Maak als eerste de marinadesaus voor deze traybake klaar door de olijfolie te mengen met de sojasaus, chilisaus, honing, wat oregano en tijm en een snuf peper en zout.
Schil de zoete aardappel en snij deze in blokjes van zo'n 1½ x 1½ cm.
Snij de roosjes van de broccoli en halveer de grote stukken. Schil de rode uien en snij in kwarten. Maak de paprika's schoon en snij deze in stukken. Was de wortelen en snij daarna doormidden en in plakken. Zorg dat alle groenten ongeveer in gelijke grootte zijn.
Snij de kipfilet in blokjes van ook ongeveer 1½ x 1½ cm.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Doe alle groenten en de kipfilet in een schaal en schenk hier helft van de marinadesaus bij. Hussel goed door. Sprei de groenten en kipfilet uit over de bakplaat.
Sprenkel daarna de rest van de marinadesaus over de groenten en kipfilet. Schuif de bakplaat voor 40 minuten in de warme oven. Hussel halverwege de traybake met kip en zoete aardappel nog eens om.
Maak de kip met zoete aardappel uit de oven verder af met gebakken uitjes en fijn gesneden salade ui.