Italiaanse tomatensoep met tortellini

8

Dit had ik wel gehoopt, maar niet helemaal verwacht. Dat we nog zo’n heerlijke nazomer zouden krijgen! Voor mijn gevoel is de zomer altijd klaar na de zomervakantie en duiken we dan volop de herfst in. Ik zat dan met mijn hoofd ook al helemaal bij de comfy herfstrecepten. Blijkt het ineens nog prachtig weer! Wat een cadeautje hè! De echte stoofpotjes, curry’s en stamppotten laat ik dus nog even in de kast, maar dit recept voor een heerlijke maaltijdsoep deel ik alvast wel met je. Het is een Italiaanse tomatensoep met tortellini. Deze soep zit boordevol groenten dus ideaal voor doordeweekse dagen!

Bij ons staat elke week wel een keer soep op tafel. Makkelijk te maken, ideaal om lekker veel groenten in te stoppen en gewoon lekker natuurlijk. Al is mijn jongste het daar niet mee eens, die weigert namelijk om soep te eten. Dat doet ze al van kleins af aan, ik weet niet wat het is. Ze vindt het niet lekker, ik denk dat het met de structuur te maken heeft. De rest van het gezin kan een goede maaltijdsoep altijd wel waarderen, gelukkig maar!

Deze keer ging ik voor een goed gevulde Italiaanse tomatensoep met tortellini. Ik heb de tortellini ineens helemaal ontdekt! Eerder maakte ik er al een maaltijdsalade mee en nu dan een maaltijdsoep. De vulling van deze zachte verse pasta geeft zo veel smaak aan de soep, veel lekkerder dan gewone pasta. Nu we straks toch echt kortere dagen gaan krijgen, waarop de temperatuur ook ongetwijfeld weer gaat zakken, kun je nooit genoeg soep recepten hebben!

Italiaanse tomatensoep met tortellini

Voor 4 personen:

  • 250 gr tomaten
  • 2 uien
  • 1 wortel
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gr tomatenblokjes in blik
  • 800 ml groentebouillon
  • 250 gr verse tortellini
  • 200 gr runder chipolata worstjes
  • 2 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 1 tl rozemarijn
  • olie om te bakken
  • snuf peper
  • snuf zout
  • verse peterselie
  • Parmezaanse kaas

Nodig: soeppan, staafmixer

Bereiden: Schil en snipper de ui. Schrap de wortel en snij fijn. Maak de bleekselderij schoon en snij in fijne blokjes. Schil de knoflook.

Verwarm wat olie in de soeppan. Voeg hier de ui, wortel en bleekselderij aan toe en pers de knoflook hierbij uit. Bak zo’n 5 minuten.

Verwijder het velletje van de chipolata worstjes en snij de worst in stukjes van 1 cm. Voeg het vlees toe aan de pan en bak rondom bruin. 

Schep de groenten en de worstjes uit de pan en zet even apart.

Snij de tomaten in kwarten. Doe ze in de soeppan, voeg 800 ml groentebouillon, de oregano, tijm en rozemarijn toe en breng aan de kook, kook tot de tomaten zacht zijn.

Zet het vuur even uit, schenk de tomatenblokjes in blik bij de tomaten en bouillon en gebruik de staafmixer om een gladde soep te maken.

Schep de groenten en worstjes bij de Italiaanse tomatensoep. Doe ook de tortellini er nu bij. Breng de soep opnieuw aan de kook en laat de tortellini in zo’n 4 minuten beetgaar koken. 

Maak de Italiaanse tomatensoep met tortellini af met eventueel een snuf peper en zout, verse peterselie en natuurlijk Parmezaanse kaas.

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Ga je aan de slag met dit recept voor Italiaanse tomatensoep met tortellini? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest | YouTube

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

8 reacties

  1. Ik denk dat het met verse basilicum meer smaak geeft dan met peterselie, als het dan toch italiaans is??
    En gebruik je verse thym en rozemarijn of gedroogd ??

    Met vriendelijke groet,
    Karin.

    • Mind Your Feed op

      Basilicum kun je zeker ook proberen! Peterselie wordt ook volop gebruikt in de Italiaanse keuken, dus gebruik vooral wat je in huis hebt. De tijm en rozemarijn in dit gerecht zijn gedroogd!

      • En……de soep is een blijvertje!
        Geen zin/tijd om uitgebreid te koken dan verschijnt deze soep op het menu met daarnaast een heerlijke tosti maar dan nét even anders 😉
        We hebben ze nog niet alle 3 geprobeerd maar deze is erg lekker: tosti met mozzarella, pesto en rauwe ham.
        Fijn weekend! 🙂

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.