Tortellini ovenschotel met spinazie

0

Tortellini ovenschotel met spinazie, romige bechamelsaus en lekker veel Italiaanse kaas….. Wat mij betreft nog een schaal met ultiem comfort food zo op deze koude voorjaarsdagen! Tortellini zijn gevulde pasta vormpjes, die geven dus nog meer smaak aan dit recept voor pasta uit de oven. Kun je nog wel een makkelijk recept voor een drukke doordeweekse dag gebruiken, ga dan zeker aan de slag met deze vegetarische tortellini uit de oven met spinazie en champignons!

Pasta uit de oven is net even een pasta 2.0. Maar wanneer je een tortellini ovenschotel klaar maakt, ga je echt next level. Deze schaal met pasta zit zo boordevol smaak dat je eigenlijk wilt blijven eten. Nou zorgen de hoeveelheid kaas en heerlijke zelfgemaakte bechamelsaus daar natuurlijk ook wel voor. Uiteraard voeg ik wat groenten toe aan dit gerecht, maar ik zou zeker nog wel meer groenten op tafel zetten!

tortellini ovenschotel met spinazie, tortellini uit de oven, recept, ovenschotel pasta

Tortellini ovenschotel

Tortellini uit de oven, oh als je deze cheesy tortellini ovenschotel hebt geproefd dan ben je voorgoed verwend en wil je niet anders meer! Ik hou van tortellini omdat deze pasta zo lekker veel smaak heeft door de vulling! Je kunt uiteraard kiezen voor jouw favoriete vulling, maar ik ging voor nog meer kaas en ging aan de slag met tortellini a formaggi! 

Het is voor deze tortellini ovenschotel trouwens niet nodig om voor verse pasta te gaan, al kan dat uiteraard wel. Maar gedroogde tortellini werkt prima, en daarmee is dit nog best een heel budgetproof recept ook! De bechamelsaus maak je zelf van boter, bloem en melk en brengen we op smaak met Italiaanse kruiden… 

tortellini ovenschotel met spinazie, tortellini uit de oven, recept, ovenschotel pasta

Dit is echt zo’n makkelijk Italiaans recept dat je eigenlijk standaard in de voorraadkast kunt hebben. Gedroogde tortellini, boter, bloem en melk, wat Italiaanse smaakmakers, een teentje knoflook en een gefruite ui, uiteraard lekker veel Italiaanse kaas… 

Met de groenten kun je volop variëren, ik ga in dit recept voor spinazie en kastanjechampignons. Nou ben ik altijd van het lekker veel groenten toevoegen en wat dat betreft zou ik deze tortellini ovenschotel met nog een extra schaal groenten op tafel zetten want met 400 gram groenten in dit hele recept zou ik niet helemaal genoeg hebben! Kijk ook vooral wat je nog in de koelkast hebt liggen, deze tortellini ovenschotel is een perfect gerecht om restjes groenten op te maken!

tortellini ovenschotel met spinazie, tortellini uit de oven, recept, ovenschotel pasta

Tortellini uit de oven

Zoals wel vaker met pasta gerechten bevat deze tortellini uit de oven dus wel lekker wat groenten, maar wat mij betreft niet genoeg voor een avondmaaltijd. Daarom zet ik bij pasta recepten vaak nog een schaal groenten los op tafel. Ik krijg regelmatig de vraag wat dan lekker is, als groente bijgerecht bij pasta. Nou, ik weet wat wat hoor! Deze groenten bijgerechten smaken te gek bij pasta, of dat nou een bij een spaghetti Carbonara of deze tortellini uit de oven is:

tortellini ovenschotel met spinazie, tortellini uit de oven, recept, ovenschotel pasta

Meer tortellini recepten:

Nog op zoek naar meer tortellini recepten? Dat begrijp ik, want als je deze tortellini ovenschotel hebt klaar gemaakt, wil je zeker vaker aan de slag met deze gevulde pasta vormpjes. Ik heb nog meer lekkere recepten voor je:

tortellini ovenschotel met spinazie, tortellini uit de oven, recept, ovenschotel pasta

Tortellini ovenschotel met spinazie

Makkelijk recept voor tortellini uit de oven met romige bechamelsaus, spinazie, champignons, mozzarella en Parmezaanse kaas.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoofdgerecht
Italiaans
Oven recepten, Pasta recepten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 250 gram tortellini (a formaggi)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram verse bladspinazie
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 400 ml melk
  • 40 gram boter
  • 4 eetlepels bloem
  • snuf nootmuskaat
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1 bol mozzarella
  • peper
  • zout
  • olie (om in te bakken)

Bereiden

  • Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Borstel de kastanjechampignons en snij deze in fijne plakken.
  • Breng een pan met water aan de kook en kook hier de gedroogde tortellini a formaggi in voor, zo'n 5 a 6 minuten is voldoende, ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Giet daarna af.
  • Verwarm een scheut olie in de hapjespan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook erbij uit en voeg de kastanjechampignons toe. Bak deze zo'n 5 minuten tot ze gaar en zacht zijn. Voeg dan de spinazie toe en laat deze slinken.
  • Maak de bechamelsaus klaar door 40 gram boter te laten smelten. Wanneer de boter begint te kleuren, voeg je de bloem toe. Bak deze kort mee tot de structuur korrelig wordt. Schenk dan beetje bij beetje de melk toe en blijf roeren met een garde zodat een dikke romige bechamelsaus ontstaat. Breng deze op smaak met een beetje nootmuskaat, Italiaanse kruiden, een snuf peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de bol mozzarella in kleine stukjes.
  • Schenk een laag bechamelsaus in de ovenschaal. Schep hier het spinazie - champignon mengsel bovenop. Spreid nu de voorgekookte tortellini over de ovenschaal. Schenk de rest van de bechamelsaus over de tortellini.
  • Verdeel de blokjes mozzarella over de ovenschaal en schuif de tortellini ovenschotel nog zo'n 20 - 25 minuten de warme oven in.
Calorieën: 365kcal | Koolhydraten: 39g | Eiwit: 16g | Vet: 17g | Verzadigd vet: 9g | Vezels: 4g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl

Pinterest

Volg jij mij al op Pinterest? Ik verzamel daar de lekkerste food foto’s die ik voorbij zie komen en natuurlijk vind je daar ook alle MYF gerechten. Wil je dit recept op Pinterest opslaan, dan kun je de foto hieronder pinnen. Zo kun je de recepten altijd terugvinden!

tortellini ovenschotel met spinazie, tortellini uit de oven, recept, ovenschotel pasta

Ga jij aan de slag met dit recept voor tortellini ovenschotel met spinazie? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed op Facebook | Twitter |Bloglovin | Instagram | Pinterest

Foto’s door Renske van Buren. Dit artikel kan affiliate links bevatten.

Bericht Delen

Over MYF

Mind Your Feed gaat over gewoon gezond eten. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Met liefde voor pure, natuurlijke voeding, waardoor je goed in je vel zit.

Laat een bericht achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.