Ga terug
+ servings
knoflook garnalen, Oosterse garnalen gourmet recept, garnalen marineren, gourmetten met garnalen, luxe vis gourmet, Oosters gourmetten, gamba aioli

Knoflook garnalen - gourmet recept

Makkelijk recept voor het gourmet pannetje van garnalen in Oosterse marinade met knoflook, gember en rode peper.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 55 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoofdgerecht
Aziatisch
Gourmet recepten, Vis recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram garnalen (rauw en gepeld)
  • 2 eetlepes olie
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ limoen
  • 1 cm gember
  • ½ rode peper
  • 4 takjes verse koriander

Bereiden

  • Maak de marinade voor de knoflook garnalen klaar door de olie samen met het sap van ½ limoen te mengen in een grote schaal.
  • Maak de knoflook schoon. Schil de gember. Snij de rode peper fijn. Hak de koriander in fijne stukjes. Voeg toe aan de schaal.
  • Voeg de garnalen toe aan de marinade en schep goed om. Laat minstens een uur in de marinade staan maar langer kan zeker ook.
  • Bak de garnalen in het pannetje van het gourmetstel tot deze gaar zijn.
Calorieën: 63kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwit: 10g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl