Ga terug
+ servings
rode kool roerbakken, roerbak rode kool recept, met appel en balsamico, geroerbakte rode kool

Roergebakken rode kool met appel en balsamico

Makkelijk recept voor zoete zachte roerbak rode kool met frisse appel en balsamico azijn.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Bijgerecht
Nederlands
Bijgerechten recepten, Feestelijk, Groente
Porties: 4

Nodig

  • wokpan met deksel

Ingrediënten

  • ½ rode kool
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 appels
  • 50 ml balsamico azijn
  • 100 ml water
  • 1 takje verse rozemarijn
  • olie (om in te bakken)

Bereiden

  •  Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool. Snij daarna met een scherp mes dunne reepjes van de kool.
  • Snij de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snij daarna in partjes.
  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in. Wacht tot deze glazig ziet, na een minuut of 5, en pers dan de knoflook uit boven de pan.
  • Voeg de partjes appel en reepjes rode kool toe aan de wokpan en schep goed om. Bak zo’n 5 minuten mee en blijf regelmatig omscheppen.
  • Voeg de balsamico azijn en het water toe en draai het vuur laag. Leg het takje rozemarijn bovenop de rode kool, doe de deksel op de pan en laat de rode kool nog ongeveer 15 minuten zachtjes stoven. Let er wel op dat er nog voldoende vocht in de pan zit, voeg desnoods nog wat extra water toe.
Calorieën: 104kcal | Koolhydraten: 25g | Eiwit: 2g | Vet: 0.4g | Verzadigd vet: 0.1g | Vezels: 5g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl