Quiche met broccoli, venkel en hüttenkäse

5

Ik vind een quiche altijd zo feestelijk! Net alsof je een taartje op tafel zet bij het diner. Of bij de lunch, dat kan natuurlijk ook. Maar vooral bij het avondeten word ik erg blij van quiche, het is toch net even specialer dan een aardappel-groente-vlees maaltijd. Al zijn dat vaak precies de ingredienten die je in een quiche – of hartige taart – verwerkt. Ik maakte deze keer een quiche met broccoli, venkel en hüttenkäse en wat mij betreft komt dit vaker op tafel!

En dan zal ik maar gelijk eerlijk zijn, want zo gek als ik op quiches ben, zo niet-enthousiast zijn mijn man en kinderen. Mijn man vindt dit namelijk geen echt eten. Net zoals sommige mensen soep geen avondmaaltijd vinden, of brood, zo vindt hij een quiche dus geen echte avondmaaltijd. Maar goed, aangezien ik de foodblogger in dit huis ben, bepaal ik meestal wat er op tafel komt, en dus maak ik ook gewoon wel eens quiche. Juist omdat ik het wel erg lekker vind! Mijn kids draaiden deze taart om, zodat ze wel het bladerdeeg konden snoepen. Ach ja, dat is een begin, zullen we maar zeggen…

Quiche met broccoli

Ik gebruik voor een quiche of hartige taart wel altijd het bladerdeeg van de natuurwinkel. Je koopt daar volkoren (tarwe) bladerdeeg of speltbladerdeeg, en dat gebruik ik toch net even liever voor een avondmaaltijd. Wil je eens een paleo-hartige taart maken, dan zou je gebruik kunnen maken van amandelmeel. Als vulling gebruikte ik deze keer broccoli en venkel, maar daar kun je natuurlijk eindeloos mee varieren. En deze quiche met broccoli, venkel en hüttenkäse is de volgende dag – afgekoeld – misschien nog wel lekkerder!

Quiche met broccoli

Quiche met broccoli, venkel en hüttenkäse

  • 6 plakken (spelt) bladerdeeg
  • 1 broccoli
  • 1 venkel
  • 1/2 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gr hüttenkäse
  • 4 eieren
  • 50 ml amandelmelk
  • 3 el havermout (voor de bodem)
  • peper
  • zout
  • 1 tl kerrie
  • (olijf)olie om in te bakken

Nodig: bakpapier, bakvorm, 2 pannen, stoommandje (optioneel), schaaltje

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien.

Snij de roosjes van de broccoli en doe deze (in een stoommandje) in een pan met water. Breng aan de kook en kook in 6 minuten beetgaar.

Snipper de ui en snij de paprika in reepjes. Verwijder de onderkant van de venkelknol en snij het groen ervan af. Snij de venkel in blokjes van circa 1 cm. De uitlopers van de venkel kun je in ringen snijden.

Zet een pan op het vuur en voeg wat olie toe. Fruit hierin de ui en voeg de paprika en venkel toe. Pers de knoflook hierboven uit en bestrooi met peper, zout en wat kerrie. Schep goed om en laat even 5 minuten bakken.

Klop de eieren los in een schaaltje en voeg de hüttenkäse toe. Voeg hier ook de melk bij en meng goed door.

Bekleed de bakvorm met bakpapier. Mijn tip: maak het bakpapier iets nat onder de kraan, zo vouwt het makkelijker in de hoekjes. Leg de bladerdeegvellen in de vorm, zorg dat ze elkaar een klein beetje overlappen. Wanneer je de vorm bedekt hebt, prik je met een vork wat gaatjes in de bodem van de taart. Bestrooi ook de bodem met wat havermout.

Wanneer de broccoli beetgaar is, giet je de roosjes af. Laat even afkoelen en voeg toe aan het ei-mengsel. Schep hier ook de ui, paprika en venkel door en schep goed om. De groenten met het ei-mengsel kun je nu in de bekleedde bakvorm scheppen.

Schuif de quiche de oven in en laat in circa 40 minuten gaar worden. Het klopt dat de vulling nog iets nat lijkt als de quiche uit de oven komt. Laat nog even afkoelen, dan wordt het vanzelf steviger! Enjoy!

Quiche met broccoli

Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

5 reacties

  1. Grappig, mijn man is ook anti quiche. Mij lijkt hij wel lekker en ook prima geschikt als vegetarische maaltijd toch? Kan de amandelmelk worden vervangen door iets anders?

  2. Zal deze vd week eens maken. Lijkt me erg lekker. Mannen…..die willen vooral vlees, anders is het geen avondmaaltijd. Hier net zo hoor.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.