Chocolade croissants

6

Ja, je leest het goed. Chocolade croissants. En ik maak het nog beter, want het zijn chocolade croissants met een nog vloeibare vulling van Nutella. Goed zo, nu heb ik je aandacht…! Want mocht je denken dat ik 7 dagen per week übergezond eet, dan heb je het echt mis. En als je soms denkt dat mijn kids helemaal mee gaan in mijn – dus echt niet altijd zo -bewuste en verantwoorde eetpatroon, dan heb je het ook mis. Hier staat bij het ontbijt namelijk ook gewoon een pot chocoladepasta op tafel, en mijn lieve meisjes zijn grootverbruikers. Omdat het aankomend weekend Pasen is, en bij een paasontbijt de croissantjes niet mogen ontbreken, maakte ik snel deze chocolade croissants. Ik heb ze nog net niet allemaal zelf opgegeten….

chocolade croissants

Een recept kan ik het eigenlijk niet noemen, en ik zal ook vast niet de eerste zijn die dit bedenkt. Maar lekker is het wel, oooh echt! Soms haal ik in het weekend zo’n kartonnetje met kant-en-klaar croissantdeeg en Senna vind het maar wat leuk om te helpen met het rollen van de croissantjes. Ook op die manier sta ik graag met haar in de keuken, het hoeft niet altijd zo verantwoord te zijn wat mij betreft, het moet vooral leuk zijn om samen eten klaar te maken.

Afgelopen weekend gaf ik weer een workshop en was ik op zondag dus al redelijk bijtijds de deur uit, geen tijd voor het ontbijt thuis. En dat terwijl er wel croissantjes gerold zouden worden. Ik moest er ineens weer aan denken toen ik nog wat losse plakjes bladerdeeg tegenkwam in de vriezer, en combineerde dat met de grote liefde voor Nutella van de meiden – en van mezelf… Hier ga ik ze echt wel heel erg mee verwennen bij het Paasontbijt, maar ik denk dat ze ook in een ander weekend nog eens op tafel komen.

chocolade croissants

Voor dit recept zijn uiteindelijk maar 3 ingrediënten nodig, en dat maakt het juist leuk om deze chocolade croissants mét de kids klaar te maken. En ik wil je laten zien dat het dus echt niet 100% gezond hoeft te zijn allemaal, dat doe ik ook heus niet. Alles met mate en volop variatie, dat is het belangrijkste! Wil je trouwens iets meer werk maken van deze croissantjes, dan zou je natuurlijk zelf het bladerdeeg kunnen maken!

Chocolade croissants

Voor 6 mini croissants

 • 3 vellen (spelt) bladerdeeg
 • 6 tl Nutella
 • 1 ei, losgeklopt

Nodig: bakplaat, bakpapier

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de vellen bladerdeeg even kort ontdooien. Snij uit elk vel 2 langwerpige driehoeken.

Elke driehoek heeft nu 2 lange kanten, en 1 kortere kant. Snij op de korte kant met een mesje voorzichtig een stukje in, ongeveer 1 cm.

Leg op elke driehoek een tl Nutella, of welke chocoladepasta dan ook, en begin vanaf de korte kant de chocolade croissant op te rollen. Doe dit voor alle 6 de plakken deeg.

Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de croissantjes hier op.

Klop het eitje los en smeer elke chocolade croissant in met wat van het eiermengsel.

Schuif deze snoepjes nu de oven in en bak ze in 20 minuten goudbruin. Laat niet te lang afkoelen, want juist dan heb je nog zo’n heerlijke vloeibare chocoladevulling. Enjoy!

Op zoek naar meer feestelijke ontbijtrecepten? Ik heb ze voor je op een rijtje gezet!

chocolade croissants

Ga je aan de slag met dit recept voor chocolade croissants? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn tips voor een happy healthy lifestyle in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

6 reacties

 1. Heerlijk om te zien en om te lezen, fijn dat je je kinderen ook de geneugten van het leven laat beleven. Moet kunnen hoor af en toe, al zullen de “fanatici”dat ws niet met mij eens zijn. Maar ach ben ook dagje ouder en heb soms ook nog wel eens zin om lekker te zondigen, fijne Pasen.

  • Mind Your Feed op

   Haha, nee, daar zijn de fanatiekelingen het niet altijd mee eens 🙂 Maar dat maakt mij niet uit hoor, ik doe wat voor mij goed voelt! Dank je wel voor je reactie en voor jou ook fijne Paasdagen!

  • Mind Your Feed op

   Dat heb je goed gezien… ik zal het er nog even bijzetten. Het is wel afhankelijk van welk bladerdeeg je gebruikt, dus kijk ook altijd even op de verpakking.

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.