Boekweitpap

10

Vandaag deel ik 1 van mijn favoriete ontbijtjes met je. Meer nog dan op havermout, ben ik echt gek op deze boekweitpap. En het stomme is, ik eet dit dus heel regelmatig, maar het recept staat nog niet eens op mijn blog… Deze boekweitpap is heel eenvoudig klaar te maken, je zet het namelijk de avond van tevoren al klaar, en dan heb je in de ochtend een heel snel ontbijtje. Waar je vervolgens helemaal op los kunt gaan qua toppings. Klinkt goed toch?

Ik hou echt helemaal niet van warme pap. Niet in de winter, en al helemaal niet in de zomer. Nee, doe mij maar overnight ontbijtjes, dus dat je het de avond van tevoren in de koelkast klaar zet en dat je dan de volgende ochtend zo je ontbijt kunt pakken. En dan maak ik ’s morgens deze boekweitpap af met waar ik op dat moment trek in heb. Meestal is dat nog wat fruit, variërend van banaan tot blauwe bessen. Maar ook gedroogde vruchten smaken hier prima bij, zoals rozijnen of cranberries. Voor een extra bite voeg ik nog wat noten toe en klaar is mijn snelle ontbijt. Vandaag deel ik het basic recept voor boekweitpap met je. Ben je op zoek naar meer ideetjes met deze pap? Die vind je in mijn boekje Natuurlijk ontbijten!.

Boekweitpap

Nou ben ik helemaal niet van de superfoods, maar lijnzaad en chiazaadjes heb ik wel standaard in huis. En eigenlijk gaat het me dan nog niet eens zo erg om de voedingswaarde van deze zaadjes, al is dat mooi meegenomen, maar meer om hun eigenschappen. Want zowel lijnzaad als chiazaad zorgen voor binding, en dus wordt de plantaardige melk die ik in dit recept gebruik door toevoeging van deze twee lekker stevig. Zo is het bijna alsof je yoghurt zit te eten.

Boekweitpap

Voor 1 persoon:

  • 40 gr boekweitvlokken
  • 150 ml plantaardige melk
  • 1 el chiazaad
  • 2 el lijnzaad
  • 1 drupje citroensap
  • 1 el olie (kokos, olijf, lijnzaad)

Nodig: 1 schaaltje of kommetje

Bereiden: Doe de boekweitvlokken in een schaaltje en schenk de melk hierbij. Voeg ook het lijnzaad en chiazaad toe en roer goed door. Voeg een druppel citroensap toe en meng nog een keer.

Laat de boekweitpap de hele nacht in de koelkast staan. De volgende ochtend schep je de pap nog even goed door en voeg je hier een el olie aan toe. En nu lekker afmaken met vers of gedroogd fruit en wat noten of chocola. Eet smakelijk!

Boekweit pap

Wil je mijn recepten en tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram

 

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

10 reacties

  1. Op mijn pak boekweitvlokken staat dat je ze eerst 5min moet bakken/roosteren, hoeft dat niet? En waarom voeg je ’s morgens nog een eetlepel olie toe, is dat voor de smaak of om gezonde vetten binnen te krijgen?

  2. Is het niet beter om gebroken lijnzaad te gebruiken, ik heb wel eens begrepen dat heel lijnzaad niet zoveel toevoegt , alleen als het gebroken is.

    • 2009å¹´10月12æ—¥ 星期一 上午9:34 kks:你提到:[你現時既工資既工作根本就經濟上唔價得做]…>>> 經濟因素當然係有關系,但現在的情況是很多企業尤其外判商,就算 2007 年下半年至 2008 香港經濟明顯轉好時,也是瘋狂剝削基層勞工,咁不如我又問番你:咁既然賺幾多錢、經濟點好都一樣剝削,是否已足夠反映,最低工資是唯一保障基層勞工可行而且必須的有效方案?企業會否考慮自動化問題,有些工種是會的,例如入油站、一些簡單的零售( eg :停車場入飛員等等 ),但這類工種涉及的人力資源其實不多,企業和自由黨只是靠嚇,說會炒幾多幾多萬人,例如最被剝削的保安員和清潔工、及常聽見的引例「麥當奴例子」,我就真係唔信可以:1. 搵 N 咁多部價值幾十萬美元的「人工智能」的機械人去代替一個幾仟蚊月薪的清潔工??2. 又或者買 N 咁多個「人工智能 + 超級電腦」機械人去代替小小的保安員??你係咪覺得我講出來好似好好笑,無錯係真係得啖笑,好簡單已經可以篤爆財團的詭辯。

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.