Begin met het maken van de kip gehaktballetjes. Doe het kipgehakt in een grote schaal en voeg hier 2 eetlepels sojasaus, de sriracha saus, komijn, koriander, nootmuskaat, 5 spice kruidenmix en een ei aan toe. Strooi ongeveer 3 tot4 eetlepels paneermeel bij het gehakt en meng de ingrediënten. Draai van het gekruide kipgehakt gehaktballetjes.
Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de kip gehaktballetjes hierin aan. Draai het vuur wat lager, schenk een beetje water in de pan en laat de gehaktballetjes langzaam garen.
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Snij de rode peper fijn.
Borstel de kastanjechampignons en snij deze in plakjes. Verwarm wat olie in een wokpan en bak de champignons in een minuut of 6 - 8 gaar en mooi bruin. Voeg hier 2 eetlepels sojasaus, het sap van ½ limoen en wat oestersaus aan toe. Roer goed door en schep dan de champignons uit de pan. Hou de saus apart om later nog over de broccoli rijst te schenken.
Verwarm nog een druppel olie in deze pan en fruit hier de ui in. Pers de knoflook uit en voeg ook de rode peper toe. Bak kort aan en voeg dan de broccoli rijst toe. Wok de broccoli rijst zo'n 3 tot 4 minuten en voeg dan de kastanjechampignons weer toe aan de pan.
Verdeel de broccoli rijst met kastanje champignons over de borden. Serveer met de kip gehaktballetjes en maak het bordje af met sesamzaadjes, gebakken uitjes en fijngesneden salade ui.