Ga terug
+ servings
ragu di salsiccia, tomatensaus met verse worst, pastasaus met worst, Italiaanse saus met worst, pasta recept

Ragù di salsiccia - tomatensaus met verse worst

Makkelijk recept om zelf Italiaanse tomatensaus met verse worst te maken voor bij pasta of polenta.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoofdgerecht
Italiaans
Pasta recepten, Stoofvlees
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram Italiaanse worst
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 500 ml passata
  • 250 ml runderbouillon
  • 100 ml witte wijn
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 jeneverbessen
  • 2 takjes verse basilicum
  • Parmezaanse kaas (naar wens)
  • olijfolie (om te bakken)

Bereiden

  • Snij de winterpeen, bleekselderij en uien in hele kleine blokjes, het mag echt heel fijn zijn.
  • Maak de knoflook schoon. Borstel de kastanjechampignons schoon en snij in fijne plakjes.
  • Verwarm een flinke scheut olijfolie in de pan met dikke bodem en fruit hier de ui, winterpeen en bleekselderij in aan. Bak totdat de groenten glazig zijn - deze basis voor de saus noem je ook wel soffritto - en per dan de knoflook erbij uit.
  • Verwijder het vel van de Italiaanse worst en brokkel het vlees in de pan. Schep om en voeg daarna de kastanjechampignons toe. Blijf omscheppen totdat je ziet dat het vlees gaar is.
  • Schenk de witte wijn bij de groenten en het vlees en laat even zachtjes koken. 
  • Voeg daarna de passata en de bouillon toe. Maak een boeketje van de tijm en rozemarijn en voeg samen met de laurier en jeneverbessen toe aan de pan. Laat de Italiaanse tomatensaus met worst zo'n 50 minuten zachtjes pruttelen.. 
Calorieën: 373kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwit: 15g | Vet: 24g | Verzadigd vet: 9g | Vezels: 4g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl