Ga terug
+ servings
Tonijnsalade, zelf tonijn salade maken, tonijnsalade recept, ouderwetse tonijnsalade, klassieke, gezonde, recepten, smeersalade tonijn

Tonijnsalade

Makkelijk recept voor tonijnsalade, lekker op een broodje als luxe lunch of bij de borrel.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Borrelhapje, Lunch
Nederlands
Feestelijk, Kerst recepten, Pasen, Smeersalade recepten
Porties: 2

Nodig

Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn (MSC, in water)
  • ½ rode ui
  • 2 augurken
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 10 sprietjes verse bieslook
  • 2 takjes verse peterselie
  • ½ citroen
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 theelepel mosterd
  • snuf peper
  • snuf zout

Bereiden

  • Open het blikje tonijn en laat uitlekken. Schep daarna de tonijn uit het blik in de schaal.
  • Schil en snij de ui heel fijn. Snij de augurken en kappertjes ook tot kleine stukjes.
  • Hak de bieslook en peterselie fijn. Je wilt alle ingrediënten echt heel fijn, blokjes en stukjes van ¼ x ¼ cm.
  • Doe de tonijn samen met de ui, augurken en kappertjes in de schaal en voeg daar de bieslook en peterselie aan toe.
  • Schep een eetlepel mayonaise, een eetlepel yoghurt en een theelepel mosterd in de schaal. Pers het sap van ½ citroen erbij uit en voeg een snuf peper en zout toe.
  • Roer alle ingrediënten door elkaar voor een zachte, smeuïge tonijnsalade.
Calorieën: 100kcal | Koolhydraten: 7g | Eiwit: 15g | Vet: 2g | Verzadigd vet: 0.3g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl