Snij de bloemkoolroosjes van de steel en zorg dat ze allemaal ongeveer even groot zijn. Breng in een pan een ruime laag water aan de kook, voeg een bouillonblokje toe en doe de bloemkoolroosjes in de pan. Kook de bloemkool in zo'n 8 a 10 minuten gaar. Giet af en stamp tot een zachte puree. Je kunt eventueel ook de staafmixer hiervoor gebruiken.
Roer 2 ei dooiers door de bloemkoolpuree, voeg de geraspte kaas toe en breng verder op smaak met peper en zout. Zet de puree even apart.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil en snipper de ui, maak de knoflook schoon. Snij de paprike en courgette in fijne blokjes.
Zet de koekenpan op het vuur, je hoeft geen olie toe te voegen en rul hier het gehakt in aan. Schep het gehakt uit de pan en gebruik het vocht van het gehakt om de ui in te fruiten. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de paprika en courgette toe. Bak tot de groenten zacht worden.
Voeg dan het gehakt weer toe aan de pan en schep hier de tomatenpuree bij. Breng op smaak met de gerookte paprikapoeder, komijn, nootmuskaat, cayennepeper, een snuf zout en een beetje worchestersauce. Schep goed door.
Schep dan het gehakt-mengsel in de ovenschaal en spreid uit over de bodem. Schep de bloemkoolpuree over het gehakt en maak hier een mooi dakje van. Eventueel kun je er met een vork nog een mooi patroontje in maken. Strooi dan de rest van de geraspte kaas over de puree en schuif de ovenschotel met bloemkool voor 20 minuten in de warme oven.