Ga terug
+ servings
flammkuchen met spek en ui, recept klassieke flammkuchen uit de Elzas, borrel, snack, Pasen, brunch, plaattaart

Flammkuchen met spek en ui

Makkelijk recept voor klassieke flammkuchen met spek, roomkaas, creme fraiche en ui, lekker als lunch of bij de borrel.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Borrelhapje, Lunch
Duits, Frans
Borrelhapje, Kerst recepten, Pasen
Porties: 4

Nodig

Ingrediënten

  • 1 rol flammkuchen deeg (vers)
  • 150 gram kruiden roomkaas
  • 50 gram creme fraiche
  • 150 gram spekreepjes
  • 1 rode ui
  • snuf peper
  • verse bieslook

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het verse flammkuchendeeg met het bakpapier uit op de bakplaat van de oven.
  • Meng in een mengkom de kruiden roomkaas met de crème fraiche en een snuf peper. Smeer het roomkaas mengsel uit over het flammkuchen deeg en laat hierbij ongeveer 1 cm vrij aan de randen.
  • Schil de ui en snij deze in fijne ringen.
  • Verdeel de spekreepjes over het roomkaas mengsel. Je hoeft de spekjes nog niet te bakken voordat je de flammkuchen de oven in schuift. Strooi daarna de uien ringen over de spek.
  • Schuif de flammkuchen met spek en ui zo'n 20 minuten de warme oven in.
  • Knip de bieslook fijn. Haal de flammkuchen uit de oven en bestrooi met bieslook. Serveer als luxe lunch gerecht of snij er kleinere stukjes van en serveer als borrelhapje.
Calorieën: 566kcal | Koolhydraten: 36g | Eiwit: 12g | Vet: 41g | Verzadigd vet: 17g | Vezels: 2g

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Lees meer: disclaimer
Recept gemaakt?!Tag mij op social media @MindYourFeedNL of gebruik #mindyourfeednl