Ga terug
+ servings
polenta, recept snelle polenta met fontina kaas, tijm en rozemarijn, polenta maken, polenta recept

Polenta met tijm en rozemarijn

Makkelijk recept voor snelle polenta met tijm, rozemarijn, Fontina kaas en Parmezaan.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Bijgerecht
Italiaans
Bijgerechten recepten, Italiaanse recepten
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 150 gram polenta (maisgriesmeel)
  • 100 gram Fontina
  • 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 400 ml bouillon (kip of groente)
  • 400 ml volle melk
  • 25 gram boter
  • 3 takjes verse tijm
  • 1 takje verse rozemarijn
  • snuf peper

Bereiden

  • Ga voor een polenta met een iets grove structuur uit van een verhouding maisgriesmeel < > vocht van ongeveer 1 op 5. Wil je een gladdere puree, dan kun je iets meer vocht toevoegen. Dit kan ook achteraf!
  • Ris de blaadjes tijm en rozemarijn van de takjes en snij heel fijn. Snij de Fontina kaas in blokjes van 2 x 2 cm en zet ook de Parmezaanse kaas alvast klaar.
  • Breng de bouillon samen met de melk aan de kook in een pan. Voeg hier de fijngesneden tijm en rozemarijn aan toe.
  • Voeg al roerend de polenta toe, blijf roeren, je zult zien dat binnen 2 minuten de Italiaanse maispap de gewenste dikte krijgt. Voeg nu de blokjes Fontina, de Parmezaanse kaas en een klontje boter toe en roer nog een keer door.
  • Breng eventueel nog op smaak met een snuf peper en serveer direct.
Calorieën: 404kcal | Koolhydraten: 37g | Eiwit: 18g | Vet: 20g | Verzadigd vet: 12g | Vezels: 1g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl