Ga terug
+ servings
wortel pompoenstamppot, wortel stamppot, recept, makkelijk, winter

Wortel pompoenstamppot met pittige gehaktballetjes

Makkelijk recept voor hutspot met wortel en pompoen met pittige gehaktballetjes
Voorbereidingstijd: 12 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 32 minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Stamppot recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 500 gram winterpeen
  • 500 gram pompoen (zonder pitten)
  • 600 gram aardappelen (kruimig)
  • 2 uien
  • 1 bouillonblokje groenten
  • klontje boter
  • 4 eetlepels gebakken uitjes

Voor de pittige gehaktballetjes:

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 kleine ui
  • ½ rode peper
  • 1 theelepel komijn
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • snuf zout
  • theelepel sambal badjak
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • scheut olijfolie
  • klontje boter

Bereiden

  • Schil de aardappels en snij deze in grove stukken. Doe ze in een pan met water en zet op het vuur. Breng aan de kook en kook de aardappels gaar. Giet de aardappels af.
  • Snij de pompoen in plakken van ongeveer 1,5 cm en verwijder de pitten. Snij er daarna blokjes van 1,5 x 1,5 van. Schrap de winterpeen en snij deze in plakken van 1,5 cm. Doe de pompoen en winterpeen in de pan, voeg water en 1 bouillonblokje toe en breng aan de kook.
  • Schil de ui en snij in fijne ringen. Voeg de ui toe aan de pan met pompoen en wortel. Kook de pompoen en wortel tot ze gaar zijn. Giet de groenten af maar bewaar het kookvocht met bouillon.
  • Doe het gehakt in een schaal. Schil en snipper een ui en voeg deze toe. Snij de rode peper fijn en doe in de schaal. Voeg dan de komijn, nootmuskaat, zout en sambal toe.
  • Tik een ei boven de schaal met het gehakt en voeg de paneermeel toe. Gebruik je handen om het gehakt te mengen. Draai hier zo’n 8 kleine gehaktballetjes van.
  • Verwarm een beetje olie en een klont boter in de koekenpan en braad hier de pittige gehaktballetjes in aan. Draai ze om, zet het vuur laag, voeg een klein beetje water toe en doe de deksel op de pan. Laat de gehaktballetjes langzaam garen.
  • Gebruik een pureestamper om de pompoen, wortel en ui te stampen. Doe hetzelfde met de aardappels en voeg dan de aardappels toe aan de pan met pompoen. Roer goed door!
  • Serveer de wortel pompoenstamppot met de pittige gehaktballetjes en nog wat gebakken uitjes on top!
Calorieën: 446kcal | Koolhydraten: 53g | Eiwit: 21g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 7g | Vezels: 9g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl