Mocht je voor dit recept aan de slag willen gaan met gravad lax in limoncello dan is het belangrijk dat je al een ruime dag van tevoren de zalm in de marinade legt. Gebruik je gerookte zalm, dan kun je direct aan de slag!
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij het ciabatta brood in 8 sneetjes van gelijke dikte.
Maak de knoflook olie klaar door een teen knoflook uit te persen en deze samen met ongeveer 2 el olijfolie te mengen. Besmeer de sneetjes ciabatta aan beide kanten met de knoflook olie en leg ze op de bakplaat. Strooi er nu wat oregano over en schuif de bruschetta vervolgens de oven in. Bak ze in 6 minuten gaar en knapperig, draai halverwege even om.
Meng 4 eetlepels creme fraiche met 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel mosterd. Hak de dille fijn en roer deze door de creme fraiche.
Laat de bruschetta broodjes iets afkoelen en besmeer rijkelijk met de kruiden creme fraiche.
Snij dunne plakjes zalm en leg deze bovenop de kruiden roomkaas. Bestrooi eventueel nog met wat extra dille.