Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Borstel de kastanjechampignons en snij deze in fijne plakken.
Breng een pan met water aan de kook en kook hier de gedroogde tortellini a formaggi in voor, zo'n 5 a 6 minuten is voldoende, ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Giet daarna af.
Verwarm een scheut olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook erbij uit en voeg de kastanjechampignons toe. Bak deze zo'n 5 minuten tot ze gaar en zacht zijn. Voeg dan de spinazie toe en laat deze slinken.
Maak de bechamelsaus klaar door 40 gram boter te laten smelten. Wanneer de boter begint te kleuren, voeg je de bloem toe. Bak deze kort mee tot de structuur korrelig wordt. Schenk dan beetje bij beetje de melk toe en blijf roeren met een garde zodat een dikke romige bechamelsaus ontstaat. Breng deze op smaak met een beetje nootmuskaat, Italiaanse kruiden, een snuf peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de bol mozzarella in kleine stukjes.
Schenk een laag bechamelsaus in de ovenschaal. Schep hier het spinazie - champignon mengsel bovenop. Spreid nu de voorgekookte tortellini over de ovenschaal. Schenk de rest van de bechamelsaus over de tortellini.
Verdeel de blokjes mozzarella over de ovenschaal en schuif de tortellini ovenschotel nog zo'n 20 - 25 minuten de warme oven in.