Kerst engeltjes en slapend het jaar uit – foto diary december 2018

0

3 keer knipperen met mijn ogen en we zitten ineens al bijna halverwege januari… We zijn alweer volop in bedrijf hier. De meiden weer naar school, al hadden ze nog een spijbeldagje. En ik weer helemaal aan het werk. Ik had er ook echt weer zin in om te starten. Met koken, met schrijven, met nieuwe plannen uitwerken en zelfs om mijn administratie af te gaan ronden. Nou, dat is een goed teken toch?! De decembermaand is echt voorbij gevlogen, maar gelukkig hebben we de foto’s nog. Het was een maand die aan elkaar hing van gezelligheden, veel eten en vooral ook relaxen. Ik vind het heerlijk om terug te kijken en nog even na te genieten. In deze foto diary december 2018 laat ik je mijn maand zien, zie je de kerst engeltjes voorbij komen en echt waar, we gingen slapend het jaar uit!

Foto diary december 2018

foto diary december 2018

De decembermaand begon met vooral héél veel koken! Voor de Kerst. Je zou denken dat ik na al die jaren nu wel eens zou hebben geleerd dat het fijn is om alvast wat vooruit gewerkt te hebben. En dat ik in december niet ineens de stress heb dat er nog zoveel gedaan moet worden. Niets is minder waar… gevolg?! Gevalletje ontplofte keuken…

foto diary december 2018

Spannend… zou de goede Sint wel komen?! Met maar liefst 6 kleine kids in de familie, waarvan de oudste van haar geloof is afgevallen, was het Sinterklaas een hele happening! Vol spanning stonden de meiden bij de deur van het huis van mijn ouders te wachten of hij er al aan kwam…

foto diary december 2018

Niet alleen ik sta heel graag in de keuken, mijn lieve zus houdt er ook van! Eten is belangrijk bij ons in de familie, we houden ervan het gezellig te maken en lekkere hapjes op tafel te zetten. De Sinterklaasavond werd zo extra feestelijk!

foto diary december 2018

En ook mijn moeder had zich flink uitgeleefd met zelfgemaakte huzarensalade en zalmsalade. Ik hou hier zo van! Gewoon de schalen op tafel, iedereen een bordje opscheppen, tussendoor cadeautjes uitpakken en gedichten lezen. Het was een hele geslaagde avond!

foto diary december 2018

En van de Sint vliegen we zo door naar de Kerst…. Ik heb de foto’s op mijn telefoon doorgescrold en zie in de dagen tussen deze 2 feesten alléén maar foto’s staan van alle recepten die ik heb gemaakt. Ik heb geen tijd gehad om nog andere foto’s te schieten. Dat geeft wel aan hoe hectisch de maand was.

Maar als bonus had ik wel deze 2 te lieve Kerst engeltjes bij mijn mega kerstboom staan. Zijn het geen schatjes?!

foto diary december 2018

Met Kerst was het dan ook tijd voor rust en quality time met het gezin. We begonnen met een heerlijk Kerstontbijtje mét champagne!

foto diary december 2018

Om in de avond aan te schuiven bij mijn ouders. Waar ik het voorgerecht verzorgde. De zalmcarpaccio met honing-mosterd dressing stond met Kerst ook bij ons op tafel. En nog een grote schaal met rundercarpaccio, smullen maar!

foto diary december 2018

En daarna was het tijd voor gourmet! Ik moest er wel om lachen… de hele maand december was ik druk bezig met het uitwerken en delen van kerstrecepten en uiteindelijk schoof ik zelf aan om te bakken met kleine pannetjes. Lekker traditioneel en ook de kinderen vonden dit te gek!

foto diary december 2018

En door…. vlak voor de jaarwisseling vierden we nog SinterKerst & Nieuw met de hele familie! Dat is gezelligheid met meer dan 35 personen. Zo heerlijk om met z’n allen samen te zijn, bij te praten en lekker te eten. Iedereen bracht wat lekkers mee en uiteindelijk was de tafel goed gevuld!

foto diary december 2018

Ik zette ook deze amuse hapjes op tafel! Super feestelijk en makkelijk om klaar te maken. Ik heb alleen aan het einde van de drukke feestmaand geen tijd meer gehad om de recepten uit te schrijven, dus die hou je van me tegoed!

foto diary december 2018

En toen was het Oudejaarsavond… We vierden de jaarwisseling al aan het einde van de middag met vrienden en familie, bubbels en hapjes. De vrienden vertrokken halverwege de avond en toen deed ik net als Sjakie. Ik viel in slaap op de bank….haha! Net voor 12 uur werd ik wakker (gemaakt!) om er alsnog een mooi feestje van te maken. Dat is gelukt hoor!

foto diary december 2018

foto diary december 2018

De volgende dag werd ik wakker met deze cijfers…. Ruim 250.000 unieke bezoekers in de maand december en ruim 1.800.000 unieke bezoekers in heel 2018. Dit zijn cijfers waar ik echt heel stil van word. En dankbaar. En énorm trots vooral ook!! Want 2018 was een heel pittig en druk jaar en jullie, lieve lezers, zijn mij blijven volgen. Ik vind dit zo te gek!!

En nu volle kracht vooruit in 2019! Ik heb er zo’n zin in en meer dan ooit heb ik het voornemen om dit jaar te gaan knallen! Er liggen hele mooie plannen op de stapel, die ik heel snel wil gaan uitwerken. Mijn hoofd stroomt over van inspiratie en de eerste recepten zijn alweer gekookt. Ik heb er enorm veel zin in! Blijf je dit jaar ook weer lekker meelezen?

Liefs, Reny

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.