Ga terug
+ servings
quiche met broccoli, broccoli quiche, paasbrunch recepten

Quiche met broccoli, venkel en hüttenkase

Makkelijk recept voor broccoli quiche met venkel, paprika, huttenkase en kerrie.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Quiche recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 6 vellen bladerdeeg
  • 1 broccoli
  • 1 venkel
  • ½ gele paprika
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram hüttenkäse
  • 4 eieren
  • 50 ml amandelmelk
  • 3 eetlepels havermout
  • 1 theelepel kerrie
  • snuf peper
  • snuf zout
  • olie (om in te bakken)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  • Snij de roosjes van de broccoli en doe deze (in een stoommandje) in een pan met water. Breng aan de kook en kook in 6 minuten beetgaar.
  • Snipper de ui en snij de paprika in reepjes. Verwijder de onderkant van de venkelknol en snij het groen ervan af. Snij de venkel in blokjes van circa 1 cm. De uitlopers van de venkel kun je in ringen snijden.
  • Zet een pan op het vuur en voeg wat olie toe. Fruit hierin de ui en voeg de paprika en venkel toe. Pers de knoflook hierboven uit en bestrooi met peper, zout en wat kerrie. Schep goed om en laat even 5 minuten bakken.
  • Klop de eieren los in een schaaltje en voeg de hüttenkäse toe. Voeg hier ook de melk bij en meng goed door.
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier. Mijn tip: maak het bakpapier iets nat onder de kraan, zo vouwt het makkelijker in de hoekjes. Leg de bladerdeegvellen in de vorm, zorg dat ze elkaar een klein beetje overlappen. Wanneer je de vorm bedekt hebt, prik je met een vork wat gaatjes in de bodem van de taart. Bestrooi ook de bodem met wat havermout.
  • Wanneer de broccoli beetgaar is, giet je de roosjes af. Laat even afkoelen en voeg toe aan het ei-mengsel. Schep hier ook de ui, paprika en venkel door en schep goed om. De groenten met het ei-mengsel kun je nu in de bekleedde bakvorm scheppen.
  • Schuif de quiche de oven in en laat in circa 40 minuten gaar worden. Het klopt dat de vulling nog iets nat lijkt als de quiche uit de oven komt. Laat nog even afkoelen, dan wordt het vanzelf steviger! Enjoy!
Calorieën: 358kcal | Koolhydraten: 32g | Eiwit: 18g | Vet: 19g | Verzadigd vet: 5g | Vezels: 6g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl