Wortel pompoenstamppot met pittige gehaktballetjes

0

Geniet van een heerlijke, makkelijke doordeweekse maaltijd met onze wortel pompoenstamppot. Deze stamppot is gemaakt met verse groenten, waaronder wortelen en pompoen, en wordt geserveerd met pittige gehaktballetjes. Perfect voor wie op zoek is naar een gezonde en smaakvolle maaltijd na een drukke decembermaand.

Deze wortel pompoenstamppot is een perfecte keuze voor als je na de drukke decembermaand weer een beetje back to normal wilt gaan. Geen detox of dieet, maar gewoon een gezonde en evenwichtige maaltijd op tafel wilt zetten. Probeer deze wortel pompoenstamppot vandaag nog en je hebt er weer een nieuwe favoriet op je stamppotten-lijstje bij!

wortel pompoenstamppot

Nu het de laatste dagen zo fris was buiten, ontstond het idee voor deze wortel pompoenstamppot. De traditionele hutspot is eigenlijk een van mijn favorieten, al maak ik daar wel altijd pittige spekjes met ui bij. Maar deze variant is hutspot 3.0! Ik voegde er namelijk pompoen aan toe en deze groente is echt super geschikt om in stamppotten te verwerken! Verwacht de komende maand nog heel wat van deze makkelijke recepten, want ik ben weer helemaal on a roll!

wortel pompoenstamppot

Meer stamppot met een twist recepten:

Ik ben gek op Hollandse kost en stamppotten zijn ook zeker favoriet…. maar ik maak stamppot altijd anders klaar dan de oer-Hollandse recepten. Ik geef er altijd mijn eigen draai aan, wat dacht je bijvoorbeeld van: 

wortel pompoenstamppot, wortel stamppot, recept, makkelijk, winter

Wortel pompoenstamppot met pittige gehaktballetjes

Makkelijk recept voor hutspot met wortel en pompoen met pittige gehaktballetjes
Voorbereidingstijd: 12 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 32 minuten
Hoofdgerecht
Nederlands
Stamppot recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 500 gram winterpeen
  • 500 gram pompoen (zonder pitten)
  • 600 gram aardappelen (kruimig)
  • 2 uien
  • 1 bouillonblokje groenten
  • klontje boter
  • 4 eetlepels gebakken uitjes

Voor de pittige gehaktballetjes:

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 kleine ui
  • ½ rode peper
  • 1 theelepel komijn
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • snuf zout
  • theelepel sambal badjak
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • scheut olijfolie
  • klontje boter

Bereiden

  • Schil de aardappels en snij deze in grove stukken. Doe ze in een pan met water en zet op het vuur. Breng aan de kook en kook de aardappels gaar. Giet de aardappels af.
  • Snij de pompoen in plakken van ongeveer 1,5 cm en verwijder de pitten. Snij er daarna blokjes van 1,5 x 1,5 van. Schrap de winterpeen en snij deze in plakken van 1,5 cm. Doe de pompoen en winterpeen in de pan, voeg water en 1 bouillonblokje toe en breng aan de kook.
  • Schil de ui en snij in fijne ringen. Voeg de ui toe aan de pan met pompoen en wortel. Kook de pompoen en wortel tot ze gaar zijn. Giet de groenten af maar bewaar het kookvocht met bouillon.
  • Doe het gehakt in een schaal. Schil en snipper een ui en voeg deze toe. Snij de rode peper fijn en doe in de schaal. Voeg dan de komijn, nootmuskaat, zout en sambal toe.
  • Tik een ei boven de schaal met het gehakt en voeg de paneermeel toe. Gebruik je handen om het gehakt te mengen. Draai hier zo’n 8 kleine gehaktballetjes van.
  • Verwarm een beetje olie en een klont boter in de koekenpan en braad hier de pittige gehaktballetjes in aan. Draai ze om, zet het vuur laag, voeg een klein beetje water toe en doe de deksel op de pan. Laat de gehaktballetjes langzaam garen.
  • Gebruik een pureestamper om de pompoen, wortel en ui te stampen. Doe hetzelfde met de aardappels en voeg dan de aardappels toe aan de pan met pompoen. Roer goed door!
  • Serveer de wortel pompoenstamppot met de pittige gehaktballetjes en nog wat gebakken uitjes on top!
Calorieën: 446kcal | Koolhydraten: 53g | Eiwit: 21g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 7g | Vezels: 9g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

wortel pompoenstamppot

Ga jij aan de slag met dit recept voorwortel pompoenstamppot met de pittige gehaktballetjes? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.