Eetdagboek #FeelGoodBoost editie #3

1

Wow, er zitten al bijna 3 weken Feel Good Boost op! Heb jij al weer een beetje het idee dat je back on track bent? Ik wel hoor, al merk ik juist door het bijhouden van deze dagboeken dat ik niet zo’n heel normaal eetpatroon heb. Er zit namelijk absoluut geen regelmaat in mijn leven op dit moment. Maar misschien is dat ook wel precies wat bij mij past, en moet ik er maar van genieten dat de dagen zich vullen zoals ze dat doen. Ik heb in elk geval weer bijgehouden wat ik mijn mond in schoof de afgelopen week, kijk je weer mee?

eetdagboek

Zondag:

eetdagboek

Ontbijt: Ik start mijn dag zoals altijd met een glas lauw water. Geen citroen erin, geen zout, gewoon water. Ik drink dit direct na het opstaan en ga dan naar beneden om koffie te maken. We konden uitslapen vandaag en zitten pas om 11 uur aan het ontbijt. Simon bakt een flink ei, met spek en kaas, en ik drink er een groene smoothie bij.

Lunch: We rommelen wat aan in en rond het huis. Ik verf mijn plankjes weer eens wit (de foto’s worden gemaakt op witte planken) en draai een rijstsalade in elkaar. Het recept hiervoor heb je dinsdag op de blog kunnen lezen. Ik eet er wat happen van als late lunch.

eetdagboek

Avondeten: De rest van de rijstsalade is voor het avondeten. Ik bak er nog wat pittige worstjes bij en maak een salade klaar met restjes uit de koelkast. Dikke prima!

Maandag:

5x groene smoothie

Ontbijt: Een glas water, dat eerst. Daarna begint de ochtendspits hier in huis. Ik schenk groene sap van spinazie, perzik, banaan en avocado in en smeer de boterhammen van de meiden. Ik vul de lunchtrommels verder nog met wat rauwkost en snoep er zelf ook wat van.

eetdagboek

Tussendoor: Ik duik de keuken in en maak deze leuke ontbijtcups klaar. Het recept deel ik zondag met je! Ik eet ze allebei op, dat begrijp je!

Lunch: Nog een restje chili sin carne van zaterdagavond, met wat sla er doorheen gaat vandaag door als lunch.

Avondeten: Zoals je misschien wel hebt gelezen, gaan de Hollandse maaltijden er hier het makkelijkst in bij de dames. Het is dus aardappels, groenten en vlees. En ik moet wel een beetje lachen om mezelf…. want ik begon deze week met een blog voor de #feelgoodboost over minder vlees eten. En toen stond ik dus gehaktballen te draaien. #oeps…

Tussendoor: Bij de kop thee die ik in de avond nog drink, eet ik wat cranberries met een choco-laagje. Te lekker!

Dinsdag:

Ontbijt: Dat glas water dus weer. En daarna diezelfde ochtendspits…. Ik vul de trommels weer en schenk sap in voor de meiden en mezelf. Ik eet een bakje Griekse yoghurt met wat muesli en ga onderweg naar school.

Lunch: Ik eet in de auto onderweg naar Amsterdam. Ik heb vandaag een event voor een campagne die binnenkort gaat lopen en ga aan de slag in de keuken van Jamie’s Fifteen. We proeven eerst verschillende heerlijke kazen, en mogen daarna zelf gaan koken.

eetdagboek

Tussendoor: Alle bloggers hebben een recept gemaakt met Zwitserse kaas. Binnenkort deel ik ook mijn recept met je! We proeven elkaars creaties, en borrelen nog even na.

Avondeten: Ik ben pas laat thuis en eet mijn gerecht dat ik ’s middags heb klaargemaakt op als avondeten. Smaakt prima, ziet er alleen door de autorit niet meer zo geweldig uit, haha! Geen foto dus!

Avond: Ik schenk mezelf nog een glas rode wijn in en doe niks meer….

Woensdag:

Ontbijt: Glas water. Groene sap. Ontbijtchaos. Meiden naar school.

Tussendoor: Ik kook een eitje en snoep dit op. Deze ochtend heb ik een gesprek met de lokale omroep waar mogelijk een leuke samenwerking uit voortkomt. Ik merk tijdens het gesprek dat een glas groene sap en een gekookt ei niet echt voldoende was, mijn buik begint te rommelen.

eetdagboek

Lunch: Op woensdag zijn de meiden in de middag vrij. Zij eten thuis snel een boterham en wat rijstwafels. Ik heb nog wat vulling van het gerecht van gisteren over en beleg daar een wrap mee. En gaan daarna lekker naar buiten toe. Maar… ik vind het fris, dus we zijn eigenlijk al snel weer binnen. We spelen de rest van de middag met de LEGO.

eetdagboek

Avondeten: Pastaaaaa! Ik maak eens in de zoveel tijd een hele grote pan met Italiaanse pastasaus klaar en die bewaar ik in porties in de vriezer. Super handig als ik eens geen inspiratie heb. Of als bijvoorbeeld Simon laat thuis is van zijn werk en ik geen zin heb om uitgebreid te koken. Wat komkommers ernaast en het avondeten is klaar.

Dit was voorlopig weer even het laatste eetdagboek dat ik heb bijgehouden. Wie weet later dit jaar nog weer eens! Of in een andere vorm… ik denk er even over na!

Wil je mijn tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

1 reactie

  1. Herkenbaar, al is het voor mij al een tijd geleden, dat de kinderen naar school moesten.
    Ik maakte de lunchtrommels ’s avonds klaar dan had ik ’s morgens meer tijd.
    En ik genoot altijd van de vakanties, even niets moeten, maar alleen gezelligheid.
    Soms mis ik die tijd nog wel, maar ze komen gelukkig nog altijd een paar keer per week langs.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.