Weekmenu #80 makkelijke maaltijden

7

Nieuw jaar, nieuwe ronde, nieuwe kansen! Deze week vierden we nog een klein beetje vakantie en deden we nog heerlijk rustig aan. Maar vanaf komende week mag ik er ook weer aan geloven. Het gewone leven gaat weer beginnen! Ik heb heel erg veel zin om weer aan de slag te gaan en al mijn nieuwe plannen uit te werken. Maar als het school- en werkritme weer begint, vraagt dat hier in huize MYF ook om een goede planning. Want er is genoeg te doen en van boodschappen doen aan het eind van de middag zonder te weten wat we gaan eten, word ik niet heel gelukkig… Daarom, terug van weggeweest, het weekmenu! Lekker weer plannen op de zaterdagochtend, een boodschappenlijstje maken, boodschappen doen en goed voorbereid de week starten. Kom maar door, ik ben er klaar voor!

Kook jij trouwens uit het weekmenu, dan vind ik dat super leuk als je dat deelt via social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht zodat ik de foto’s ook kan zien. Vind ik leuk! De andere weekmenu’s staan allemaal overzichtelijk bij elkaar!

Weekmenu #80 makkelijke maaltijden

Maandag

couscous met pompoen

Oh, het wordt ook hier echt tijd om na alle feestdagen weer een beetje back to normal te gaan…. Dit weekmenu staat dan ook in het teken van lichte eenvoudige maaltijden met waarschijnlijk elke dag een beetje extra groenten op tafel. Vandaag start ik met deze couscous met pompoen en boerenkool. Lekker winters nog!

Dinsdag

kerriesoep met rijst en ei

Net als vorige jaren, blijf ik dinsdag als vaste soepdag houden. Niet dat alles dan in de soep loopt, maar het blijft zo makkelijk om een vast gerecht op een vaste dag op tafel te zetten. Deze kerriesoep met rijst en ei blijft hier favoriet!

Woensdag

oosterse hutspot

Ik vond het goed koud de afgelopen dagen…. en als ik dan weer normaal wil gaan koken, dan denk ik al snel ook aan stamppot! De kinderen kunnen deze Oosterse hutspot altijd goed waarderen, zelf bak ik er dan nog pittige spekjes bij!

Donderdag

bami goreng

Een golden oldie, maar ik weet zeker dat ik dit recept de rest van mijn leven blijf klaar maken! Dit is werkelijk zo lekker! Deze Indonesische bami goreng gaat nooit meer van het menu. Deze keer zet ik er pittige sperzieboontjes bij en natuurlijk mijn zoetzure komkommersalade.

Vrijdag

kip gyros

Dat fastfood niet per sé ongezond hoeft te zijn, bewijzen deze sla wraps met kip gyros maar weer. Maak er zelf een frisse tzatziki bij en ik vind dit een geweldige inleiding van het weekend!

Zaterdag

wrap met roerei

Heb jij ook zo genoten van alle uitgebreide kerstontbijtjes en kerstlunches?! Ik zeker wel!! Daarom ga ik dit weekend voor een lichte lunch. Deze wraps met roerei en spinazie zet je zo op tafel. En dat komt goed uit nu hier het racen van de ene sportwedstrijd naar de andere is begonnen….

Zondag

havermout ontbijtcake

Mijn liefde voor havermout was eigenlijk nooit echt gedoofd, maar toch heb ik dit al maanden niet gegeten… Tijd om het nieuwe jaar weer met goede voornemens te beginnen en vandaag deze havermoutcake met blauwe bessen als verwenontbijt klaar te maken!

Eet smakelijk deze week!

Ga je aan de slag met een van de recepten uit het weekmenu? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | Youtube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

7 reacties

  1. Dank je voor het delen van je ideetjes voor lekkere, voedzame, goed vullende receptjes! Bij deze ook nog mijn beste wensen voor dit nieuwe jaar.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.