Ga terug
+ servings
Panzanella, Toscaanse broodsalade, recept klassieke panzanella, salade met oud brood

Panzanella met witte bonen

Makkelijk recept voor klassieke Toscaanse panzanella, salade met oud brood, paprika, tomaat, olijven, tonijn en anjovis.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Maaltijdsalade
Porties: 4

Ingrediënten

  • 3 sneetjes stevig brood
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 rode uien
  • 6 smaakvolle tomaten
  • ½ pot witte bonen
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 blikje anjovis
  • 1 blikje tonijn
  • 16 zwarte olijven
  • 2 eetlepels witte wijn azijn
  • 8 eetlepels olijfolie (+ extra)
  • verse basilicum
  • oregano
  • peper

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de sneetjes brood in blokjes. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de blokjes brood er op. Sprenkel wat olijfolie over het brood en strooi wat oregano en peper over de blokjes. Schuif voor 15 minuten de oven in, totdat het brood knapperig en licht gekleurd is.
  • Schil ondertussen de ui en snij doormidden en daarna in dunne plakjes. Doe de ui in een kommetje en giet hier kokend water over heen, laat uitlekken in een vergiet.
  • Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes, doe dit boven een kommetje met een vergiet zodat je het sap van de tomaat kunt opvangen. Snij daarna de tomaten in kleine stukjes.
  • Maak de paprika’s schoon en snij in blokjes.
  • Meng het sap van de tomaatjes met de witte wijn azijn en 8 el olijfolie. Breng nog op smaak met wat peper.
  • Het brood is nu klaar. Doe nu alle ingrediënten in een grote schaal; de uien, de tomaten, de paprika en de stukjes brood. Schep hier de kappertjes en olijven bij en schenk de dressing van het tomatensap met azijn en olie over de panzanella.
  • Schep de witte bonen in een vergiet en spoel af met wat koud water. Doe ze in de grote schaal en doe hier ook wat blaadjes verse basilicum bij.
  • Laat de tonijn uitlekken en doe in de schaal. Snij de anjovisfilets in kleine stukjes en voeg ook toe. Schep nu alles goed om en laat nog zo’n 15 minuten staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. Buon appetito!
Calorieën: 130kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwit: 9g | Vet: 5g | Verzadigd vet: 1g | Vezels: 3g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl