Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het ovenrooster met een vel bakpapier. Schil de zoete aardappel en snij in grove stukken. Leg de zoete aardappel op het bakpapier, sprenkel er wat olijfolie over heen en bestrooi met een snuf peper en zout. Schuif voor 20 minuten in de warme oven.
Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
Verwarm daarna in de soeppan een scheut olijfolie. Fruit hier de ui in aan en pers de knoflook erbij uit. Voeg ook de komijn, gerookte paprikapoeder, koriander, kurkuma, cayennepeper, kerrie en kaneel toe en bak mee.
Haal de geroosterde zoete aardappel uit de oven en voeg deze toe aan de pan en schenk de bouillon erbij. Laat nog zo'n 5 minuten koken en draai dan het vuur uit.
Spreid de kikkererwten uit over het bakpapier op het ovenrooster en schuif deze in de warme oven. Rooster ze in een minuut of 10 krokant.
Gebruik een staafmixer om van de ingrediënten een gladde zoete aardappelsoep te maken. Roer de room door de soep en pers het sap van ½ limoen erbij uit. Breng de soep nog verder op smaak met peper en zout.
Serveer de zoete aardappelsoep met de geroosterde kikkererwten.