laat de schil gewoon zitten, maar verwijder wel de pitten. 
  • Leg de plakken pompoen op het bakpapier en besprenkel met wat olijfolie. Strooi zout, peper en de blaadjes verse tijm over de pompoen en schuif het rooster voor 20 minuten in de warme oven.
  • Maak in de tussentijd de honing-mosterd dressing klaar door de honing, mosterd en yoghurt te mengen in een schaaltje. Breng eventueel extra op smaak met wat peper.
  • Gebruik een klein pannetje om de spekreepjes te bakken. Giet eventueel wat vet af en bak de spekreepjes krokant en goudbruin
  • Doe de rucola samen met de bladspinazie in een schaal en hussel deze door elkaar. 
  • Giet de linzen af in een vergiet en spoel even na met koud water. Voeg ze toe aan de salade. Hak de pecannoten grof en doe deze ook in de schaal. 
  • Haal de pompoen uit de oven. Verdeel de salade over 2 borden, leg de pompoen er bovenop en serveer de salade met pompoen, spek en linzen met de zelfgemaakte honing-mosterd dressing.
Calorieën: 689kcal | Koolhydraten: 74g | Eiwit: 31g | Vet: 31g | Verzadigd vet: 9g | Vezels: 28g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl