Ga terug
+ servings
quiche met rode kool, rode kool quiche, hartige taart, recept, witte kaas, pompoen, feta

Quiche met rode kool, pompoen en witte kaas

Makkelijk recept voor rode kool quiche met pompoen en feta witte kaas.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Quiche recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 4 vellen bladerdeeg
  • 300 gram pompoen
  • ½ rode kool
  • 75 gram witte kaas (van Apetina)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eieren
  • 75 ml plantaardige room
  • scheut balsamico azijn
  • scheut water
  • 2 theelepels oregano (gedroogd)
  • snuf peper
  • olie (om in te bakken)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien.
  • Snij de pompoen in grove stukken, laat de schil nog even zitten. Zet een pan met water op het vuur en kook hier de pompoen zo’n 5 minuten in. Giet af, laat afkoelen, verwijder de schil en snij in kleine blokjes.
  • Snij met een scherp mes dunne reepjes van de rode kool. Schil en snipper de ui en maak de knoflook schoon.
  • Verwarm wat olie in een wokpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en doe de rode kool erbij. Schep om en roerbak voor zo’n 4 minuten.
  • Schenk dan een flinke scheut balsamico azijn bij de rode kool en voeg ook een beetje water toe, draai het vuur laag en laat zo’n 10 minuten zachtjes stoven.
  • Bekleed de quichevorm met de vellen bladerdeeg. Schep hier als eerste de rode kool in (laat het vocht wel zoveel mogelijk in de pan, anders wordt de quiche te nat) en daarna de blokjes pompoen.
  • Verkruimel de witte kaas en strooi over de groenten. Meng 2 eieren met de plantaardige room en schenk het mengsel over de taart. Maak af met wat peper en oregano en schuif de quiche met rode kool, pompoen en witte kaas voor 20-25 minuten de oven in. Enjoy!
Calorieën: 282kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwit: 10g | Vet: 16g | Verzadigd vet: 6g | Vezels: 4g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl