Ga terug
+ servings
pompoensoep, recept, lekkerste pompoensoep, pompoensoep met kruiden, roosteren in de oven

Pompoensoep

Makkelijk recept om zelf pompoensoep te maken van verse pompoen met kruiden als komijn, gerookt paprikapoeder en gember.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Soep
Nederlands
Pompoen, Soep recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 pompoen (middelgroot)
  • 1 aardappel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 ml kookroom
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • grof zout
  • chilivlokken
  • 2 takjes verse peterselie
  • olijfolie

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het ovenrooster met bakpapier.
  • Snij de pompoen in kwarten en vervolgens in parten. Snij de pitten eruit en snij de parten daarna in stukken van ongeveer 2 cm. Schil de aardappel en snij deze in grove stukken.
  • Doe de pompoenstukken met 2 eetlepels olijfolie in een schaal en voeg hier de komijn, nootmuskaat, gerookt paprikapoeder en kurkuma aan toe. Bestrooi met wat grof zout. Hussel goed door elkaar en spreid uit over het bakpapier. Rooster de pompoen zo'n 20 minuten in de oven. Controleer met een vork of de stukken gaar zijn.
  • Haal de pompoen uit de oven. Je hoeft de schillen niet te verwijderen, dit kan wel.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Verwarm wat olie in de soeppan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook en de gember uit boven de pan. Bak zo'n 3 minuten zachtjes aan en voeg dan de pompoen en aardappel toe.
  • Schenk de bouillon in de pan, verwarm en gebruik daarna de staafmixer om de ingrediënten tot een gladde pompoensoep te pureren.
  • Roer de kookroom door de soep en breng verder op smaak met eventueel nog een snuf zout, verse peterselie en chilivlokken.
Calorieën: 243kcal | Koolhydraten: 39g | Eiwit: 6g | Vet: 10g | Verzadigd vet: 6g | Vezels: 4g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl