Snij de winterpeen, bleekselderij en uien in hele kleine blokjes, het mag echt heel fijn zijn.
Maak de knoflook schoon. Borstel de kastanjechampignons schoon en snij in fijne plakjes.
Verwarm een flinke scheut olijfolie in de pan met dikke bodem en fruit hier de ui, winterpeen en bleekselderij in aan. Bak totdat de groenten glazig zijn - deze basis voor de saus noem je ook wel soffritto - en per dan de knoflook erbij uit.
Verwijder het vel van de Italiaanse worst en brokkel het vlees in de pan. Schep om en voeg daarna de kastanjechampignons toe. Blijf omscheppen totdat je ziet dat het vlees gaar is.
Schenk de witte wijn bij de groenten en het vlees en laat even zachtjes koken.
Voeg daarna de passata en de bouillon toe. Maak een boeketje van de tijm en rozemarijn en voeg samen met de laurier en jeneverbessen toe aan de pan. Laat de Italiaanse tomatensaus met worst zo'n 50 minuten zachtjes pruttelen..