Wortel pompoenstamppot met pittige gehaktballetjes

0

Zo. En toen was het gewone leven weer begonnen…. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik er ook wel weer aan toe was na al dat feestdagengeweld. Al ruim voor de Kerst begon de drukte en ik heb inmiddels écht meer dan genoeg gegeten en gedronken. Afgelopen weekend zag ik er zelfs weer een beetje naar uit om weer normaal te doen. Weer een beetje balans in mijn hele ritme krijgen. Ik ben helemaal niet van de goede voornemens maar na de decembermaand mag het van mij allemaal wel weer iets rustiger aan. En wil ik vooral ook weer heel veel groenten op mijn bord! Deze wortel pompoenstamppot met pittige gehaktballetjes is dan een heerlijke makkelijke doordeweekse maaltijd!

Ieder jaar in januari begint het te kriebelen, dan ben ik er eigenlijk gewoon wel een beetje klaar mee. Ik heb enorm genoten van alle feestdagen en me ook zeker niets ontzegd, maar de energie is er wel een beetje uit. Tijd om weer back to normal te gaan en mezelf een flinke boost te geven! Ik doe niet aan diëten of detox, daar geloof ik allemaal niet zo in. Gewoon gezond eten is voor mij het sleutelwoord.

wortel pompoenstamppot

En nu het de laatste dagen zo fris was buiten, ontstond het idee voor deze wortel pompoenstamppot. De traditionele hutspot is eigenlijk een van mijn favorieten, al maak ik daar wel altijd pittige spekjes met ui bij. Maar deze variant is hutspot 3.0! Ik voegde er namelijk pompoen aan toe en deze groente is echt super geschikt om in stamppotten te verwerken! Verwacht de komende maand nog heel wat van deze makkelijke recepten, want ik ben weer helemaal on a roll!

wortel pompoenstamppot

Wortel pompoenstamppot met pittige gehaktballetjes

Voor 4 personen:

  • 500 gr winterpeen
  • 500 gr pompoen (zonder pitten)
  • 600 gr iets kruimige aardappelen
  • 2 uien
  • 1 bouillonblokje
  • klontje boter
  • 3 a 4 el gebakken uitjes

Voor de pittige gehaktballetjes:

  • 300 gr rundergehakt
  • 1 kleine ui
  • 1/2 rode peper
  • 1 tl komijn
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • snuf zout
  • 1,5 tl sambal badjak
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • scheut olijfolie
  • klontje boter

Nodig;

2 grote pannen om te koken, 1 koekenpan, pureestamper, schaal

Bereiden:

Schil de aardappels en snij deze in grove stukken. Doe ze in een pan met water en zet op het vuur. Breng aan de kook en kook de aardappels gaar. Giet de aardappels af.

Snij de pompoen in plakken van ongeveer 1,5 cm en verwijder de pitten. Snij er daarna blokjes van 1,5 x 1,5 van. Schrap de winterpeen en snij deze in plakken van 1,5 cm. Doe de pompoen en winterpeen in de pan, voeg water en 1 bouillonblokje toe en breng aan de kook.

Schil de ui en snij in fijne ringen. Voeg de ui toe aan de pan met pompoen en wortel. Kook de pompoen en wortel tot ze gaar zijn. Giet de groenten af maar bewaar het kookvocht met bouillon.

Doe het gehakt in een schaal. Schil en snipper een ui en voeg deze toe. Snij de rode peper fijn en doe in de schaal. Voeg dan de komijn, nootmuskaat, zout en sambal toe.

Tik een ei boven de schaal met het gehakt en voeg de paneermeel toe. Gebruik je handen om het gehakt te mengen. Draai hier zo’n 8 kleine gehaktballetjes van.

Verwarm een beetje olie en een klont boter in de koekenpan en braad hier de pittige gehaktballetjes in aan. Draai ze om, zet het vuur laag, voeg een klein beetje water toe en doe de deksel op de pan. Laat de gehaktballetjes langzaam garen.

Gebruik een pureestamper om de pompoen, wortel en ui te stampen. Doe hetzelfde met de aardappels en voeg dan de aardappels toe aan de pan met pompoen. Roer goed door!

Serveer de wortel pompoenstamppot met de pittige gehaktballetjes en nog wat gebakken uitjes on top!

wortel pompoenstamppot

Ga jij aan de slag met dit recept voorwortel pompoenstamppot met de pittige gehaktballetjes? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.