X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS WhatsApp
Zoeken
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
  • Home
  • Recepten
    • Recepten index
      • Glutenvrij
      • Voedselzandloper
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Zoet
    • Snacks
    • Feest
    • Kids
  • Weekmenu
  • Inspiratie
    • Nieuws
    • Eetweetjes
    • Hotspots
    • Happy Feed
    • Coaching
  • Boeken
    • Natuurlijk lunchen! Ebook
    • Natuurlijk ontbijten! Ebook
    • Puur en Lekker Eten Ebook
  • Contact
    • Over MYF
    • Adverteren
  • Shop
  • Persoonlijk Hormoon Traject
havermout ontbijtcake, havermout uit de oven, mugcake, havermout recept, havermout ontbijt

Havermout ontbijtcake met blauwe bessen

41
By Mind Your Feed on 27 maart 2016 Ontbijt

Goedemorgen, het is weer zondag! En ik vond mijn zelfbedachte gewoonte om de zondagochtend met een verwenontbijtje te starten eigenlijk wel een goede… Daarom heb ik vandaag weer iets lekkers voor je, en uiteraard is dit ontbijt niet alleen geschikt voor zondagochtenden.

Maar toevallig is het vandaag ook nog eens Pasen, dus maak ik in elk geval ruim de tijd om wat lekkers op tafel te zetten. De ingrediënten voor deze havermout ontbijtcake met blauwe bessen heb ik standaard in huis, en als dat bij jou nou niet het geval is, dan zou ik je zéker aanraden om dat voortaan wel te doen. Want dit is echt een traktatie in de ochtend!

havermout ontbijtcake

Ontbijt taartje met blauwe bessen

Ik kan echt zo blij worden van een goed ontbijt! En ik hou er dus helemaal niet van om elke ochtend hetzelfde te eten. Er is zoveel lekkers om de dag mee te starten, dat ik soms ’s morgens gewoon niet kan kiezen. Dan weet ik niet waar ik nou écht trek in heb, en dan maak ik uiteindelijk maar een smoothie klaar.

Maar veel leuker en lekkerder is het om even de keuken in te duiken, en bijvoorbeeld dit taartje klaar te maken. Want ja, zo kan ik dit ontbijt wel noemen, een taartje om de dag mee te beginnen!

havermout ontbijtcake

 

Verwen ontbijtjes

Hoe gaan jouw Paasdagen eruit zien? Hier thuis is het huis goed gevuld, mijn 2 nichtjes zijn te logeren, dus we hebben ineens 4 kids. Gezellig! En een huis vol met meiden, Simon is er maar wát gelukkig mee! Straks mogen we bij mijn ouders aanschuiven voor een uitgebreide paasbrunch, waarbij traditiegetrouw iedereen wat lekkers mee neemt.

Ik duik dus zo nog even de keuken in, mijn bijdrage wordt een frittata met groene asperges en natuurlijk maak ik die lekkere chocolade croissantjes weer klaar. En we gaan een nieuwe traditie maken…. Senna wilde zo graag eieren zoeken! Dat wordt geregeld, dat gaan we dus straks doen. Herinneringen maken voor later, heerlijk!

havermout ontbijt

Havermout mugcake

Deze havermout ontbijtcake staat zo in de oven, zo makkelijk is het om klaar te maken. Daarna moet je wel heel even geduld hebben, maar dat heb je er graag voor over kan ik je nu al vertellen. Dit is mijn variatie op de mug cake, een cake in een mok.

Ik gebruikte gewoon een ovenschaaltje en dus ook de oven om de havermout ontbijtcake klaar te maken. Want het zou ook in de magnetron kunnen, maar daar ben ik zelf nooit zo’n voorstander van. Even in de oven dus, en daarna smullen maar!

havermout ontbijtcake

 

havermout ontbijtcake, havermout uit de oven, mugcake, havermout recept, havermout ontbijt

Havermout ontbijtcake met blauwe bessen

Recept voor havermout ontbijt uit de oven met blauwe bessen
Print Pinterest Facebook
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 25 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Ontbijt
Nederlands
Havermout, Ontbijt recepten
Servings: 2

Nodig

  • Mengkom
  • 2 kleine ovenschaaltjes

Ingrediënten

  • 50 gram havermout
  • 50 gram amandelmeel
  • 2 rijpe bananen
  • 50 gram blauwe bessen (diepvries kan ook)
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel bakpoeder
  • boter

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaaltjes in met wat boter.
  • Prak de bananen fijn en meng ze in de kom met de havermout en het amandelmeel. Voeg 1 tl bakpoeder toe, en de honing mag er ook bij. Tik 2 eitjes boven de kom en roer ze los door het beslag.
  • Schep nu voorzichtig de blauwe bessen door het beslag voor de havermout ontbijtcake. Verdeel het mengsel over de 2 schaaltjes.
  • Bak in de voorverwarmde oven in 25 minuten goudbruin en gaar. Enjoy!
Calorieën: 343kcal | Koolhydraten: 40g | Eiwit: 13g | Vet: 17g | Verzadigd vet: 2g | Vezels: 7g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl
havermout ontbijtcake

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste recepten die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

Havermout ontbijtcake met blauwe bessen. Recept voor havermout uit de oven met banaan en blauwe bessen. Mugcake, havermout ontbijt recept, havermout met banaan

Ga je aan de slag met dit recept voor havermout ontbijtcake met blauwe bessen? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

amandelmeel banaan blauwe bessen cake glutenvrij haver havermout Ontbijt ontbijtcake ontbijttaart taart verwenontbijt voedselzandloper zoet
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleChocolade croissants
Next Article Atjar Ketimoen – Indonesische komkommer
Mind Your Feed
  • Facebook
  • X (Twitter)

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Related Posts

Turkse eieren

Omelet rolletjes met zalm

Oeuf en cocotte

41 reacties

  1. Emma on 27 maart 2016 10:01

    Deze sla ik even op, die lijkt me nou zo lekker!

    Reply
  2. Merel on 27 maart 2016 12:36

    Ziet er heerlijk uit! Kan dit ook met boekweitmeel, rijstmeel of speltmeel ipv de amandelmeel?

    Reply
    • Mar on 6 april 2016 22:18

      Dat was precies mijn vraag!
      Benieuwd naar het antwoord

      Reply
    • Carina Nent on 2 oktober 2016 10:47

      Vandaag gemaakt met boekweitmeel omdat ik niks anders in huis had. Gaat prima…ik zit nu heerlijk te smullen.

      Reply
  3. Jos on 27 maart 2016 20:55

    Lijkt me heerlijk, meteen gepind!

    Reply
    • Anoniem on 6 februari 2024 10:52

      Erg lekker maar volgens mijn berekening is 343 calorieën veel te weinig zouden er gezien de ingrediënten 456 moeten zijn.

      Reply
      • Mind Your Feed on 7 februari 2024 15:12

        De ingrediënten zijn voor 2 ontbijtcakejes, dus de totale hoeveelheid in calorieën van de ingrediënten wordt nog weer door 2 gedeeld.

        Reply
  4. Miny on 31 maart 2016 14:20

    Net gesmuld van dit heerlijke havermoutpotje! Ik had alleen nog een beetje kaneel toegevoegd omdat ik daar dol op ben. Komt bij mijn favoriete recepten, voor herhaling vatbaar!

    Reply
  5. Marloes on 3 april 2016 08:26

    Op dit moment m’n favoriete zondags ontbijtje! We zitten er nu weer van te smullen

    Reply
  6. Samantha on 5 juni 2016 13:37

    Ik heb geen speciale ovenschaaltjes. Kan het ook in kleine soepkommetjes BV? Want ik weet nooit precies wat er allemaal in de oven mag.

    Reply
  7. Dorien on 21 juni 2016 10:19

    Mmmmmmh dit ziet er HEERLIJK uit!! Staat op mijn to do lijstje voor morgen… Ik kijk er al naar uit!

    Reply
  8. Vioon Herb on 14 januari 2017 10:50

    Hmmmm lekker!! En dankzij het… “wat de boer niet kent principe”, allemaal voor mama

    Reply
    • DorienSA on 11 april 2017 07:04

      Hahah geweldig.
      Was het lekker? Ik wil hem graag maken, maar wat ik tot nu toe gemaakt heb waar banaan in zat vond ik niet zo lekker. Twijfel gevalletje dus

      Reply
  9. Annelies on 25 februari 2017 16:25

    Heerlijk! Vanochtend met mijn man ontbeten uit 2 mini ovenpannetjes. Het smaakte erg goed en zag er nog leuk uit ook! Voor herhaling vatbaar

    Reply
  10. Marielle on 28 mei 2017 10:26

    Zooo lekker dit! Heb het vanochtend gemaakt met diepvrieskersen omdat ik geen bessen in huis had. Smaakte super!

    Reply
  11. Laura on 4 september 2017 11:42

    Zeker een van mijn favorieten. Ik heb per ongeluk wel havermout meel gebruikt ipv havermout. Is ook lekker maar mijn baktijd klopte niet….vermoedelijk daardoor. Nog een kwartiertje langer in de oven gezet om 200 graden.

    Reply
  12. omanell on 17 september 2017 09:09

    geprobeerd en van genoten, wat een heerlijk recept, ik heb diabetes dus de honing weggelaten, toch zoet, moet zeggen wel wat veel, maar dat bracht mij wel op het idee om met dit recept cakejes te maken, lijkt mij een echte verwennerij en dan bv de helft met appel en de ander helft bessen, mmm, bedankt voor t delen.

    Reply
  13. E. on 23 september 2017 20:55

    Moet je blauwe bessen ontdooien alvorens ze in het beslag te mengen.

    Reply
  14. Endrina on 2 november 2017 08:31

    Deze gemaakt in de airfryer xl 160 gr 20 min heerlijk!
    Blauwe bessen doe ik er bevroren in.

    Reply
  15. Heleen on 3 november 2017 22:53

    Vanavond gemaakt alvast voor morgenochtend. Ik had geen blauwe bessen maar heb er sultana’s voor in de plaats gedaan. 25 min in de airfryer op 160 graden(zonder voorverwarmen)
    Ik ben benieuwd hoe hij smaakt. Ziet er mooi uit. Oh ja heb er ook een kleine eetlepel gebroken lijnzaad in gedaan

    Reply
  16. sarah on 4 december 2017 18:06

    Enig idee of ik deze kan invriezen?

    Reply
  17. Monique on 7 december 2017 14:48

    Ik zie in heel veel gerechten amandelmeel.
    Dior wat kan dat vervangen worden ? Het is zo duur

    Reply
  18. Marij on 18 januari 2018 21:52

    Weet iemand hoeveel koolhydraten hierin zitten?

    Reply
  19. Elske on 7 maart 2018 13:56

    Moet je voor de recepten met havermout deze eerst een nacht weken.

    Reply
  20. Anne on 12 januari 2019 14:26

    Super weekend ontbijtje. Moest wel iets langer in de oven.

    Reply
  21. Natalie on 21 maart 2019 10:26

    Heerlijk dit taartje. In plaats van blauwe bessen er appel en rozijnen gedaan met een beetje kaneel. Heerlijk!!!! Deze ga ik vaker maken!

    Reply
  22. Maai on 8 april 2019 10:14

    Hoe zou ik dit kunnen bereiden zonder eieren? Meestal vervangen we die met banaan maar dat zit er al in. En moet er dan meer bakpoeder in voor de luchtigheid?

    Reply
    • Mind Your Feed on 8 april 2019 20:27

      Je kunt lijnzaad toevoegen, samen met wat water. 1 el lijnzaad + 3 el water = 1 ei. Kun je hier wat mee?

      Reply
  23. Stani on 10 augustus 2019 08:32

    Kan ik deze maken ook in de cake vorm?

    Reply
    • Mind Your Feed on 24 september 2019 09:27

      Dat kan wel denk ik, dan zou je de hoeveelheden misschien wat moeten aanpassen. Laat je weten of het lukt?

      Reply
  24. Joyce on 24 augustus 2019 14:08

    Dit net gemaakt als lunch. Alle ingrediënten gehalveerd, zodat het precies genoeg is voor één persoon. Heerlijk. Weer eens wat anders dan yoghurt met bosbessen.

    Reply
    • Mind Your Feed on 24 september 2019 10:34

      Goed idee, als lunch kan natuurlijk ook 🙂

      Reply
  25. Alda Boudewijn on 24 mei 2020 10:07

    ik heb deze al verschillende keren gemaakt de blauwe bessen die heb ik vervangen door appel en had daar een schepje kokosrasp aan toegevoegd echt heerlijk deze ochtend heb ik hem weer gemaakt en heb de blauwe bessen vervangen door rabarber stukjes werkelijk heerlijk. een aardbei er boven op .en smullen maar.

    Reply
    • Mind Your Feed on 28 mei 2020 13:29

      Oeh, yummm! Zo klinkt het ook wel echt heerlijk!

      Reply
    • Mariëlle on 28 mei 2020 15:32

      Rabarber klinkt ook erg goed! Doe je de rabarber stukjes gewoon rauw erdoor?

      Reply
  26. Mirjam on 20 november 2020 14:39

    Vandaag voor het eerst gemaakt. Wat een ontzettend lekker ontbijtje 🙂 Dit ga ik vaker op tafel zetten.

    Reply
    • Mind Your Feed on 26 november 2020 12:18

      Oh wat super goed!! Heerlijk zeg!

      Reply
  27. Tanny on 10 september 2021 16:42

    Lijkt me ook heerlijk als dessert, ipv een crumble. Lekker mer vanille ijs of een dot crème fraiche

    Reply
  28. Janet on 25 september 2021 21:51

    5 sterren
    Wat een heerlijk en makkelijk recept. Maak hem tegenwoordig vaak met alle soorten fruit erin en soms met kokosmeel ipv amandelmeel. Alleen dan moet er iets van vocht bij of natter fruit.

    Probeer veel van je recepten ze zijn heerlijk

    Reply
  29. Renaatje on 16 februari 2022 16:59

    Als je volgens het moerman dieet wil of moet eten mag je de oven niet boven de 150 graden gebruiken, zou het mogelijk zijn om dat te doen en dan eventueel wat langer in de ogen laten staan.? Lijkt me een heerlijk recept

    Reply
    • Mind Your Feed on 22 februari 2022 17:06

      Hi, ik denk dat dat wel moet lukken hoor!

      Reply
4.10 from 11 votes (10 ratings without comment)
Leave A Reply Cancel Reply
Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

4 complete weekmenu’s!
Wil jij gezond eten zonder stress? Ontdek de Mind Your Balance weekmenu bundel: 4 complete weekmenu’s met uitgebalanceerde maaltijden, makkelijk te volgen en boordevol smaak. Begin vandaag nog met deze gezonde weekmenu's en ervaar wat dit voor jouw energie kan doen!
Over MYF
Over MYF

Welkom op Mind Your Feed voor jouw portie makkelijke en gezonde food inspiratie! Ik ben Reny en op mijn blog vind je recepten, tips en advies om lekker en écht te eten. Maar ook om af en toe eens heerlijk te snoepen.... Welkom in mijn keuken!

Meest gelezen
17 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #21 – 2025

15 mei 2025

Makreelsalade

13 mei 2025

Kip fajitas

10 mei 2025

Weekmenu makkelijke maaltijden #20 – 2025

9 mei 2025

Marokkaanse gehaktballetjes

X (Twitter) Facebook Instagram Pinterest RSS

Over Mind Your Feed

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Zakelijk

Mind Your Feed Nieuwsbrief

Instagram Feed

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Volg MindYourFeed op Instagram
Copyright © Mind Your Feed 2025
| Disclaimer | Privacy Statement – MindYourFeed is powered by Corigen

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

 

Reacties laden....
 

    Rate This Recipe

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.