Ga terug
+ servings
spelt eierkoeken, spelt eierkoek, gezond recept

Spelt eierkoeken

Makkelijk recept om zelf spelt eierkoeken te bakken van speltbloem, met palmsuiker en kaneel.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Brood
Nederlands
Bak recepten
Porties: 5

Ingrediënten

  • 100 gram speltbloem
  • 2 eieren
  • 60 gram palmsuiker
  • theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel (of koekkruiden)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.  Zeef de speltbloem boven de mengkom en voeg het bakpoeder aan de bloem toe. Voeg de kaneel of koekkruiden naar wens toe (weglaten kan ook!).
  • Splits de eieren en klop eerst het eiwit stijf. Doe dan de suiker bij het eiwit en klop nog eens goed door. Doe nu het eigeel bij het eiwit-suikermengsel en roer dit goed door. Voeg het eier-suikermengsel toe aan de bloem en schep door elkaar. Zorg dat het een dik beslag wordt. Bekleed de bakplaat met bakpapier en gebruik een pollepel om bolletjes beslag op het bakpapier te leggen. Zorg voor voldoende ruimte tussen de eierkoeken-to-be, want het beslag loopt nog wat uit.
  • Bak in ongeveer 15 minuten goudbruin. Laat even afkoelen en smeer er een dikke lik roomboter of kokosboter op en geniet ervan!
Calorieën: 145kcal | Koolhydraten: 25g | Eiwit: 5g | Vet: 2g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 3g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl