X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
Sajoer boontjes, pittige Indische boontjes, Indonesische sperziebonen recept

Indonesische sajoer boontjes

3
By Mind Your Feed on 23 september 2016 Diner

Als ik aan comfy fastfood denk, dan denk ik aan afhalen bij de toko. Dat is echt mijn ultieme ik-kook-vanavond-niet-eten. Als ik de toko binnenstap, dan word ik al helemaal blij van alle gerechtjes in de vitrine. Als een kind in een snoepwinkel sta ik aan te wijzen wat ik allemaal mee naar huis wil nemen… Met tot gevolg dat ik altijd voor een weeshuis aan eten haal. Maar dat maakt niet uit, want Indofood kan ik altijd eten. Zelfs als ontbijt! Een week of 2 geleden nam ik weer 2 grote bakken mee naar huis en toen schoot me ineens wat te binnen. Ik had namelijk al tijden op mijn lijstje staan om eens Indonesische sajoer boontjes klaar te maken. 

sajoer boontjes

Want hoewel ik het heerlijk vind om bij de toko allerlei lekkers uit te kiezen, maak ik net zo lief zelf deze gerechtjes klaar. Toen wij op Bali waren, volgden we een kookworkshop, waarbij we onder andere rendang leerden maken. En saté, en loempia’s, en gestoomde vis in bananenblad. Oh, man, hou op, ik krijg trek…. Die gerechten wil ik nog steeds eens gaan bereiden, zodat ik er mooie foto’s voor op mijn blog bij kan maken. En zodat ik weer even terug kan naar Bali…

sajoer boontjes

Pittige Indische boontjes

Maar ook gerechten die we niet tijdens de workshop kookten, vind ik leuk om zelf klaar te maken. En natuurlijk zonder pakjes, zakjes, boemboe’s of kruidenmixen. Nee, Oosters koken doe ik gewoon zelf. Deze sajoer boontjes stonden al een tijdje op mijn to make lijstje. Vroeger gebruikte ik daar zo’n kuipje met kant-en-klare pasta voor, waar je alleen nog wat water bij moest doen. Toen ik ze bij de toko stond aan te wijzen en de vriendelijke dame ze bij al het andere lekker schepte, besloot ik snel maar eens zelf aan de slag te gaan. Je kunt de boontjes zo pittig maken als je zelf wilt, en natuurlijk eet je er bami goreng bij!

sajoer boontjes

Sajoer boontjes, pittige Indische boontjes, Indonesische sperziebonen recept

Indonesische sajoer boontjes

Makkelijk recept voor pittige Indische sperziebonen met sambal
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 15 minuten minuten
Bijgerecht
Indonesisch
Groente
Servings: 2

Nodig

  • Rasp
  • Knoflookpers
  • Pan

Ingrediënten

  • 250 gram sperziebonen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1 cm gember
  • 1 theelepel sambal
  • 1/2 theelepel trassi (garnalenpasta)
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 theelepel laos
  • 1 eetlepel palmsuiker
  • 250 ml water
  • 1/4 bouillonblokje groenten
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • 1/2 limoen
  • scheutje olie (om te bakken)

Bereiden

  • Dop de boontjes, ik sneed alleen de kontjes eraf.
  • Schil de ui en snipper deze. Maak de knoflook schoon. Snij de peper doormidden, verwijder de zaadjes en snij de peper fijn. Schil de gember.
  • Verwarm wat olie in de pan en fruit hier de ui in. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg ook de peper toe. Rasp de gember en bak even kort mee.
  • Voeg de sambal, trassi en de laos toe en roer door. Trassi is garnalenpasta, dit koop je o.a. gewoon bij de supermarkt. Doe nu de sperziebonen in de pan en bak even kort mee.
  • Schenk 250 ml water in de pan en verbrokkel het bouillonblokje, voeg dit samen met de palmsuiker toe. Doe de laurierblaadjes in de pan, draai het vuur laag en laat de boontjes in zo’n 10 minuten gaar worden.
  • Roer als laatste nog de kokosmelk en het sap van 1/2 limoen door de saus en serveer de sajoer boontjes met rijst of bami. Enjoy!
Calorieën: 82kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwit: 4g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 5g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

sajoer boontjes

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

sajoer boontjes, pittige Indische boontjes, sperziebonen recept, Indonesisch

Ga je aan de slag met dit recept voor Indonesische sajoer boontjes? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

bijgerecht boontjes Indofood Indonesische gerechten Indonesische keuken Indonesische recepten koken zonder pakjes en zakjes koolhydraatarme recepten sajoer boontjes sperziebonen toko
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleEetdagboek #FeelGoodBoost editie #3
Next Article Havermout cups met yoghurt en perzik
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Kip fajitas

Marokkaanse gehaktballetjes

Kippendijen uit de oven

3 reacties

  1. Marijke on 23 september 2016 10:30

    Lekker recept. Ik ben dol op Indisch eten. Ga maar door met dit soort recepten.

    Reply
  2. Demi | DE KOOKFABRIEK on 24 september 2016 11:09

    Wat een lekker recept!

    Reply
  3. Kristel on 27 september 2016 21:32

    Ooo, ik gebruik ook die kant en klare pasta… terwijl ik weet hoeveel troep daarin zit. Maar ik durf het niet zelf te maken. Misschien toch eens proberen met jóuw recept, thanks!

    Reply
5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
13 mei 2025

Kip fajitas

10 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #20 – 2025

9 mei 2025

Marokkaanse gehaktballetjes

7 mei 2025

Kippendijen uit de oven

3 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #19 – 2025

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.