Quiche met rode kool, pompoen en witte kaas

6

Senna vraagt mij de hele dag door wat mijn lievelings is…. Lievelingskleur, lievelingscijfer, lievelingsgroente. Ze wil het allemaal weten. Haar lievelingsdingen variëren nog een beetje, behalve haar favoriete kleur natuurlijk. Dat blijft toch wel roze. En paars. Zo paars als deze kool, die dan weer mijn lievelingsgroente is. Rode kool dus, en geen paarse kool. Ik maakte er een heerlijke quiche met rode kool, pompoen en witte kaas mee klaar.

quiche met rode kool

Vroeger – oh, ik word zo oud – maakte mijn moeder de lekkerste rode kool klaar. Die stond dan in mijn idee uren te stoven op het fornuis en we aten er dan draadjesvlees en aardappels bij. En appelmoes natuurlijk! Later, toen ik al uit huis was, en af en toe nog thuis kwam eten, kookte mijn moeder steeds weer met liefde de rode kool voor mij. Eten, lekker eten en goed eten, heeft voor mij vaak zoveel te maken met fijne herinneringen.

quiche met rode kool

Dat je met rode kool nog veel meer kunt doen dan er draadjesvlees en aardappels bij eten, ontdekte ik pas toen ik zelf ging koken. Nog steeds is rode kool 1 van mijn favoriete groenten, maar er zijn er inmiddels zoveel meer die ik graag eet dat ik niet echt een lievelings meer kan kiezen. Zeker in de herfst word ik heel gelukkig van het aanbod. Pompoenen, koolsoorten, kom maar door…!

quiche met rode kool

Voor deze quiche roerbakte ik de rode kool kort en liet ik deze daarna nog even stoven in de balsamico-azijn. Te lekker, een heerlijke warme herfstige smaak krijg je zo! En om deze hartige taart helemaal af te maken, gebruikte ik de witte kaas van Apetina. Want een echt lekkere quiche bevat lekker veel kaas, maar dat is mijn mening. Deze witte kaas geeft een zoutige touch aan het gerecht, en in combinatie met de pompoen en rode kool is dit weer echt comfort food!

quiche met rode kool

Quiche met rode kool, pompoen en witte kaas

Voor 1 hartige taart:

  • 4 vellen bladerdeeg
  • 300 gr pompoen
  • ½ rode kool
  • 75 gr witte kaas van Apetina
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eieren
  • 75 ml plantaardige room
  • flinke scheut balsamico azijn
  • scheutje water
  • 2 tl oregano
  • peper
  • olie om te bakken

Nodig;

quichevorm, wokpan, kleine pan

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien.

Snij de pompoen in grove stukken, laat de schil nog even zitten. Zet een pan met water op het vuur en kook hier de pompoen zo’n 5 minuten in. Giet af, laat afkoelen, verwijder de schil en snij in kleine blokjes.

Snij met een scherp mes dunne reepjes van de rode kool. Schil en snipper de ui en maak de knoflook schoon.

Verwarm wat olie in een wokpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en doe de rode kool erbij. Schep om en roerbak voor zo’n 4 minuten.

Schenk dan een flinke scheut balsamico azijn bij de rode kool en voeg ook een beetje water toe, draai het vuur laag en laat zo’n 10 minuten zachtjes stoven.

Bekleed de quichevorm met de vellen bladerdeeg. Schep hier als eerste de rode kool in (laat het vocht wel zoveel mogelijk in de pan, anders wordt de quiche te nat) en daarna de blokjes pompoen.

Verkruimel de witte kaas en strooi over de groenten. Meng 2 eieren met de plantaardige room en schenk het mengsel over de taart. Maak af met wat peper en oregano en schuif de quiche met rode kool, pompoen en witte kaas voor 20-25 minuten de oven in. Enjoy!

quiche met rode kool

quiche met rode kool

Ga jij aan de slag met dit recept voor quiche met rode kool, pompoen en witte kaas? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

MYF_sponsored

Deze blogpost betreft een samenwerking met Apetina. Lees hier mijn disclaimer.

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

6 reacties

  1. Klinkt als een heerlijk recept! Echter mis ik iets in de receptenlijst, er staat: 75 gr, dan blanco en eronder ui. Kun jij dit aanvullen? Ik denk dat het de feta moet zijn 😉

    Groetjes,

    Maaike

  2. Ik heb net tegen manlief gezegd: we moeten wat vaker deze herfst en winter kool en pompoen enzo eten. En dan kom jij met dit gerecht. Ik ga deze pinnen en binnenkort maken!!

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.