Persoonlijk: fotodagboek september 2020

2

Oh wat vind ik dit altijd een fijn moment…. Terug bladeren en scrollen door de foto’s van de afgelopen maand… Alleen viel me eigenlijk deze maand al direct 1 ding op…. ik heb helemaal niet zoveel foto’s gemaakt! En ik weet wel waardoor dat komt…. ik ben namelijk vooral achter de schermen hard bezig geweest! Ik heb eigenlijk helemaal niet zoveel tijd doorgebracht met koken, maar vooral met klusjes. Allemaal van die dingen die ik nu echt eens wilde afronden, zoals mijn Ebook Natuurlijk lunchen! Verder was ik helaas ook een paar dagen niet helemaal fit en lag het tempo toen wat lager. Maar het allerleukste van deze maand is dat ik weer babynieuws heb! Natuurlijk zijn niet zoveel foto’s bij mij nog steeds hartstikke veel foto’s dus ik geef je graag weer een kijkje achter de schermen in mijn fotodagboek van september!

Eind augustus bleven we nog een weekje in Zeeland en op de laatste dag van de vakantie kregen we blij nieuws! We mochten in september een klein katje aan ons gezin mochten toevoegen. Natuurlijk ben ik gelijk op kraamvisite gegaan toen we weer thuis waren. Hier is Sky – zo noemen we haar – nog ieniemini en mocht ze nog niet mee. We moesten nog een paar weekjes geduld hebben…

Kijk nou toch, wat een dotje! Ik hoef je niet te vertellen dat ik direct verliefd was… dit is toch té schattig!!

Zoals gezegd bracht ik uiteindelijk niet heel veel tijd in de keuken door omdat ik druk was met andere belangrijke dingen. Maar goed lunchen is voor mij echt essentieel dus toen ik deze salade met zoete aardappel, linzen en feta klaar maakte, zette ik die gelijk maar even op de foto. Win-win!

En ook deze Italiaanse tomatensoep met tortellini maakte ik nog even tussendoor. Eigenlijk stond er al gelijk begin september een kookdag met Renske gepland. Op zo’n dag draaien we zo ruim 8 recepten in elkaar, inclusief styling en fotografie. Die kookdag moest steeds worden verplaatst omdat we allebei liepen te snotteren en kwakkelen. Ik heb dus zelf ook de camera er maar weer bij gepakt en blijf het toch ook erg leuk vinden om mijn recepten te fotograferen.

Dit was een van mijn projecten waar ik achter de schermen druk mee was. En ik vond dat ik het nu eindelijk eens moest afronden, zodat ik jullie ook kan inspireren! Mijn Ebook Natuurlijk lunchen! verscheen dan ook eindelijk deze maand en wow, wat een enthousiasme! Heerlijk om te zien dat jullie hier zo blij van worden? Wil jij ook aan de slag met lunch salades? Check dan snel onderstaande link:

Het was vrij duidelijk dat de herfst was aangekomen…. ineens een stuk kouder en grijzer! Ik vond het hoog tijd om het binnen gezellig te maken. Ook als is ons huis nog niet af, ik maakte overal hoekjes met groen. En je ziet het goed, dit is dus die kast waar ik ook de foto van de Italiaanse tomatensoep op heb gemaakt…

Sinds de vakantie voorbij is en de meiden weer naar school gaan, zit ik weer helemaal in het ritme van 2x per week sporten. Heerlijk vind ik dat! Ik ga direct in de ochtend zodat ik daarna nog genoeg tijd heb voor andere dingen en fris en fruitig aan de slag kan. Met nog 2 overrijpe bananen op de schaal maakte ik na mijn workout deze pannenkoekjes klaar.

En ineens was de zomer nog weer terug. Voor een paar dagen weliswaar, maar ik heb er nog even flink van genoten! Samen met een vriendin dronk ik lekker nog een kopje koffie buiten en smulde ik van deze frambozen chocolade cheesecake.

Ik ging ook nog aan de slag voor een campagne en maakte dit herfstontbijtje klaar. Ik zal het recept deze week nog uitwerken en ook hier op de blog met je delen. Kun je al raden wat het is?

Na een paar keer uitstellen was het dan eindelijk zover! Samen met Renske dook ik de keuken in en we hebben weer zoveel lekkers klaar gemaakt. En we maakten er een grote bende van, zoals je hierboven goed kunt zien. Ik vind het toch nog steeds jammer dat er geen opruimkaboutertjes zijn die me na afloop van zo’n dag even komen helpen…

Het grote voordeel van zo’n kookdag is dat ik de dagen erna eigenlijk niet hoef te koken, zoveel gerechten heb ik dan gekookt. De koelkast staat dan helemaal vol met bakjes en pannetjes, ik hoef alleen maar op te warmen. En het grote geluk deze keer was dat ik met deze muffins mocht ontbijten. Uiteraard volgt het recept snel!

En toen werd ik ineens verrast met een nominatie voor de Fruit & Veg Award 2020! Een nominatie voor de blog die het meest inspireert om aan de slag te gaan met groente en fruit. Ehm, ja, hallo, dat ben ik natuurlijk!!

Al ruim 7 jaar deel ik op MYF recepten waarin vooral groenten de hoofdrol spelen dus deze nominatie vind ik echt een te mooie erkenning en waardering van mijn missie. Namelijk om jullie ook lekker te laten genieten van puur, heerlijk en eerlijk eten waarin veggies niet mogen ontbreken!De nominatie vind ik al fantastisch!! De award winnen lijkt me helemaal te gek. Daar heb ik jullie hulp bij nodig… Wil je op mij stemmen? Dat doe je via deze link: Stemmen Fruit & Veg Award 2020.

Na zo’n kookdag heb ik altijd even nodig om bij te komen…. ik geef mezelf dan meestal een vrije dag waarop ik ook echt vrij ben. Ik vind mijn werk nog steeds fantastisch en het valt bijna geen werk te noemen, maar het gaat wel altijd door. Als ik zou willen. En dat probeer ik te voorkomen door af en toe echt een dag niets te doen. En op die dag werd ik verwend met een heerlijk groen sapje en een Açai bowl, heerlijk!

Beetje bij beetje raakt ons huis meer af en het wordt tijd om voor nieuwe meubelen te gaan kijken…. we hebben een fantastische bank gezien maar nog niet besteld. Het zijn toch belangrijke aankopen waar ik even goed over na wil denken…. We besloten te gaan lunchen bij Huszar in Delft en dat is echt een aanrader!

En toen was het eindelijk zover…. we mochten Sky ophalen!! Wat een liefje is het, ze wil het liefst de hele dag op schoot liggen en geaaid worden. En heel veel spelen ook. Zo fijn om zo’n kleintje in huis te hebben, ik geniet er zo van!

Zoet toch? Zo’n klein knuffeldiertje…. ze is echt nog een baby, slaapt heel veel en zoekt zoals zoveel katten dan het allerbeste plekje op. Helemaal in haar dekentje lekker soezen. Ik ben verliefd!

Zeg je herfst, dan zeg je natuurlijk rode kool! In de krat vol met groenten die ik kreeg bij mijn nominatie zat ook een rode kool en laat dat nou een van mijn lievelingsgroenten zijn… Ik heb het recept al op de blog staan, je vindt het hier! Het hele gezin smult hiervan dus dit gaat weer regelmatig op tafel komen!

En toen was het alweer oktober…. het laatste kwartaal van 2020 is begonnen! Komende week ga ik druk aan de slag met het inplannen van de recepten die ik met Renske heb gemaakt en ga ik ook wat vooruitwerken voor de herfstvakantie. We hebben nog een weekje Zuid Limburg in het vooruitzicht, lekker nog even er tussenuit. Natuurlijk maak ik weer foto’s en die zie je terug in het fotodagboek volgende maand!

Vergeet je niet te stemmen voor de Fruit en Veg Award 2020? Ik zou het te gek vinden om te winnen!

Liefs, Reny

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

2 reacties

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.